dec 012011
 


Hij is al van gisteren, maar zo mooi dat hij zeker een post verdiend. Het is een project van twee studenten aan de University of West Bohemia. Ze hebben een zandbak, een beamer, een computer en een Kinect. Eigenlijk moet ik niet vertellen wat je te zien krijgt, je moet het filmpje gewoon zelf bekijken.

Ik vind het een heel mooi voorbeeld van Augmented Reality waarbij je echt letterlijk hands-on bezig bent, terwijl de computer er voor zorgt dat die werkelijkheid uitgebreid wordt met extra informatie.
Heel erg mooi.

(gevonden bij Engadget)

Deel dit bericht:

  6 reacties aan “Augmented Reality Zandbak met Kinekt”

Reacties (3) Pingbacks (3)
  1. Maar is dit niet gewoon de zandbak van Karim Amrani die ik ruim twee jaar geleden al filmde bij de Waag in Amsterdam?
    Zie: http://www.trendmatcher.nl/2009/05/zand-20.html
    Zie ook: http://virtueelplatform.nl/best-practice/animaatje/

  2. Het is een gevalletje “vergelijkbaar idee, met andere technologie”. De Kinect kan de diepte in het zand “zien” en daar de kleuren op aanpassen. De Wiimote kan dat niet. Dit gaat dus net een stapje verder.

  3. Ah, bedankt voor je toelichting. Dit had ik er nog niet uitgehaald!

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.