SKO wil ook kijkgedrag op de iPad meten

Tweakers.net maakt melding van het feit dat de SKO (Stichting KijkOnderzoek) ook het kijkgedrag van consumenten naar live-tv-streams op apparaten als tablets, pc’s en smartphones in kaart wil gaan brengen. Ze gaan daarvoor samenwerken met UPC en Ziggo, en is ook in gesprek met KPN.

Ik vind het bericht grappig omdat ik de SKO als voorbeeld gebruik in de Pecha Kucha over mijn promotieonderzoek. En precies met als uitdaging het veranderende kijkgedrag en de vraag of de SKO dan nog wel een voldoende compleet overzicht zou hebben van de kijkcijfers.

In de reacties op Tweakers wordt al geopperd om hier de informatie uit de logbestanden te halen die UPC, Ziggo en KPN ongetwijfeld bijhouden. Maar ik ben benieuwd of ze al daadwerkelijk iets met die data doen en of ze in dat geval er ook al iets mee doen op een manier waar de SKO iets mee kan. Ik weet inmiddels uit ervaring dat dat zeker niet vanzelfsprekend is. 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

SKO wil ook kijkgedrag op de iPad meten http://t.co/wug0vahL

trackback
9 jaren geleden

SKO wil ook kijkgedrag op de iPad meten http://t.co/mwGHzNj0