Ga ik de Transformer Prime kunnen gaan weerstaan?

Ik heb de ‘oude’ Asus Eee Pad Transformer maar heel even (minuten, geen uren) kunnen uitproberen en ‘voelen’, maar het concept spreekt me aan en de uitvoering van de combinatie van tablet en extra dock lijken perfect uitgevoerd. Het is ook niet voor niets dat hij voor komt in mijn rijtje tablets voor een Office gebruikende student. Nou komt Asus met de Eee Pad Transformer Prime. Dunner, sneller dan de eerste versie. Nu nog met Android 3.2, maar straks met Ice Cream Sandwich. Met een 8MP camera voor (naar verwachting) goede foto’s en HD video. Een dock waarmee de accuduur van de tablet zelf van 12 uur naar 18 uur wordt opgehoogd en waar je een SD-kaart lezer en een USB poort in kunt vinden. Naast natuurlijk het echte toetsenbord en touchpad.
Gecombineerd weegt het apparaat ongeveer zo veel als een netbook (1123 gram), zonder dock zelfs nog iets minder dan een iPad 2 (537 gram).

Ik zal me niet wagen aan het zo snel mogelijk inschrijven voor de voorverkoop. Maar als Apple in maart 2012 nog geen heel aantrekkelijke iPad 3 op de markt gebracht heeft, en de Transformer net zo goed blijkt te presteren als de huidige….

Of ga ik dan toch weer heel zakelijk de beschikbare applicaties vergelijken? En dan toch constateren dat er een aantal apps zijn die ik nu op de iPad gebruik die (nog) niet voor een Android tablet beschikbaar zijn? Soms snap ik wel waarom zo veel mensen gewoon ‘veilig’ voor de aanschaf van een iPad kiezen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrice Plet
9 jaren geleden

Ik durf bijna te beweren dat je bijna elke (zakelijke) app kan vinden op de Android markt. Behalve als je kinderen er op willen spelen. Dan is de Ipad veruit favoriet. Ik, als Ipad 1 en Transformer 1 gebruiker, vind het concept van de Transformer ideaal. Je hebt de keuze. Best of both worlds zou ik willen zeggen. Ik merk ook dat als ik niet op de bank zit of ’s avonds in bed lig, de dock van de Transformer altijd gebruik. Het is tevens een ideale standaard (die er ook zeer eenvoudig van af te halen is).

Ben nog steeds heel blij met de Ipad 1. Een Ipad 3 zal wellicht alleen maar sneller, dunner zijn met een beter scherm. Meer van hetzelfde. Daarom is een Transformer er naast zo top!

En inderdaad, veel mensen kiezen voor een Ipad omdat ze niet beter weten…

Gertjan
Gertjan
9 jaren geleden

: nagenoeg alle apllicaties die je noemt zijn beschikbaar op Android, ook met dezelfde naam alle iBooks en goodreader twijfel ik over, maar daarvoor zijn zeker alternatieven met een andere naam. Ik gebruik zelf veel Android apps en heb nog niets kunnen vinden wat niet beschikbaar is op het Android platform.

De transformer prime is voor mij zodra beschikbaar in NL, een top apparaat, snel en mooi en multifunctioneel!