Microsoft Office op de iPad?

 Gepubliceerd door om 06:16  Android, iOS, MacOS, Tools
nov 302011
 

Het was een van de issues bij het uitzoeken van een tablet voor een student die Office gebruikt: de beschikbare pakketten om (met name) Word documenten te bewerken voor zowel iOS als Android zijn nog niet zo goed dat je écht kunt spreken van Office-vervangers op je tablet.

Daarom is het gerucht (let op: het is nog geen aankondiging van Microsoft zelf) dat Microsoft zou werken aan een Office versie voor op de iPad iets wat hoopvol stemt. Natuurlijk, er zijn genoeg weblogs te vinden waarbij de schrijvers nooit en te nimmer een goed woord over Microsoft of over Office zullen schrijven. Die blogs zijn dan ook skeptisch, wijzen er op dat het pijnlijk voor Microsoft zou zijn om een Office versie voor de iPad uit te brengen nog voordat ze Windows 8 beschikbaar hebben. Wijzen er ook graag op dat een mislukte iPad versie desastreus zou zijn voor de kansen van Windows 8.
Onzin natuurlijk. Microsoft produceert al heel lang een Office versie voor de Mac. En natuurlijk zijn er mensen die Pages, Numbers en Keynote vele malen beter en intuïtiever vinden, er zijn er ook meer dan genoeg die het Office pakket wel gebruiken omdat het een prima brug is tussen twee werelden.
Dus waarom zou dat voor de iPad niet ook zo zijn. Het is zeker niet zo dat Microsoft geen geld heeft om een paar goede iOS ontwikkelaars in dienst te hebben.

Jammer is natuurlijk wel dat ze waarschijnlijk dan weer geen Android versie maken. Omdat die markt toch nog net een graadje gevaarlijker en ook wel kleiner is dan de iOS markt. Of zouden ze ons ook op dat gebied verrassen. Ze verdienen immers meer dan genoeg aan Android. 😉

Kunstmatige Hamburger voor $345.000

 Gepubliceerd door om 06:05  Grappig
nov 302011
 

Winterschool 2011 Ik ben op het moment in de stad waar de hamburger zijn naam aan te danken heeft, dus het bericht dat de eerste hamburger die geproduceerd zal worden van kunstmatig in een laboratorium ontwikkeld vlees, zo’n $345.000 zou moeten gaan kosten kon ik niet voorbij laten gaan.

Het is natuurlijk altijd een beetje de vraag hoe ze de kosten van die eerste hamburger berekenen, maar het zorgt natuurlijk wel voor een mooie kop boven een bericht. Of het dan ‘vlees’ mag heten en of het allemaal écht zo veilig is om te eten als ongetwijfeld in het begin beweerd zal worden, dat moet dan natuurlijk wel nog even blijken. Maar dat wordt pas een issue als de komma een paar plekken naar links opschuift, naar $3,45 bijvoorbeeld.
En het is dan nog maar de vraag of de gemiddelde Duitser er een echte hamburger, of erger nog een echte Curry Wurst, voor zou laten staan.

(getipt door Gizmodo)

 Reacties uitgeschakeld voor Kunstmatige Hamburger voor $345.000  Tags: ,

Mooie lucht boven San Francisco

 Gepubliceerd door om 08:05  Internet
nov 292011
 

Ik moet zeggen dat hij op het grote scherm dat de ZDF vanochtend in hun ochtendprogramma gebruikte er veel mooier uit zag dan op een klein computerscherm, maar toch vond ik hem de moeite van het vermelden waard.
Ken Murphy heeft een jaar lang elke 10 seconden een foto gemaakt van de lucht boven San Francisco.
Die foto’s heeft hij weer samengevoegd tot filmpjes per dag en die weer tot een mozaïek van 360 filmpjes (365 paste niet echt).

Het geheel heeft geen functie, maar is gewoon mooi.

 Reacties uitgeschakeld voor Mooie lucht boven San Francisco  Tags: ,

Winterschool Hamburg 2011

 Gepubliceerd door om 12:29  Promotie
nov 272011
 

Het is tijd om mijn tas in te pakken. Vanmiddag reis ik naar Hamburg voor The Joint Meeting of Research Schools. De website wordt gehost door de Universiteit van Helsinki, een van de partners in de samenwerking tussen onderzoeksscholen uit Finland, Nederland, Turkije en Duitsland. Gedurende drie dagen zullen promovendi uit die verschillende landen papers en posters aan elkaar presenteren.

Die papers en posters zijn vooraf van review opmerkingen voorzien door collega promovendi. Zo heb ik reviews geschreven voor een promovendus uit Duitsland en een uit Finland en van die beide promovendi ook reviews ontvangen op het paper dat ik zelf ingediend heb. Tijdens de drie dagen ben ik dan weer een van de discussants (mensen die vragen stellen / in discussie gaan met de spreker) bij die twee promovendi en zij op hun beurt weer bij mij. Voertaal is Engels. Doel is uiteraard om ervaring op te doen in het schrijven van papers (of het maken van posters), je onderzoek in het Engels toe te lichten tijdens een presentatie en het met anderen daarover in discussie gaan. Maar doel is ook dat je ervaring opdoet met het reviewen van werk van anderen. Dat is namelijk ook een vaardigheid die een onderzoeker onder de knie moet hebben.
En daarnaast is het natuurlijk gewoon leuk om een paar dagen op te trekken met promovendi uit Nederland en andere landen.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Winterschool Hamburg 2011  Tags: ,

Airplay voor Android

 Gepubliceerd door om 21:28  Android
nov 262011
 

Nee, natuurlijk is het geen Airplay, maar het is nou eenmaal eenvoudiger te begrijpen als je op die manier denkt aan het product van Dream Chip Technologies. Voor €99 koop je een ontvanger die je aan de HDMI-ingang van je TV aansluit en daarmee kun je dan een HDMI signaal vanaf je Android smartphone draadloos weergeven.
Waarom zou je dat willen? Nee, niet om Angry Birds te spelen op je grote TV. Ik denk niet eens om te tekstverwerken op je TV, maar net als bij Airplay zie ik voor mezelf het grote voordeel in het verzorgen van presentaties en het geven van uitleg voor een groep vanaf je Android smartphone of tablet.
Dat wil je draadloos doen en niet via een kabeltje.

Het bedrag van €99 is op zich wel wat fors, dat is meer dan een Apple TV2 in de VS kost en dan krijg je veel meer functionaliteit ter beschikking dan alleen Airplay. En ook hier is even afwachten hoe je controle kunt houden over wie er beeld mag versturen via het apparaat. In een onderwijs setting wil je daar wel wat controle over hebben. Dan wil je iemand (of iedereen) een soort ‘voorzitter’ willen kunnen laten zijn waar je een verzoek tot overnemen van het scherm naar toe stuurt. Je wilt immers niet altijd dat elke student zomaar beeld naar je scherm kan sturen, terwijl het juist ook wel zinvol kan zijn dat je dat zo nu en dan toe staat.

Het is vandaag Black Friday 2011

 Gepubliceerd door om 06:30  Internet, iOS
nov 252011
 

Het is weer “Black Friday”, de dag na Thankgsgiving waarop in de VS het inkoopseizoen voor de kerst start en waarop tegenwoordig ook wij in Nederland kunnen ‘meegenieten’ van een eendaagse korting op een aantal producten bij Apple.

Net als voorgaande jaren is de lijst met producten waar je korting op krijgt voor studenten en medewerkers van bij SURFnet aangesloten instellingen een stuk kleiner dan voor ‘gewone’ kopers.
Ook dit jaar 6%-8% korting op de iPads (nu op de iPad 2 vorig jaar op de iPad 1), korting op de iPad nano en de iPod touch en een paar euro korting op een Macbook Air. Voor andere kopers zijn er ook voordeeltjes te halen op de andere Macbooks en de iMac, maar zelfs met de korting liggen die prijzen nog hoger dan reguliere prijzen die ‘wij’ dan betalen. Voor ons is elke dag dan al een beetje black friday! 😉

De lijsten:

[update 9:00] Na aanleiding van een tweet van SURFdiensten heb ik een extra kolom aan de vergelijking toegevoegd. En inderdaad, het normale voordeel voor SURFnet klanten is dit jaar op een aantal producten kleiner dan vorig jaar. Zo krijgen we nu normaal geen korting meer op de iPod Touch en de iPod Nano. Voor de iPod Touch zijn de prijzen voor reguliere kopers omlaag gegaan zijn en voor SURFnet klanten iets omhoog. En voor de iPod Nano zijn ze voor beide groepen omlaag gegaan naar hetzelfde niveau.
nov 242011
 

Kindle Cloud Reader Terwijl ik de titel van dit bericht aan het intypen was, vroeg ik me af of er iemand zou zijn die hem zou lezen en dan zou twijfelen over mijn antwoord op die vraag. Inderdaad, ik ga er niet vanuit dat het een slecht iets is. In tegendeel, ik denk dat het juist prima is dat de prijs van elektronische boeken (op dit moment in ieder geval) niet door uitgevers op een bepaalde prijs vastgelegd kan worden.
Lees verder….

nov 242011
 

iPhone naar iPad Ik heb wel eens vaker van die momenten dat mensen zeggen “wist *jij* dat nog niet?”. Nee, komt vaak voor dat ik iets niet weet. Zo ook vandaag toen ik dit bericht op iphoneclub.nl zag staan. Het gaat daar om een kabel waarmee je je iPhone aan je iPad kunt koppelen om foto’s en video’s over te zetten. Kost $14,99 + $2,99 verzendkosten via deze website.

In de reacties wijst iemand er op dat je dat ook gewoon kunt doen als je de camera connection kit van Apple hebt. En die heb ik. Natuurlijk wist ik dat je die kunt gebruiken om (bepaalde) USB-sticks aan te sluiten op de iPad, dat is waar ik heb steeds voor gebruik. Ik wist ook dat je met de USB-connector eventueel rechtstreeks fototoestellen kon aansluiten, maar ik had me dus nooit gerealiseerd dat dat ook met een iPhone kan. Heb daar ook nooit zo de behoefte toe gehad, maar nu met de iPhone 4S is het even overzetten van foto’s en video’s naar de iPad om daar te bewerken in Reeldirector of om van daaruit aan een blogpost toe te voegen wel zo handig. Tja, zo leer ik weer wat bij. 😉

nov 232011
 

Ik heb de ‘oude’ Asus Eee Pad Transformer maar heel even (minuten, geen uren) kunnen uitproberen en ‘voelen’, maar het concept spreekt me aan en de uitvoering van de combinatie van tablet en extra dock lijken perfect uitgevoerd. Het is ook niet voor niets dat hij voor komt in mijn rijtje tablets voor een Office gebruikende student. Nou komt Asus met de Eee Pad Transformer Prime. Dunner, sneller dan de eerste versie. Nu nog met Android 3.2, maar straks met Ice Cream Sandwich. Met een 8MP camera voor (naar verwachting) goede foto’s en HD video. Een dock waarmee de accuduur van de tablet zelf van 12 uur naar 18 uur wordt opgehoogd en waar je een SD-kaart lezer en een USB poort in kunt vinden. Naast natuurlijk het echte toetsenbord en touchpad.
Gecombineerd weegt het apparaat ongeveer zo veel als een netbook (1123 gram), zonder dock zelfs nog iets minder dan een iPad 2 (537 gram).

Ik zal me niet wagen aan het zo snel mogelijk inschrijven voor de voorverkoop. Maar als Apple in maart 2012 nog geen heel aantrekkelijke iPad 3 op de markt gebracht heeft, en de Transformer net zo goed blijkt te presteren als de huidige….

Of ga ik dan toch weer heel zakelijk de beschikbare applicaties vergelijken? En dan toch constateren dat er een aantal apps zijn die ik nu op de iPad gebruik die (nog) niet voor een Android tablet beschikbaar zijn? Soms snap ik wel waarom zo veel mensen gewoon ‘veilig’ voor de aanschaf van een iPad kiezen.

Mooie Microsoft Kinect reclame

 Gepubliceerd door om 07:17  Hardware, Onderwijs
nov 222011
 

http://youtu.be/T_QLguHvACs
Mooie reclame van Microsoft over Kinect. Hij gaat over het feit dat anderen heel veel nieuwe ideeën verzonnen hebben om aan de slag te gaan met die controller die eigenlijk vooral voor games en sowieso alleen in combinatie met de XBOX360 bedoelt was. Microsoft is slim genoeg geweest om die andere gebruiksmogelijkheden juist te omarmen en daarom is de reclame ook wel een heel passende.

Ik vind het een treffender filmpje dan bijvoorbeeld deze heel feitelijke variant van de KinectEducation. Daar vind je overigens ook links naar andere relevante zaken die je nodig hebt als jij ook zelf aan de slag wilt, zoals bijvoorbeeld deze tutorial van Ray Chambers.

(getipt door NSpireD2)