jan 312011
 

Men neme: 1 iPad en een aantal applicaties:

Voeg daar wat vrije tijd aan toe en je hebt een YouTube hit in de vorm van een cover van Teenage Dream van Katy Perry. Qua kijkcijfers blijft hij met (op dit moment) 120.954 views nog een beetje achter bij de indrukwekkende 50.556.884 (ruim 50 miljoen!) views die de clip van Katy Perry al ontvangen heeft.

Ik vind het ook wel verrassend dat hij, na een maand, nog steeds op YouTube te vinden is. Ik moet bekennen dat ik regels rond het maken van covers niet helemaal ken. Als ik dit bericht mag geloven dan valt het in ieder geval niet zomaar onder de fair use uitzonderingen die ze in de VS kennen. Tenzij je dit als een parodie op het origineel ziet. Blijkbaar heeft EMI de clip nog niet ontdekt, dus geniet er van zolang het kan.

jan 302011
 

Een lekker discussie opwekkend bericht op Tweakers.net over professor David Darts van de Universiteit van New York. Hij heeft instructies beschikbaar gesteld op zijn wiki voor zijn PirateBox.

De mooie boterhamtrommel, netjes in het zwart met doodskop er op geschilderd ($9,99 bij Amazon in de VS) stelt een lokaal netwerkje ter beschikking waar studenten verbinding mee kunnen maken om bestanden onderling uit te wisselen. Heel controversieel natuurlijk, want stimuleert deze professor daarmee dan niet dat zijn studenten tijdens zijn college illegaal content uitwisselen?
Lees verder….

jan 282011
 

Ik weet niet hoe jij er over denkt, maar ik vind het wel leuk dat Google ook heel Nederland op de (foto-)kaart gezet heeft.

Ik vind het ook interessant om te weten of er nieuwe, betere, foto’s van mijn dorpje beschikbaar zijn. Niet omdat ik niet weet hoe mijn dorp er uit ziet, maar gewoon als beeld van de ontwikkeling van Google Earth en Google Maps. Maar ik heb niet echt zin om dat zelf in de gaten te gaan houden. En dat hoeft nou ook niet meer van Google. Ze hebben namelijk de site Follow Your World opgezet. Daar kun je een plek of meerdere plekken op de kaart selecteren en zodra daar nieuw fotomateriaal voor komt, krijg je automatisch een bericht in je mailbox.

Het zal geen wekelijkse of maandelijkse mail zijn, zo vaak worden die foto’s niet bijgewerkt. En daarom heel handig wat mij betreft.

(Getipt door Google Earth Blog)

 Reacties uitgeschakeld voor Krijg automatisch bericht als je huis opnieuw op de foto gezet is  Tags: ,
jan 272011
 

Slidejockey levert een combinatie van producten waarmee een ervaren spreker (docent?) een flexibele en interactieve presentatie kan verzorgen vanaf de iPad. Het is niet iets voor iedereen. Ik schrijf in de titel “voor de DJ’s onder de presentatoren”, daarmee doel ik op het feit dat het vooral handig is voor sprekers die tijdens een presentatie snel willen kunnen wisselen tussen verschillende sets dia’s, die op basis van vragen uit de zaal (van de aanwezige iPhone bezitters) hun verhaal ter plekke bijstellen en die vragen ook eenvoudig op het beeldscherm willen kunnen toveren. En dat is nou eenmaal niet voor iedereen de vorm waar ze voor zullen kiezen.

Sowieso zul je op dit moment een Mac moet OS 10.6.6 of nieuwer moeten hebben om de desktop applicatie op je Mac te kunnen installeren, hij wordt namelijk alleen via de nieuwe App-store van Apple geleverd. En je hebt natuurlijk een iPad nodig voor de (niet gratis) applicatie voor de spreker.
Lees verder….

jan 262011
 

Afgelopen december werd het project Devices in het Onderwijs afgesloten. Voor dat project mochten onderwijsinstellingen ideeën indienen voor het testen van devices in een onderwijssetting. De deelnemers deden tijdens de testperiode (september – november 2010) op het weblog van het project verslag en daar zijn nu ook de eindrapportages verschenen (links verwijzen allemaal naar PDF documenten!):

 Reacties uitgeschakeld voor Testrapportages Devices in het Onderwijs  Tags: , ,
jan 252011
 

Op mijnipad.net kwam ik een tip tegen over een WordPress plugin voor iPad/iPhone gebruikers die een beetje moeilijk uit te leggen is aan mensen die geen iPad/iPhone hebben.

Met de plugin is het namelijk mogelijk om met een veeg over het scherm (een ‘swipe’) te bladeren tussen berichten. Ik heb de plugin hier ook geïnstalleerd en je kunt het zien door naar een pagina voor een individueel bericht te gaan vanaf een iPad (de iPhone laat hier automatisch een mobiele website zien). en dan van links naar rechts over het scherm te vegen. WordPress bladert dan automatisch naar het vorige bericht. Van rechts naar links swipen brengt je naar het volgende bericht etc.

Leuk, handig, ook als het niet door veel mensen gebruikt wordt, het installeren van de plugin vanuit WordPress (gewoon bij de Plugins even zoeken naar “iPad Swipe” was 2 minuten werk, dus een kleine moeite.
Als je een iPad hebt, probeer het eens uit, wat vind je er van?

jan 242011
 

Via de mail kreeg ik vandaag een vraag over een probleem dat ik maar al te zeer herken van het werken met de iPad:

Waar ik [..] tegenaan loop is dat ik mijn documenten via Dropbox wil uitwisselen en wil synchroniseren, zo ook bijvoorbeeld een Excel file waarin ik cijfers registreer. Nu is het zo dat aan de Windowskant dit geen probleem is, je opent gewoon het document, je bewerkt het, je slaat het op en voila, op elke PC of Tablet is het bestand up-to-date. Wil ik echter dit bestand op mijn iPad bewerken, dan moet ik het openen in Numbers en dat gebeurd dan niet meer in de Dropbox-omgeving waardoor het opgeslagen werk niet meer synchroon loopt. Ik moet het bewerkte document weer apart uploaden naar Dropbox, wat omslachtig genoeg gaat, om de laatste versie te delen.
Mijn vraag is nu natuurlijk: is hier geen eenvoudiger oplossing voor (zonder een of ander duur abonnement natuurlijk)?

Het is inderdaad helaas zo dat dit syncroniseren via Dropbox op de iPad / iPhone / iPod Touch niet (altijd) zo eenvoudig gaat als dat je zou verwachten als je gewend bent om met Dropbox te werken op een PC of Macbook. Onder iOS hebben alle applicaties namelijk hun eigen stukje met bestanden waar ze toegang toe hebben. Pages of Numbers kunnen niet zomaar de documenten openen die Dropbox synchroniseert naar je iPad. Je kunt ze wel vanuit Dropbox openen in die applicaties, maar dan wordt er een kopie gemaakt van het bestand dat dan naar de andere applicatie overgezet wordt. Je bewerkt die kopie, Dropbox weet dan niets meer van die kopie en kan er ook niet voor zorgen dat het bestand weer gesynchroniseerd wordt.

Gelukkig zijn er ook applicaties die daar een beetje omheen weten te werken.

Lees verder….

Such a Shame: Wie het laatst lacht…

 Gepubliceerd door om 13:34  Android, iOS
jan 232011
 

Je kunt het gedurfd noemen, grappig, hilarisch, ik vind het vooral gevaarlijk wat Toshiba hier doet. Ze hebben een website in het leven geroepen voor hun nieuwe, nog niet van naam voorziene, Android Tablet. Het apparaat is nog 100% vaporware: er is nog geen datum van beschikbaar komen (“this spring”), nog geen prijs waarvoor hij verkocht gaat worden, nog geen video’s waarop je het apparaat kunt zien.

Dat allemaal is op zich nog niet zo vreemd, dat doen veel leveranciers. Maar als je er met een iOS apparaat zoals de iPad naar toe gaat, dan wordt je doorgestuurd naar deze pagina. Tja, je concurrent uitlachen levert je voldoende publiciteit op. En als het ze lukt om dit voorjaar (dus voor juli 2011) een tablet op de markt te brengen die écht concurrerend is aan de iPad, dan zal ik daar zeker ook (weer) over schrijven.

Maar ik beloof ze ook dat ik uitgebreid aandacht zal besteden aan hun flater als ze er niet in slagen om dat apparaat te leveren. Als echte Hollander zeg ik: “eerst zien en dan geloven” en natuurlijk “wie het laatst lacht, lacht het best”!

(getipt door Android Police)

jan 222011
 

Toen ik vanochtend XBMC op de iPad aan het uitproberen was (je hebt er een iPad / iPhone of Apple TV met jailbreak voor nodig!), lukte het me niet om contact te krijgen met mijn HDX1000. Toen ik aan het Googlen sloeg kwam ik er al snel achter dat er ook al een tijdje een XBMC Remote beschikbaar is (zoals dat voor VLC ook een tijd zo was). Met die remote, die wél gewoon op elke iPad of iPhone te installeren is, kun je een XBMC server vanaf je iPad besturen.

In bovenstaand filmpje zie je iemand die zijn iPad in een frame aan de muur heeft hangen en zo zijn XBMC server bestuurd. Eerst dacht ik “wat dom, je hangt je iPad toch niet vast aan de muur?”. Maar toen realiseerde ik me dat je op deze manier voor 499 euro en 2,39 euro software voor de remote een heel geavanceerde afstandsbediening aan de muur kon hangen. Eentje die weinig stroom verbruikt, nauwelijk warmte produceert, klein en compact is in te bouwen. Probeer dat maar eens met losse onderdelen of ultraportables voor elkaar te krijgen.
Het was ook de realisatie dat waar er blijkbaar heel wat mensen zaten te wachten op een complete installatie van XBMC server op de iPad (ik hoor niet bij die groep overigens), voor anderen ook de “beperkte” versie op de gesloten iOS omgeving al een enorme stap vooruit was. Toch niet zo gek dat Apple zo veel van deze apparaten weet te verkopen.

Ik heb XBMC er overigens weer vanaf gegooid. Ziet er heel mooi uit, maar mijn iPad is geen multimediaserver, daar heb ik andere apparaten voor.

jan 212011
 

Ik had hem even gemist, maar via het NAP OASE weblog kwam ik er alsnog: SURFnet heeft een technologiestudie laten uitvoeren naar het automatisch besturen van een camera ten behoeve van het opnemen van een presentatie of college. Het voordeel van zo’n automatisch bestuurde camera ligt voor de hand: je hebt geen aparte cameraman/vrouw meer nodig. En dat bespaart redelijk wat geld bij het opschalen van het aantal opnames dat een hogeschool of universiteit maakt.

De resultaten van de technologiestudie zijn hier te vinden. Er staan ook drie voorbeeldfilmpjes online die gemaakt zijn als onderdeel van de studie. Belangrijk daarbij te weten is dat hier gebruik is gemaakt van nabewerking van een gemaakte video. De eerste video is de opname zoals hij gemaakt is, hier staat de camera gewoon op een wide shot van de hele ruimte. Het tweede filmpje laat zien hoe de detectie van de spreker door de software plaats vindt en de derde laat dan het gegenereerde resultaat zien.
Lees verder….