LTE: Kansen van LTE/ 4G voor applicaties

Vidyo David van den Berg (Vice President, Vidyo) was wat later en begint met uit te leggen dat het met LTE/4G de presentatie vanuit zijn auto had kunnen doen (ik mag hopen dat hij heen chauffeur heeft), maar nu ging dat helaas nog niet.

Daarna ging David verder met een overzicht van de verschillende opties binnen Video conferencing waarbij hij een onderscheid maakt tussen hoge kosten-lage kosten en hoge kwaliteit-lagere kwaliteit. Vidyo zit (uiteraard(in het kwadrant hoge kwaliteit-lage kosten). Bij hoge kwaliteit gaat het niet alleen over beeldkwaliteit overigens, maar ook zaken als encryptie.

Missie van Vidyo: universele videoconferencing, any device / any network.
Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, geeft ook David toe, je hebt natuurlijk wel enige bandbreedte nodig voor hoge kwaliteit video. En als je in beweging bent, dan is het ook vaak wat moeilijker. Maar het streven is er.

Uitdagingen bij mobiele videoconferencing:

  • De applicatie moet op alle beschikbare apparaten werken; Vidyo ondersteunt veel devices, maar ook nog niet alle apparaten (bv nog niet op RIM/Blackberry).
  • Niet alle devices zijn even krachtig; de camera van de iPad 2 bijvoorbeeld is belabberd, dan kan je software nog zo goed zijn.
  • Bandbreedte is nog steeds een uitdaging, 3G is goed voor audio, 4G maakt ook full-HD video mogelijk.
  • Dekking van het netwerk en betrouwbaarheid van het netwerk zijn ook van belang.

David hield zijn presentatie kort om wat van de tijd in te halen. Het is jammer dat hij wat minder “live” voorbeelden liet zien. Ik had die tijdens Educause gezien en dat helpt wel heel erg om het meer dan een verkoopverhaal te maken.

N.B. Dit was een liveblog: direct meegetypt tijdens de presentatie en binnen enkele minuten erna online gezet. Daarom vooral een weergave van steekwoorden en minder ruimte voor rustige overpeinzingen

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Selectie: #LTE: Kansen van LTE/ 4G voor applicaties http://t.co/mAMdwNu6 #surf