Maandagochtend video: Teenage Dream (Katy Perry) iPad Cover

Men neme: 1 iPad en een aantal applicaties:

Voeg daar wat vrije tijd aan toe en je hebt een YouTube hit in de vorm van een cover van Teenage Dream van Katy Perry. Qua kijkcijfers blijft hij met (op dit moment) 120.954 views nog een beetje achter bij de indrukwekkende 50.556.884 (ruim 50 miljoen!) views die de clip van Katy Perry al ontvangen heeft.

Ik vind het ook wel verrassend dat hij, na een maand, nog steeds op YouTube te vinden is. Ik moet bekennen dat ik regels rond het maken van covers niet helemaal ken. Als ik dit bericht mag geloven dan valt het in ieder geval niet zomaar onder de fair use uitzonderingen die ze in de VS kennen. Tenzij je dit als een parodie op het origineel ziet. Blijkbaar heeft EMI de clip nog niet ontdekt, dus geniet er van zolang het kan.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raymond
13 jaren geleden

De regels lijken wat flexibel te zijn in elk geval. Klein jaartje geleden al vol verbazing gekeken naar applegirl002 die eerst even Beyonce covert mbv 4 iPhones http://www.youtube.com/watch?v=HK15Fwho6Ys en dat daarna nog een keer deed met Lady Gaga’s Poker Face http://www.youtube.com/watch?v=nzh2UygPwDU inclusief een uitlegje.

Die laatste video heeft trouwens ook bijna 4 miljoen views en ze heeft er geloof ik een platencontract in Korea mee binnengehaald. Het loont dus wel 🙂