Pierre Gorissen

Op deze pagina vind je informatie over mijn werkzaamheden, mijn adres en contactgegevens. Daarnaast gebruik ik hem om te linken naar rapportages, publicaties en presentaties.

Contact

Wil je mij bereiken, dan kan dat het beste via e-mail. Zie voor andere opties het lijstje onder aan deze pagina.
Je mag me mailen met vragen, waar mogelijk zal ik die beantwoorden, soms in de vorm van een blogpost zodat het ook voor anderen bruikbaar is. Ik doe mijn best om mails te beantwoorden, maar soms glipt er wel eens eentje tussendoor. Vaak zijn het ook vragen die ik niet kan beantwoorden of alleen als ik er veel tijd in stop om e.e.a. uit te zoeken. Die tijd is er niet altijd helaas. Als je dan toch een reactie wilt: mail me dan nog een keer en laat me er even aan herinneren!

Werk en werkzaamheden

 • Hogeschool van Arnhem en Nijmegen / iXperium / Center of Expertise leren met ict
  Ik werk sinds 1 september 2015 bij het iXperium / Center of Expertise leren met ict van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, eerst als senior onderzoeker, sinds 1 mei 2020 als associate lector. Ik trek de programmalijn opleiden in ict-geletterdheid voor leven, leren en werken en ben van daaruit betrokken zijn bij de verschillende iXperium locaties. Daarnaast ben ik actief bij verschillende projecten.
 • Fontys Hogescholen / Dienst Onderwijs en OnderzoekKlik om naar de website te gaan
  Ik heb zes jaar als docent aan de opleiding Bedrijfskundige Informatica aan de Hogeschool Venlo gewerkt.
  Daarna heb ik als consultant een breed scala aan projecten en activiteiten gedaan voor de Dienst Onderwijs en Onderzoek van Fontys Hogescholen.
  Mijn belangrijkste aandachtspunten daarbij door de jaren heen: het gebruik van ICT in het Onderwijs, Open en Online onderwijs, hergebruik van educatieve content, elektronische boeken, web 2.0, social software, weblectures, leertechnologie specificaties en standaarden.
  Ik heb promotieonderzoek gedaan op het gebied van (het ondersteunen van) het gebruik  van opnames van colleges (recorded lectures). Dit onderzoek heeft plaats gevonden bij de TU/e en Fontys Hogeschool Verpleegkunde.
  Zie deze website voor meer informatie over het onderzoek en het proefschrift.
 • SURFSURFnet
  Van 2002 tot augustus 2009 was ik deels werkzaam als Project Manager Learning Technology bij SURF. Als onderdeel van mijn werk verzorgde ik de vertegenwoordiging van SURF binnen het IMS Global Learning Consortium en heb ik advies verzorgd over het gebruik van standaarden in het onderwijs. Tot 1-1-2012 heb ik, eveneens in deeltijd, een adviesfunctie binnen het SURFnet/Kennisnet programma van SURFnet vervuld.

Publiek Werk

Waar mogelijk probeer ik de producten die ik maak of gebruik tijdens presentaties, vrij beschikbaar te stellen voor anderen. Hoewel ze vaak op verschillende plekken op het internet te vinden zijn gebruik ik deze pagina als verzamelplek. Hieronder zie je een aantal producten, via de zoekfunctie op dit weblog kun je de rest ook vinden.

 • Presentaties hier op dit weblog en via Slideshare
 • Documenten, artikelen  en ander werk hier op dit weblog en via Google Scholar.
 • EduKast podcast
  Van oktober 2005 t/m december 2007 produceerde ik wekelijks een podcast over ICT en Onderwijs. Daarin vertelde ik over de gebeurtenissen van de afgelopen week, had ik soms een gesprek met anderen die op dit gebied bezig zijn en liet ik steeds een paar podsafe tracks horen.Helaas ben ik er na precies 100 afleveringen wegens gebrek aan tijd mee moeten stoppen. Je kunt het archief met alle afleveringen op deze websitevinden.
 • Screencasts
  Ik maak regelmatig screencasts. Dat zijn korte (of langere) filmpjes waarbij ik stap voor stap laat zien hoe je bepaalde handelingen moet uitvoeren, bijvoorbeeld hoe een bepaald programma werkt, of hoe je een programma installeert etc.
  In het begin nam ik deze screencasts ook op als publiek werk, maar inmiddels kun je beter dit overzicht gebruiken.

Andere activiteiten

Als ik ga fietsen, duiken of als er weer een nieuwe Bodypump release beschikbaar is, dan wil ik daar natuurlijk ook over berichten. Die activiteiten zijn samen gebracht op deze plek.

Contactinformatie

Persoonlijke mail: Pierre at Gosoftonline.com
LinkedIn profiel: PierreGorissen
Twitter pagina: PeterMcAllister
Vimeo: PiAir
Google: Google Scholar profiel | Google+ | YouTube