Nu ook ‘Swipen’ op het ICT en Onderwijs BLOG

Op mijnipad.net kwam ik een tip tegen over een WordPress plugin voor iPad/iPhone gebruikers die een beetje moeilijk uit te leggen is aan mensen die geen iPad/iPhone hebben.

Met de plugin is het namelijk mogelijk om met een veeg over het scherm (een ‘swipe’) te bladeren tussen berichten. Ik heb de plugin hier ook geïnstalleerd en je kunt het zien door naar een pagina voor een individueel bericht te gaan vanaf een iPad (de iPhone laat hier automatisch een mobiele website zien). en dan van links naar rechts over het scherm te vegen. WordPress bladert dan automatisch naar het vorige bericht. Van rechts naar links swipen brengt je naar het volgende bericht etc.

Leuk, handig, ook als het niet door veel mensen gebruikt wordt, het installeren van de plugin vanuit WordPress (gewoon bij de Plugins even zoeken naar “iPad Swipe” was 2 minuten werk, dus een kleine moeite.
Als je een iPad hebt, probeer het eens uit, wat vind je er van?

0 0 stemmen
Bericht waardering
16 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem-Jan van Zeist
11 jaren geleden

Yes, dit is wel weer een stap in de goede richting van iPad (of in ieder geval touch-screen) vriendelijk internet! Twee dingetjes die me dan weer opvallen:
1) Je krijgt bij elke blogpagina die je bezoekt weer het bericht ‘je kan nu ‘swipen’ ..’, wat wellicht wat veel van het goede is.
2) Jammer natuurlijk dat je moet wachten tot de hele pagina geladen is voor je weer door kan ‘swipen’. Maar goed, dat is natuurlijk weer een beetje gemiereneuk 😛

Marc
Marc
11 jaren geleden

Pierre, ik ben ook even aan het swipen op de iPad met jouw blog en ik vind het echt HELEMAAL niks. Het laden duurt lang, ik raak af en toe je rechter of linker sidebar, er staat (nog steeds!) een hinderlijke grijze balk dwars door het beeld die ik niet weg krijg omdat het kruisje rechts van het scherm afvalt. Kortom, geen toevoeging waar ik veel mee zal gaan doen.

Hans Mestrum
11 jaren geleden

Hoi Pierre,

gebruik jij voor de mobile versie voor de iphone een plugin of aparte css?

Hans Mestrum
11 jaren geleden

Ok. Ik ga eens kijken. Bedankt

Hans Mestrum
11 jaren geleden

Hhhmmm wptouch werkt bij mij niet. Heeft wellicht te maken met wp super cache die ik dan wat terug moet zetten qua functionaliteit.
Gebruik jij die ook?

Fred Zelders
11 jaren geleden

Piere, Ik vind het swipen op de iPad 3 x niks.
Werkt op mijn iPad van geen kanten.

Het ‘presenteert zich’ zoals Marc al meldde: storende Je kunt tussen berichten bladeren door te ‘Swipen’ tekst is altijd aanwezig.

Als ik even verkeerd tap dan komt er een grijs vlak over het scherm dat ik niet meer weg kan krijgen. Het enige dat ik vervolgens kan doen om er weer van af te raken is de back-toets of het ververs icoontje in de adresbalk tappen.

Als ik jou was zou ik de plug-in meteen de-activeren.

Tunske
Tunske
11 jaren geleden

De 2 opvallende nadelen zijn al genoemd, verder vind ik het wel grappig en is het handig bij weblogs e.d. Waarvan je meerdere berichten na elkaar wil lezen. Met een RSS lezer die ik gebruik als attendeerde, is dat meestal niet het geval.

Fred Zelders
11 jaren geleden

Goed plan Pierre. 🙂
En als je zodra je de plug-in weer geactiveerd hebt dat dan hier als reactie meldt, dan krijgen wij vanzelf een mailtje. Dan kunnen wij weer opnieuw testen en ervaringen doorgeven.

Willem
11 jaren geleden

Zoals je wellicht al op m’n weblog hebt gelezen zou je ook ridesurfboard kunnen uitproberen.
Even een stukje code toevoegen (1 minuut werk) en klaar ben je!