Beetje moe van Apple versus Samsung

Ik weet het, ik hoef er natuurlijk niet over te schrijven, maar ik doe het toch omdat de berichtgeving vandaag me nogal verbaasde. Apple heeft afgelopen week weliswaar een nederlaag geleden in haar rechtszaak tegen Motorola en ook eentje in een zaak tegen Samsung, maar vandaag blijkbaar ook weer een “overwinning” behaald in haar strijd tegen Samsung. Een overwinning tussen haakjes, zo blijkt uit dit uitgebreide bericht op gigaom.com, omdat het gaat om een versie van de tablets van Samsung die al bijna verouderd is. Het is dezelfde versie die eerder ook al in Duitsland verboden werd en daar toen door een iets aangepaste versie opgevolgd werd. En het heeft (nog) geen betrekking op de andere nieuwere modellen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet echt snap waar Apple zich druk over maakt. Want ik kan met de beste wil op de wereld Android nog niet als concurrent van de iPad of iOS zien. Niet zolang er elke twee-drie maanden weer een nieuwe versie van Android uit komt die dan weer alleen op de allernieuwste apparaten beschikbaar is. Dat krijg je toch niet verkocht?

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Beetje moe van Apple versus Samsung: Ik weet het, ik hoef er natuurlijk niet over te schrijven, maar ik doe het… http://t.co/wMaTGhAf

Patrice Plet
9 jaren geleden

Als je zegt: “Want ik kan met de beste wil op de wereld Android nog niet als concurrent van de iPad of iOS zien”, kun je er op wachten dat ik ga reageren 😉

Afgezien van het probleem dat fabrikanten vaak relatief laat met een update komen (je moet er voor zorgen dat je een fabrikant kiest die wel snel update) is het (natuurlijk) niet zo dat IOS en Android geen concurrenten zijn.

Een aantal reviewers laten dat ook zien:

– Techradar is maintaining a list of the best 20 mobile phones in the world today http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/20-best-mobile-phones-in-the-world-today-645440/page:1#articleContent
– IOS vs ICS (Android) http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/mobile-computing/tablets/ios-5-vs-android-4-0-ice-cream-sandwich-1035481: no winner
– IOS Smoother then Android? Watch the truth about Apple and Google’s OS http://thegalaxynoteblog.blogspot.sg/2012/04/android-vs-ios-truth-about-apple-and.html
– Ipad 3 vs TRansformer Prime http://www.phonearena.com/reviews/Apple-iPad-3-vs-Asus-Transformer-Prime_id2981: no winner
– 5 reasons why the Prime is better the the Ipad 3 http://gadjade.com/2011/12/five-reasons-why-asus-transformer-prime-is-better-than-apple-ipad-2

De nieuwste tablet van Asus wordt ook goed ontvangen: http://www.tabletguide.nl/22593/alles-de-asus-transformer-pad-infinity-700-de-drie-beste-geschreven-en-video-reviews/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+tabletguide+%28TabletGuide.nl%29

Ik geef toe, als je wil gamen, dan is de Ipad (3) de betere keuze. Voor al het andere is Android zeker een geduchte concurrent.

Give it to me Pierre!

Patrice Plet
9 jaren geleden

Mensen die een Android kopen zijn “slachtoffers” van fabrikanten die er een eigen schil over heen gooien. Updates van deze fabrikanten laten inderdaad vaak lang op zich wachten. Maar na max. een half jaar heb je toch de update te pakken.
Als je een Nexus (van Google) telefoon koopt heb je hier geen last van. Deze is qua updates en specs te vergelijken met een Iphone.
Wil je instant updates, ga je voor de Nexus. Prefereer je een schil van de fabrikant, accepteer je wat langzamere updates. Het leuke van Android is dat je tenminste de keuze hebt.

Qua functionaliteit ben je vanaf Android 2.2 (94% van de Android telefoons) ook prima bediend. Latere updates zijn vaak meer “under the hood”. Natuurlijk voegen ze ook functionaliteit toe, maar 2.2 is vaak al uitgebreider dan IOS.

Daarnaast doet de gemiddelde Nederlandse mobiele beller zo’n 18 maanden met zijn of haar mobiele telefoon (http://www.mobilecowboys.nl/nieuws/10373). Dus 18 maanden zonder update leven hoeft voor de gewone gebruiker geen straf te zijn. Je hebt op dat moment immers gekozen voor die telefoon met bijbehorende functionaliteit.

Vervolgens bestaat er ook zoiets als rooten. Hoe gevaarlijk en spannend dat ook klinkt voor veel mensen, rooten is simpel en in een paar minuten gedaan. Mijn HTC Desire van 3 jaar uit heeft altijd de laatste versie van Android gedraaid. Hij draaide zelfs beter dan met de Sense schil. Ik kan gelukkig kiezen wat ik met mijn telefoon wil doen.

Natuurlijk is de updatebaarheid van een nieuwe smartphone een argument, maar ik denk dat de meeste gebruikers kiezen vanuit emotie (Iphone: design, makkelijk, iedereen heeft er 1, hip, heb alles al van Apple, etc) of vanuit overtuiging (Android: functionaliteit, flexibiliteit, gemak, vrijheid, open) Of een combinatie hiervan.

Ik zou (mijn advies vragende) vrienden en kennissen te kort doen, als ik op basis van updatebaarheid Android zou afwijzen.
For the record: Ik adviseer trouwens vaak genoeg mensen om gewoon een Iphone of Ipad te nemen.

…. Ik vind het wel lachen, al die verschillen van inzichten 😉 Maar uitendelijk wint de consument. Ze worden op hun wenken bediend.