Zijn 3G/4G iPad gebruikers echt zo uitzonderlijk?

Het is een bericht van een paar dagen geleden, maar ik vond het verrassend genoeg dat ik het er toch even over wilde hebben. Localytics heeft een infogram gemaakt op basis van de data die verzameld wordt door hun analytics tool ingebouwd in applicaties van een aantal grotere en kleinere bedrijven (zie deze pagina voor het lijstje).

Op basis daarvan stellen ze dat 89,7% van de iPads die die apps gebruiken alleen de beschikking hebben over Wifi, dus geen 3G of 4G. Dat vind ik een opvallend getal. Veel opvallender dan de verhouding tussen Wifi en mobiel dataverkeer van de iPads die 3G en/of 4G mogelijkheden hebben.

Voor mijn iPads en mijn iPhone 4S liggen die verhoudingen namelijk nog wel een stuk extremer. De iPad 2 (net iets meer dan een maand in gebruik, dus nog niet veel data) geeft voor maart op dit moment 12,7GB Wifi dataverkeer aan en 25,5MB 3G dataverkeer. Bij de iPhone ligt dat wat minder ver uiteen. Februari had daar 1,2GB Wifi dataverkeer en 156MB 3G dataverkeer. Tijdens de voorgaande maanden was het Wifi dataverkeer daar respectievelijk 3,3GB (januari), 5,3GB (december) en 4,3GB (november) terwijl het 3G dataverkeer nooit boven de 300MB uit kwam.

Overigens is het zo dat mijn werkgever allemaal iPads met 3G optie beschikbaar gesteld heeft, maar in de regel zonder data-SIM. Pas als iemand aantoonbaar die optie nodig heeft (of zoals ik dat doe er privé een data-SIM in stopt), zal die optie dus daadwerkelijk gebruikt worden.

Ik vraag me nu af waar al die claims van mobiele providers vandaan komen als het gaat om zwaar datagebruik door al die iPhone en iPad gebruikers. Herken jij de cijfers van Localytics?

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Zijn 3G/4G iPad gebruikers echt zo uitzonderlijk? http://t.co/UmodXHwl

trackback
9 jaren geleden

Zijn 3G/4G iPad gebruikers echt zo uitzonderlijk? http://t.co/zfMHSp8X #Internet #iTouch