Kunstmatige Hamburger voor $345.000

Winterschool 2011 Ik ben op het moment in de stad waar de hamburger zijn naam aan te danken heeft, dus het bericht dat de eerste hamburger die geproduceerd zal worden van kunstmatig in een laboratorium ontwikkeld vlees, zo’n $345.000 zou moeten gaan kosten kon ik niet voorbij laten gaan.

Het is natuurlijk altijd een beetje de vraag hoe ze de kosten van die eerste hamburger berekenen, maar het zorgt natuurlijk wel voor een mooie kop boven een bericht. Of het dan ‘vlees’ mag heten en of het allemaal écht zo veilig is om te eten als ongetwijfeld in het begin beweerd zal worden, dat moet dan natuurlijk wel nog even blijken. Maar dat wordt pas een issue als de komma een paar plekken naar links opschuift, naar $3,45 bijvoorbeeld.
En het is dan nog maar de vraag of de gemiddelde Duitser er een echte hamburger, of erger nog een echte Curry Wurst, voor zou laten staan.

(getipt door Gizmodo)