mei 312012
 

Dat was een verrassing. Ik kreeg een mailtje van RS Components dat ik vandaag mijn Raspberry Pi kon bestellen. De levertijd is dan nog steeds 6 weken (!), dus ik heb hem niet voor half juli. Dat was wat ik ook van Element 14 had begrepen, waar ik op 9 mei al een pre-order (ook met een verwachte leverdatum van juli/augustus) kon plaatsen.

Dat betekent dus dat ik straks niet één, maar twee Raspberry Pi moederborden in huis zou hebben. Lijkt me niet echt een probleem. Ik hoop tegen die tijd één van de twee permanent in te kunnen zetten voor het uitlezen van de converter van de zonnepanelen en dan kan ik de andere als testomgeving gebruiken. Of wie weet gaan de kinderen er mee aan de slag.
Dat uitlezen wil overigens nog niet zo lukken, ondanks alle hulp die ik daarbij krijg van René (die met hetzelfde probleem zit, maar zo te lezen wat meer vooruitgang boekt. Vervelend blijft dat als de zon weg is, de converter automatisch uitschakelt en de verbinding ook niet meer te testen is. Dat maakt ’s avonds debuggen een beetje moeilijk.

Tijdelijk gratis: Screenshot Journal

 Gepubliceerd door om 20:25  iOS
mei 302012
 

Screenshot Journal Omdat er heel erg veel apps voor de iPhone en de iPad zijn, is het niet zo vreemd dat er ook apps bij zitten die heel gespecialiseerd zijn. Screenshot Journal is daar een typisch voorbeeld van. Het is een applicatie voor de iPad en iPhone/iPod Touch gericht op één ding: het beheer van schermafbeeldingen op je iOS apparaat.

De app importeert al je screenshots met het idee dat je ze daarna kunt verwijderen uit de reguliere fotorol op je apparaat. Ik heb best veel screenshots op mijn iPad staan. Maar ik zie het nut van de app nog niet helemaal. Ik maak ze, upload ze naar Dropbox en daarna hoeven ze van mij niet persé bewaard te blijven. Dat ze er nog staan is meer het gevolg van het maar af en toe zin hebben om ze op te ruimen. Maar dat verwijderen moet je ook bij Screenshot Journal zelf doen. Dat mag blijkbaar niet door een app gedaan worden.

Screenshot Journal is tijdelijk gratis, dus je kunt het ook zelf even testen. Wie weet heb jij er meer aan dan ik. Let even op! Ik weet niet hoe lang die “dag” duurt, kijk even voor aanschaf of hij nog steeds gratis is!

(getipt door AppAdvice)

Zot: Handglider handschoen voor je iPad

 Gepubliceerd door om 20:50  iOS
mei 292012
 

Stel, je wilt met een stylus schrijven op een iPad. Dat komt wel vaker voor. Stel, je wilt graag met je hand op de iPad kunnen steunen tijdens het schrijven. Komt ook voor. Maar dan ben je een beetje afhankelijk van hoe goed de app die je op de iPad gebruikt in staat is om je handpalm te herkennen zodat je niet vlekken en strepen op je ‘papier’ krijgt.
Of….je koopt een “One Finger Hand Glider Tablet Glove” voor $19,99
Je doet de handschoen aan en die bedekt dan je handpalm en één vinger. Die kan dan steunen op de iPad zonder dat er ‘contact’ gemaakt wordt.
Er is ook een versie waar 2 vingers in de handschoen zitten, waarom dat eventueel beter is ontgaat me een beetje. Mij lijkt ook dat je haast beter zelf aan de slag kunt met eens schaar en naaimachine. Kun je tenminste ook je eigen kleur kiezen. Maar eigenlijk lijkt het me zo’n ding dat je aanschaft, één of twee keer gebruikt en daarna nooit meer.

(getipt door AppAdvice)

mei 262012
 

Toy Story 2 in 3D Opening Night at the El Capitan Ik maak aan de lopende band fouten. Dat wil zeggen, dingen gaan vaak 10x niet zoals ik wil dat ze gaan voordat ze een keer goed gaan. Zeker als het om programmacode e.d. gaat. Je zou mij waarschijnlijk niet de software voor een Space Shuttle willen laten schrijven. En eigenlijk verwacht je (verwachtte ik) dat de professionals dat wel een stuk beter aangepakt zouden hebben. Nou, niet altijd. Ook professionals, bezig aan projecten van miljoenen dollars maken wel eens fouten.

Zoals bij Pixar, waarbij ze tijdens het maken van Toy Story 2 een klein foutje maakten, dat hun bijna de hele film kostte. Ze hebben er zelf een filmpje over gemaakt.

Lees verder….

mei 252012
 

Absinthe Parisienne Vandaag was het dan eindelijk zover: de jailbreak voor iOS 5.1.1 (op dit moment de meest recente versie van iOS) is beschikbaar. De jailbreak is “untethered”, je kunt dus je apparaat resetten als dat nodig is, zonder hem aan een computer aan te sluiten. De jailbreak werkt daarnaast voor bijna alle iOS apparaten, dus ook voor de nieuwe iPad 3 en de al wat oudere iPhone 4S. Alleen de ‘nieuwe’ iPad 2 wordt nog niet ondersteund.

Zie hier de instructies voor Windows en de instructies voor Mac OSX.
Ikzelf ga rustig nog even een paar dagen wachten. Na zo’n release komen er meestal nog wel een paar vervelende foutjes naar boven.

mei 242012
 

Engadget verwijst vandaag naar de winnaar van de Microsoft [email protected] wedstrijd. Het is helaas / uiteraard nog geen robot die je zo in de winkel kunt kopen, maar het is er wel eentje waarvan je mag hopen dat we hem ooit een keer als betaalbaar statief kunnen bestellen. Natuurlijk, je kunt de hardware onderdelen nu al bestellen, maar dan heb je nog niet de benodigde software erbij. En het is dan sowieso nog niet echt betaalbaar te noemen.
Lees verder….

mei 242012
 

Coach's Eye 2.0 Afgelopen oktober zag ik tijdens Educause 2011 voor het eerst een demo van Coach’s Eye van Techsmith. Een app voor de iPhone waarmee coaches/trainers sportfragmenten/stukjes trainingen etc. konden opnemen en dan op hun iPhone konden analyseren, voorzien van lijnen/pijltjes, commentaar en opmerkingen in audio konden toevoegen, kortom een complete analyse in video konden opnemen om met de sporter te delen.
Techsmith legt de focus duidelijk op sport, maar voor het onderwijs zijn natuurlijk ook anderen handelingsgerichte activiteiten van studenten zinvol om zo te analyseren.

Mijn eerste reactie toen ik de app zag was “komt er ook een iPad versie van?”, want mij leek dat grote scherm daar veel geschikter voor. Ik heb die suggestie ook in het online feedback systeem ingevoerd (op 20 oktober 2011) en sinds gisteren versie 2.0 beschikbaar gekomen is, is die melding officieel gesloten. Coach’s Eye is nu een universele binary voor iPhone en iPad. Dat betekent ook dat als je de andere versie al gekocht hebt, je de iPad versie nu ook gratis kunt installeren. Heb je hem nog niet gekocht, dan betaal je €3,99
Lees verder….

mei 232012
 

Tweakers.net maakt melding van het feit dat de SKO (Stichting KijkOnderzoek) ook het kijkgedrag van consumenten naar live-tv-streams op apparaten als tablets, pc’s en smartphones in kaart wil gaan brengen. Ze gaan daarvoor samenwerken met UPC en Ziggo, en is ook in gesprek met KPN.

Ik vind het bericht grappig omdat ik de SKO als voorbeeld gebruik in de Pecha Kucha over mijn promotieonderzoek. En precies met als uitdaging het veranderende kijkgedrag en de vraag of de SKO dan nog wel een voldoende compleet overzicht zou hebben van de kijkcijfers.

In de reacties op Tweakers wordt al geopperd om hier de informatie uit de logbestanden te halen die UPC, Ziggo en KPN ongetwijfeld bijhouden. Maar ik ben benieuwd of ze al daadwerkelijk iets met die data doen en of ze in dat geval er ook al iets mee doen op een manier waar de SKO iets mee kan. Ik weet inmiddels uit ervaring dat dat zeker niet vanzelfsprekend is. 😉