Grote bestanden opslaan op Box.net

 Gepubliceerd door om 23:58  Internet, Tip, Tools
feb 292012
 

7zip inpakken in stukjes Ik heb een tijdje geleden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bij Box.net 50GB aan gratis opslagruimte te krijgen. Die gebruik ik zo af en toe om bestanden te delen met anderen, om bestanden te ontvangen, maar ook als backup voor bestanden die ik zeker niet kwijt wil. Nu had ik een database die ik in het kader van mijn promotie gebruik en die wil ik dus extra veiligstellen.
Die database was in ongecomprimeerde vorm erg groot: 1,92GB en ook als ZIP-bestand bleef hij groter dan de 100MB die een individueel bestand bij een gratis Box.net account mag zijn.

Gelukkig heb ik 7-zip geïnstalleerd staan (al zal het ook met andere tools kunnen), want daarmee kon ik het bestand én comprimeren én beveiligen met een wachtwoord (ook wel zo veilig) én in stukjes van maximaal 100MB opknippen. En dat allemaal in één handeling.
Lees verder….

feb 292012
 

Raspberry_Pi Nou, dat duurde niet lang. De Raspberry Pi kwam afgelopen nacht eindelijk (en nog net in februari) beschikbaar voor verkoop. Maar de twee sites die de verkoop zouden afhandelen werden meteen plat gegooid onder de enorme stroom mensen die een Raspberry Pi wilden bestellen.

Als ik de tweets goed begrijp is de eerste serie dus al uitverkocht. Nou ja, zo ernstig hoefde ik hem nou ook weer niet te hebben. Het wachten is dus op de volgende serie waarvan ik aan neem dat die er ongetwijfeld aan zal komen gezien het huidige succes. Zeker nu ze met twee grotere partijen een overeenkomst hebben gesloten zodat ze massaler kunnen produceren.

(Raspberry Pi website)

feb 282012
 

Windows 7 systeemversie Als je je computer helemaal zelf ingericht hebt dan weet je het meestal wel, maar als het niet een systeem is waar je Windows 7 op geïnstalleerd hebt, dan kun je nog wel eens voor de vraag komen te staan: heb ik nou een 32-bit of 64-bit versie van Windows 7?
Bijvoorbeeld als je 7-zip wilt downloaden/installeren. Daar worden zowel een 32-bit als 64-bit versie van de applicatie aangeboden.

Gelukkig is het gemakkelijk op te vragen: klik op de Start-knop, dan met de rechtermuisknop op “Computer”. Kies “Eigenschappen”. Je krijgt dan een scherm getiteld: “Informatie over de computer weergeven”. Kijk in de afbeelding hier bij het bericht voor de plek waar dan de informatie over 32-bit of 64-bit staat.

feb 272012
 

undercurrent Ik moet bekennen dat ik zelf niet heel veel met Facebook doe. Het is voor mij een manier om met een aantal mensen online in contact te blijven. Natuurlijk gebruik ik wel applicaties voor Facebook. Zo worden mijn blogposts automatisch doorgeplaatst op Facebook. Maar daar blijft het dan ook bij, applicaties voor Facebook ontwikkelen zal ik dan ook niet doen.

Maar als jij nu wél actief bent op dat gebied, dan is de 2nd Facebook Developers Garage Amsterdam op 22 maart 2012 waarschijnlijk ook iets voor jou. Je kunt daar (Undercurrent, TT Vasumweg 93, Amsterdam) vanaf 18:00 uur terecht. Aanmelden kan via deze website.

En als je er geweest ben, dan hoor ik uiteraard graag hoe het was.

feb 262012
 

Ik lees op een aantal blogs (zie o.a. gigaom en gsmpedia) dat Samsung de Galaxy Beam heeft aangekondigd. En inderdaad Samsung heeft vandaag zelf ook een persbericht uitgestuurd.

Maar op YouTube kom ik meerdere filmpjes tegen uit 2010 met daarop ook een Samsung Galaxy Beam. Ik neem aan dat de afgelopen anderhalf jaar niemand de Beam nog heeft kunnen kopen en dat hij nu wél beschikbaar gaat komen? Er staat nog niets bij over wat het apparaat moet gaan kosten en hoe lang de accu het vol houdt. Wel moet je nog steeds de kamer tamelijk donker maken. Leuk voor op vakantie, filmpjes kijken tegen de binnenkant van het tentzeil.

Ik wil niet gevolgd worden

 Gepubliceerd door om 11:17  Internet, Tip, Tools
feb 252012
 

Do Not Track Nou, eigenlijk valt het best nog wel mee. Ik heb er niet eens altijd problemen mee als websites en bedrijven bijhouden wat ik doe. Het levert namelijk ook best vaak handige informatie op. Ik zou bijvoorbeeld ook liever een selectie kunnen maken van de reclamefolders die ik op de deurmat krijg in plaats van dat ik zomaar de hele stapel (of helemaal niets) te verwerken krijg.

Op internet werkt dat net zo. Ook daar is het eigenlijk best handig dat er partijen zijn die informatie over je verzamelen. En ik verzamel ook informatie over anderen. Dit weblog gebruikt Google Analytics om een beeld te krijgen van hoeveel lezers er voorbij komen en welke berichten dat ze lezen. Ik hoef echt niet te weten dat dat Jantje uit Eindhoven of Truusje uit Boxmeer is. Maar een beetje een beeld hebben van wie voorbij komt is wel interessant.

Lees verder….

feb 242012
 

ipad2Aanstaande dinsdag krijgen al mijn collega’s bij de dienst Onderwijs en Onderzoek de beschikking over een iPad. Er is een basisset van applicaties geselecteerd (Shareplus, Quickoffice, PDF Converter, PDF Expert) die iedereen zal installeren, maar daar houdt het gebruik van de iPad natuurlijk niet mee op.

Ik kreeg de vraag of ik nog een aantal applicaties wist die ook handig zouden zijn. Nou is dat natuurlijk een beetje afhankelijk van wat je nog meer met die iPad wilt doen, daarom ben ik maar gewoon even uitgegaan van mijn eigen iPad en de applicaties waarvan ik er vanuit ga dat die wellicht voor meer mensen interessant/handig zijn. Het is geen uitputtend overzicht van alle applicaties die ik op het moment geïnstalleerd heb staan. Maar wel een lijstje waarmee je (volgens mij) een heel eind vooruit kunt.

En natuurlijk ook aan jullie allemaal de vraag: welke apps mis je hier? Welke zouden ze (en ik) zeker ook moeten installeren?

Lees verder….

Bloggen met behulp van Markdown

 Gepubliceerd door om 07:40  Internet, Tip, Tools
feb 232012
 

MarkdownPad Tijdens de SIG Unwired bijeenkomst en LTE Inspiratiesesie van gisteren heb ik een groot aantal, semi-live, berichten de wereld in gestuurd. Binnen een paar minuten na elke presentatie stond er een kort verslag van de belangrijkste punten online.

Ik heb daarbij gebruik gemaakt van een markup die al een hele tijd bestaat, Wikipedia heeft het over 2004, maar waar ik dus voor het eerst gebruik van maakte: Markdown.

Lees verder….

feb 222012
 

SIG UnwiredNa alle korte “live” berichten vandaag van de SIG Unwired bijeenkomst en de LTE Inspiratiesessie, beiden in Utrecht, ook nog even een samenvattend bericht.

Allereerst de SIG Unwired bijeenkomst. De bijeenkomst vandaag maakt duidelijk dat het goed is dat er een Special Interest Group voor mobiele devices bestaat. Ook al is de definitie van wat een mobiel device is nog niet helder. Eigenlijk, juist ook omdat die definitie nog niet helder is.

Duidelijk is dat op veel plekken binnen het (hoger) onderwijs in Nederland mensen bezig zijn met exact dezelfde vraag: wat moeten we met al die mobiele apparaten (laptops, netbooks, ultrabooks, smartphones, tablets, iPad etc) die onze docenten, medewerkers, studenten zowel thuis als op school gebruiken en/of willen gebruiken?

Lees verder….