File Upload op iPad met iCabMobile

File upload iPad Een van de wat onhandige zaken binnen iOS op de iPad is dat je in Safari niet direct vanaf de iPad (of iPhone / iPod Touch) bestanden kunt uploaden vanaf het apparaat zelf. Je kunt dus niet even een foto uploaden via een schermformulier in de browser. Bijvoorbeeld als je ergens een profiel aanmaakt op een site en je een foto van jezelf wilt toevoegen. Of als je een aantal PDF’s die online staan naar iemand toe wilt sturen via de mail (OK, ik weet het: mails met grote bijlagen zijn slecht, maar het is een voorbeeld). Dan was het wel handig als je gewoon de webmail van je werkgever of gmail kunt opstarten om die bestanden te versturen.

Dat kan, als je gebruik maakt van iCabMobile. Die browser biedt namelijk in veel gevallen wél ondersteuning voor het uploaden van bestanden via de browser.

File upload iPad File upload iPad
Je ziet het meteen als het werkt: de knop voor het selecteren van bestanden wordt dan actief. Je kunt dan kiezen uit foto’s/video’s die op de iPad staan of bestanden die je via iCabMobile gedownload hebt. Webmail van Outlook vond het prima en ik kon zonder problemen een bijlage toevoegen aan een mail. GMail deed wat moeilijker. Standaard werd namelijk de mobiele versie van de site weergegeven en dan is er geen knop voor het toevoegen van bijlagen. Toen ik omschakelde naar de gewone versie van de site werkte het wel.
WordPress leek zich eerst niet voor de gek te laten houden en bleef de melding geven dat voor mijn apparaat een aparte app nodig was. Maar toen ik iCabMobile vertelde dat hij zich voor moest doen als Internet Explorer 9 op Windows vond ook WordPress het verder OK. Wel moest ik de gewone browser-based upload gebruiken.

Nogmaals, het gaat er niet om dat er in 99% van de gevallen geen workaround voor te verzinnen is. Het feit dat iCabMobile het voor elkaar krijgt laat vooral zien dat het gewoon standaard ingebouwd in iOS/Safari zou moeten zijn.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

File Upload op iPad met iCabMobile http://t.co/rvPtx7Ek – Handig voor op #cdhulster

ipad abonnement
ipad abonnement
10 jaren geleden

Bedankt Pierre! Vooral dat uploaden op de iPad bij wordpress is een geweldige optie! De WordPress iPad app zelf is namelijk waardeloos en op deze manier kun je gewoon normaal inloggen en posts maken. Super! Thnx!