nov 242011
 

iPhone naar iPad Ik heb wel eens vaker van die momenten dat mensen zeggen “wist *jij* dat nog niet?”. Nee, komt vaak voor dat ik iets niet weet. Zo ook vandaag toen ik dit bericht op iphoneclub.nl zag staan. Het gaat daar om een kabel waarmee je je iPhone aan je iPad kunt koppelen om foto’s en video’s over te zetten. Kost $14,99 + $2,99 verzendkosten via deze website.

In de reacties wijst iemand er op dat je dat ook gewoon kunt doen als je de camera connection kit van Apple hebt. En die heb ik. Natuurlijk wist ik dat je die kunt gebruiken om (bepaalde) USB-sticks aan te sluiten op de iPad, dat is waar ik heb steeds voor gebruik. Ik wist ook dat je met de USB-connector eventueel rechtstreeks fototoestellen kon aansluiten, maar ik had me dus nooit gerealiseerd dat dat ook met een iPhone kan. Heb daar ook nooit zo de behoefte toe gehad, maar nu met de iPhone 4S is het even overzetten van foto’s en video’s naar de iPad om daar te bewerken in Reeldirector of om van daaruit aan een blogpost toe te voegen wel zo handig. Tja, zo leer ik weer wat bij. 😉

Deel dit bericht:

  5 reacties aan “Foto’s snel overzetten van je iPhone naar je iPad”

Reacties (5)
 1. Voor (draadloos!) overzetten van iOS naar Mac of andere iOS device gebruik ik Photosync

  PhotoSync will transform your photo handling forever. It‘s the first app that makes wireless transfer of your photos/videos from or to your computer and other i-Devices – a breeze. PhotoSync also transfers to Dropbox, Facebook, Picasa, Flickr, SmugMug, Zenfolio, iDisk, WebDAV and FTP/SFTP. You need never use a cable again!
  en
  Direct exchange between iPhone and iPad
  Buy once and use PhotoSync on all your iPhones, iPod touches and iPads. PhotoSync is optimized for direct transfer between your devices over Wi-Fi and Bluetooth – no computer needed.

  » PhotoSync – wirelessly transfers your photos and videos

  Voor €1,59 ben je ‘het heertje’.

 2. Ik heb zelf CameraSync (ook €1,59) dat vergelijkbaar werkt. Het probleem van draadloos is dat het gewoon altijd een stuk langzamer is dan een directe kabelverbinding. En daarom vind ik dit wel een fijne optie, zeker omdat ik de connector en kabel toch altijd bij me heb.

 3. Daar kun je toch nu voortaan ook gewoon ICloud voor gebruiken, of zie ik dat verkeerd?

 4. Ook bij iCloud is het zo dat je via Wifi de foto’s / video moet uploaden en dan weer via Wifi moet downloaden. Een kabeltje is dan sneller.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.