jun 302012
 

Ik ben zeker niet de eerste die er melding van maakt, maar een keer extra kan geen kwaad: Mijn Kind Online heeft een nieuw boek uitgebracht: Sociale Media op de Basisschool.

Het is te koop voor €24,95 of gratis als PDF te downloaden van hun website. Het is een boek dat weliswaar uit gaat van gebruik van sociale media op de basisschool, maar dat ook voldoende generieke tips en aanwijzingen bevat om ook voor andere onderwijssectoren interessant en relevant te zijn.

Volgens mij heeft een van de docenten van de basisschool van mijn kinderen het boek in ieder geval al gelezen, want daar hebbeen ze vorige week ook aan het media-dieet gedaan. Wil je weten wat dat is? Dan moet je het boek even downloaden of bestellen!

jun 292012
 

Het huwelijk tussen LinkedIn en Twitter heeft “lang” stand gehouden (voor internet-begrippen dan). Sinds 2009 werkten ze samen. Dat was weliswaar pas 3 jaar, maar als je er rekening mee houdt dat Twitter pas in 2006 opgericht is, dan is dat dus 50% van de levensduur van Twitter.

Tijdens die drie jaar kon je er voor kiezen om alle tweets die je op Twitter plaatste, automatisch, ook op LinkedIn te laten verschijnen als status-updates. Met ingang van vandaag/morgen, zal dat niet langer zo zijn. LinkedIn kondigde aan dat ze dat doen om aan de nieuwe regels te voldoen die Twitter opgesteld heeft.
Nou gebruikte ik die feature niet, maar het gaf me wel het beeld van de papa en mama die na veel jaren uit elkaar gaan waarbij dan de kinderen (wij dus als gewone gebruikers) het kind van de rekening wordt.

Gebruikte jij deze optie? En hoe ga je dat nu dan doen?

(zie ook de blogpost bij LindedIn).

jun 282012
 

Google Chrome iPad Natuurlijk ben ik regelmatig kritisch over Google, maar dat betekent niet dat ze niet regelmatig ook met heel mooie producten komen. Zo gebruik ik Google Chrome dagelijks en nu kan dat ook op de iPad of iPhone.

Handig daarbij is dat ook de iOS versie ondersteuning heeft voor het onderling synchroniseren van favorieten, wachtwoorden, gebruikersnamen en zelfs openstaande tabs. Het is een kwestie van inloggen met je Google gebruikersnaam en wachtwoord.

Heerlijk dus als je op je iPad een pagina gevonden had en die even op je laptop wilt bekijken. Je start daar gewoon Chrome op en selecteert het tabblad met de betreffende pagina. Eenvoudig dus.
Wat ik alleen graag zou willen weten: hoe zet ik de synchronisatie stil als bijvoorbeeld mijn iPad gestolen wordt of als ik hem kwijt ben?
Google Chrome iPad Google Chrome iPad

Indrukwekkende Google Glass demo

 Gepubliceerd door om 00:44  Video
jun 282012
 

OK. Ik weet niet of ik ter plekke $1.500,- had neergeteld, maar de demo is meer dan indrukwekkend. Tijdens de Google Keynote tijdens Google I/O kwam Sergey Brin op het podium en hij sprak tijdens een Google Hangout On Air sessie met een aantal parachutisten die in een Zeppelin boven het gebouw vlogen waar de Keynote plaats vond. De parachutisten hadden een Google Glass bril op en via die brillen konden de aanwezigen live meekijken met hun sprong uit de Zappelin. Ze kwamen neer op het dak van het gebouw waar ze werden opgewacht door een aantal fietsers, die er uiteindelijk voor zorgden dat ze bij Sergey op het podium kwamen. Intussen kon iedereen live, via de brillen mee kijken. De video had een ongelofelijke kwaliteit en de hele demo verliep zonder technische problemen.

De mensen van Mashable waren er bij en zetten het geheel weer op video, met behulp van een smartphone (Samsung Galaxy S III). En ook de kwaliteit van die opname is eigenlijk gewoon indrukwekkend. Wauw!

p.s. wel grappig dat de parachutist reclame voor GoPro op zijn kleding heeft staan.

Beetje moe van Apple versus Samsung

 Gepubliceerd door om 23:10  Android, iOS
jun 272012
 

Ik weet het, ik hoef er natuurlijk niet over te schrijven, maar ik doe het toch omdat de berichtgeving vandaag me nogal verbaasde. Apple heeft afgelopen week weliswaar een nederlaag geleden in haar rechtszaak tegen Motorola en ook eentje in een zaak tegen Samsung, maar vandaag blijkbaar ook weer een “overwinning” behaald in haar strijd tegen Samsung. Een overwinning tussen haakjes, zo blijkt uit dit uitgebreide bericht op gigaom.com, omdat het gaat om een versie van de tablets van Samsung die al bijna verouderd is. Het is dezelfde versie die eerder ook al in Duitsland verboden werd en daar toen door een iets aangepaste versie opgevolgd werd. En het heeft (nog) geen betrekking op de andere nieuwere modellen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet echt snap waar Apple zich druk over maakt. Want ik kan met de beste wil op de wereld Android nog niet als concurrent van de iPad of iOS zien. Niet zolang er elke twee-drie maanden weer een nieuwe versie van Android uit komt die dan weer alleen op de allernieuwste apparaten beschikbaar is. Dat krijg je toch niet verkocht?

jun 262012
 

Sommig dingen veranderen: podcasts staan in iOS 6 niet meer op hun gebruikelijke plek in de iTunes app. In plaats daarvan heeft Apple een aparte gratis app beschikbaar gesteld. Blijft eigenlijk dus toch alles hetzelfde.

Niet helemaal natuurlijk. Een aparte app betekent apart downloaden door gebruikers. En als die niet weten wat een podcast is, dan hebben ze wellicht ook die behoefte niet. Maar ja, of dat nou dan door toevallig gebruik van de iTunes app nieuwe luisteraars zouden worden?
Ik weet het niet.

Sommige dingen blijven ook gewoon, ook al zijn ze er eigenlijk al lang niet meer. Ook in de nieuwe app kun je nog gewoon de 100 afleveringen van de EduKast vinden. En dat bijna 5 jaar nadat ik de laatste aflevering geproduceerd heb.

File Upload op iPad met iCabMobile

 Gepubliceerd door om 18:55  Internet, iOS, Tip, Tools
jun 252012
 

File upload iPad Een van de wat onhandige zaken binnen iOS op de iPad is dat je in Safari niet direct vanaf de iPad (of iPhone / iPod Touch) bestanden kunt uploaden vanaf het apparaat zelf. Je kunt dus niet even een foto uploaden via een schermformulier in de browser. Bijvoorbeeld als je ergens een profiel aanmaakt op een site en je een foto van jezelf wilt toevoegen. Of als je een aantal PDF’s die online staan naar iemand toe wilt sturen via de mail (OK, ik weet het: mails met grote bijlagen zijn slecht, maar het is een voorbeeld). Dan was het wel handig als je gewoon de webmail van je werkgever of gmail kunt opstarten om die bestanden te versturen.

Dat kan, als je gebruik maakt van iCabMobile. Die browser biedt namelijk in veel gevallen wél ondersteuning voor het uploaden van bestanden via de browser.
Lees verder….

Iedereen een Fluksometer?

 Gepubliceerd door om 22:49  Hardware
jun 232012
 

Kijk dat vind ik nou het mooie aan het schrijven van berichten op een weblog: ik schreef afgelopen donderdag over de Belkin WeMo. Patrick reageerde daarop met het advies om eens naar de Smart Energy Box van Electrabel te kijken. Met dank aan Google kon ik die snel vinden.

En inderdaad, het ziet/zag er interessant uit: vier contactdozen die via een centraal kastje doorgeven wat het stroomverbruik is en die eveneens via smartphone op afstand te besturen zijn. Maar….
Lees verder….

jun 222012
 

Een kijkje achter de schermen bij een McDonald’s fotoshoot voor een Quarter Pounder with Cheese als antwoord op de vraag: “Waarom ziet hij er in het echt niet zo uit als in de advertentie?”.

Het is een heel lief filmpje, maar de foto’s op deze website en deze website laten zien dat het vaak niet alleen een kwestie is van het zo goed mogelijk op de foto zetten van het daadwerkelijke product.

(Getipt door YouTube via Twitter)

 Reacties uitgeschakeld voor McDonald’s: Reclame versus de Werkelijkheid  Tags: ,
jun 222012
 

Bridge Constructor Via ipadinfo kwam ik vanmiddag bij Bridge Constructor voor de iPad. Het is een bekend concept: bouw een brug over een ravijn/rivier/kloof en zorg dat er een voertuig over kan rijden. Voor Windows bestaat al 10 jaar Pontifex waarmee je een spoorbrug moet bouwen. In Bridge Constructor gaat het om auto’s (lichter) of vrachtauto’s (zwaarder, levert bonuspunten op).

Met de gratis versie (iTunes link) heb je de beschikking over 6 spellen/bruggen, de betaalde versie (iTunes link, €2,39) heeft 30 levels. Gezien de reactie van mijn kinderen, die al snel mee zaten te kijken/denken/wijzen/bouwen toen ik de gratis versie aan het uitproberen was, ontkom ik niet aan de aanschaf van de betaalde versie.