Microsoft Office op de iPad?

Het was een van de issues bij het uitzoeken van een tablet voor een student die Office gebruikt: de beschikbare pakketten om (met name) Word documenten te bewerken voor zowel iOS als Android zijn nog niet zo goed dat je écht kunt spreken van Office-vervangers op je tablet.

Daarom is het gerucht (let op: het is nog geen aankondiging van Microsoft zelf) dat Microsoft zou werken aan een Office versie voor op de iPad iets wat hoopvol stemt. Natuurlijk, er zijn genoeg weblogs te vinden waarbij de schrijvers nooit en te nimmer een goed woord over Microsoft of over Office zullen schrijven. Die blogs zijn dan ook skeptisch, wijzen er op dat het pijnlijk voor Microsoft zou zijn om een Office versie voor de iPad uit te brengen nog voordat ze Windows 8 beschikbaar hebben. Wijzen er ook graag op dat een mislukte iPad versie desastreus zou zijn voor de kansen van Windows 8.
Onzin natuurlijk. Microsoft produceert al heel lang een Office versie voor de Mac. En natuurlijk zijn er mensen die Pages, Numbers en Keynote vele malen beter en intuïtiever vinden, er zijn er ook meer dan genoeg die het Office pakket wel gebruiken omdat het een prima brug is tussen twee werelden.
Dus waarom zou dat voor de iPad niet ook zo zijn. Het is zeker niet zo dat Microsoft geen geld heeft om een paar goede iOS ontwikkelaars in dienst te hebben.

Jammer is natuurlijk wel dat ze waarschijnlijk dan weer geen Android versie maken. Omdat die markt toch nog net een graadje gevaarlijker en ook wel kleiner is dan de iOS markt. Of zouden ze ons ook op dat gebied verrassen. Ze verdienen immers meer dan genoeg aan Android. 😉