Risky Regencies

 Gepubliceerd door om 10:34  Grappig, Persoonlijk
mrt 312012
 

Risky Regencies

I’ll do this post in English, because I’m pretty sure that, through the magic of trackbacks or Google search, the post is going to reach Carolyn also. And I don’t want her to have to use Google Translate to be able to read it.

I found myself to be part of a funny blogpost by Carolyn Jewel on the Risky Regencies blog. They describe the blog as “The oldest, the riskiest, and forever the friskiest! A blog devoted to all things historical romance (and lots else besides)”.
Who would have thought that I would ever be interesting enough to be featured in a post on a blog like that. Although, it actually wasn’t about me at first, but about Brooke’s Gazeteer and the river the Aa. See, you just know you can’t help it, but have to read that blog post to find out how all that is connected to me!
It also shows, that the internet makes the world a very small place, even though Google Maps isn’t able to plot directions between our two home towns. 🙂

Snelheidstest New iPad versus Old iPad

 Gepubliceerd door om 09:48  iOS
mrt 312012
 

Bij iMore hebben ze de nieuwe iPad (de iPad 3) vergeleken met de iPad 2 en de iPad 1 als het gaat om snelheid bij het opstarten van spellen (nou ja, één spel), het laden van webpagina’s (2 verschillende webpagina’s), een applicatie (één applicatie) en een online JavaScript test.
Voor het geval je weinig tijd hebt: ze zijn niet echt onder de indruk. De iPad 3 en iPad 2 zijn beiden veel sneller dan de iPad 1, maar onderling scheelt het niet veel. Soms is de iPad 3 wat sneller, soms de iPad 2.

Het is een bevestiging van wat op andere plekken ook al aangegeven is: voor de snelheid voer je geen upgrade van iPad 2 naar iPad 3 uit. En natuurlijk moet de iPad 3 veel meer pixels produceren en is het knap dat hij dat net zo snel en net zo lang (qua accuduur) doet als de iPad 2. Maar als je een snellere iPad verwacht had, dan moet je wachten op de iPad 4.

Zon vindt Dak in Deurne

 Gepubliceerd door om 06:36  Hardware, Persoonlijk
mrt 302012
 

ICT en elektriciteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder elektriciteit staat alle ICT stil, dus ook de ICT die we in het onderwijs gebruiken. Het vervelende is dat we met al die ICT en andere technologie in huis ook thuis elk jaar steeds meer energie verbruiken. Als je dit weblog al een tijdje volgt, dan weet je dat ik door de tijd heen al de nodige oude PC die als servertje dienst deed de deur uit gedaan heb in ruil voor energiezuinigere NAS apparaten, maar ondanks dat, helpen al die iPads, smartphones, spelcomputers en laptops niet echt.
Zonne-energie is in Nederland een moeilijk onderwerp. Onze elektriciteit is in verhouding tot de aanschaf van zonnepanelen namelijk eigenlijk nog steeds te goedkoop. Want zelfs met de huidige bedragen, die nog maar een fractie zijn van een paar jaar geleden, is zonder subsidie (die de overheid al een tijdje niet meer geeft) de terugverdientijd van een set panelen nog steeds 10 jaar of meer.

Je doet het dus zeker niet alleen voor het geld. En dat deden wij dus ook niet toen we ons meteen bij het open gaan van de actie op 29 januari 2012 aangemeld hebben voor Zon Zoekt Dak. Gisteren op 29 maart 2012 zijn de panelen geïnstalleerd.
Lees verder….

Google Hangouts krijgt Apps

 Gepubliceerd door om 08:40  Videoconferencing
mrt 292012
 

Je weet het, er is overal een App voor. En niet alleen op je smartphone, ook in Google Hangouts. Je kon al YouTube video’s toevoegen, je desktop delen en Google Documents delen. Maar nu kunnen anderen ook applicaties maken die binnen Google Hangouts beschikbaar komen. Op dit moment zijn toegevoegd: Aces Hangout, Cacoo diagrammen en whiteboard, Scoot & Doodle teken app, Slideshare, Clubhouse Challenge van Bravo en Google Effects.

Je ziet, het zijn niet allemaal serieuze applicaties, maar Cacoo diagrammen en whiteboard en Slideshare zijn dat zeker wel. Het maakt Google Hangouts nóg meer een compleet en gratis online vergaderomgeving.
Nu nog een goede iPad/tablet-ondersteuning, dan is het echt een killer.

mrt 282012
 


OK, het is natuurlijk al laat op de avond, maar [Citrix] “Receiver for Windows 3.1” moet ik toch écht twee keer lezen. Het is dat er in kleine letters onder staat “For Windows 7, XP, Vista, 2003, 2008, 2008R2, or ThinPC”. Ik wist namelijk wel dat je heel veel soort Citrix Receivers had, maar voor Windows 3.1 had ik die niet echt meer verwacht. 😉

mrt 272012
 

modmypi Het is nog maar de vraag wanneer de Raspberry Pi eindelijk grootschalig beschikbaar gaat komen (de eerste batch verkocht binnen een paar uur uit en daarna bleek er een probleem met de netwerk connector). Maar je kunt nu wel al een bestelling plaatsen voor een ombouw. voor die Raspberry Pi. ModMyPi is namelijk met de voorverkoop gestart. Voor €14,98 (incl. verzendkosten naar Nederland) heb je zelfs naar keuze een rode, groene of blauwe ombouw (de witte en zwarte zijn iets goedkoper). Dan zou je dus in totaal €39,55 (dat is de prijs incl. verzendkosten en BTW voor het model met netwerkaansluiting) + €14,98 = €54,53 kwijt zijn voor een Raspberry Pi inclusief ombouw.
Lees verder….

mrt 272012
 

blackboard Soms lijkt het op het gebied van leeromgevingen heel kalm en rustig, en dan opeens wordt iedereen weer eens lekker wakker geschud. Zo ook gisteren/afgelopen nacht. Maar laat ik beginnen met de geruststellende mededeling: nee, Blackboard heeft niet zojuist Moodle en Sakai opgekocht.

Wat ze wel gedaan hebben is dr. Chuck Severance in dienst nemen en ze hebben twee aan Moodle gerelateerde bedrijven: Moodlerooms en NetSpot voor een niet nader genoemd bedrag overgenomen.
Lees verder….

mrt 262012
 

Workshop Video op mobiele devices

Foto (c) 2011 Frank Thuss

Op 5 juni a.s. is het weer zover: dan wordt voor de derde keer de SURF-Academy workshop “Workshop video op mobiele devices” georganiseerd.

Deze keer is de samenstelling van het team dat voor de uitvoering zorg zal dragen iets gewijzigd. In plaats van met Ivo Reints van SURFnet, zal ik hem nu verzorgen samen met Frank Thuss van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Frank is o.a. projectleider ‘Learning on the Go’ waarbij binnen de HAN de didatische mogelijkheden van mobiel leren en mobiele devices binnen het onderwijs wordt onderzocht, hij is de voorzitter van de Special Interest Group Unwired en hij was deelnemer van de eerste keer dat de workshop uitgevoerd werd. Daar komt ook de foto bij dit bericht vandaan. 😉
Lees verder….

mrt 252012
 

Het is een bericht van een paar dagen geleden, maar ik vond het verrassend genoeg dat ik het er toch even over wilde hebben. Localytics heeft een infogram gemaakt op basis van de data die verzameld wordt door hun analytics tool ingebouwd in applicaties van een aantal grotere en kleinere bedrijven (zie deze pagina voor het lijstje).

Op basis daarvan stellen ze dat 89,7% van de iPads die die apps gebruiken alleen de beschikking hebben over Wifi, dus geen 3G of 4G. Dat vind ik een opvallend getal. Veel opvallender dan de verhouding tussen Wifi en mobiel dataverkeer van de iPads die 3G en/of 4G mogelijkheden hebben.
Lees verder….

Aan de slag met LaTeX

 Gepubliceerd door om 22:55  Promotie
mrt 242012
 
LaTeX

(Klik voor een grotere versie)

Afgelopen week kreeg ik te horen dat het paper dat ik ingediend had voor de Workshop on Learning Technology for Education in Cloud (LTEC’12), komende zomer in Salamanca (Spanje) geaccepteerd was. Dat is mooi, want niet alleen mag ik er dan heen om er over te presenteren, maar hij wordt ook opgenomen in de LTEC’12 Proceedings, die wordefn uitgegeven als onderdeel van de “Advances in Intelligent and Soft-Computing series” van Springer.

Moest er alleen nog één ding met het paper gebeuren: het moet worden aangeleverd in het format dat Springer voor zulke publicaties ontwikkeld heeft. Daarvoor waren een Word-sjabloon en een LaTeX sjabloon beschikbaar. Met het Word-sjabloon had ik al geworsteld. Dat werkt blijkbaar goed in Word 2003 – 2007, maar in Word 2010 was het een zooitje met beveilingsinstellingen en sowieso het systeem met knoppen die dan weer ergens een opmaak aan koppelen werkt gewoon niet handig. Op zo’n moment mis ik het “onderwaterscherm” van Wordperfect (zei de oude man).

Dan het alternatief maar eens proberen: LaTeX. Ik lees op Wikipedia dat het een pakket van macro’s is uit 1984 voor TeX. En TeX is dan weer uit 1978. Uit de oertijd dus.
Lees verder….