VIA komt met concurrent voor de Raspberry Pi

VIA_APC Ze noemen het “A Bicycle For Your Mind“, ik weet eigenlijk niet eens hoe ik dat het beste kan vertalen “Een Fiets voor je Hersenen” is waarschijnlijk het beste. Hij heet APC, dat staat voor “Android PC System” en hij wat je krijgt is vergelijkbaar met de Raspberry Pi – een moederbordje (170 x 85mm klein) met daarop een VIA 800MHz Processor, DDR3 512MB geheugen en
2GB NAND Flash, HDMI aansluiting, VGA aansluiting (heeft de Raspberry Pi niet), 4x USB 2.0 aansluiting, Audio out / Microfoon in, een microSD slot (de Raspberry Pi heef een SD-slot) en 10/100 Ethernet aansluiting.

Naast de kleine verschillen in hardware is ook het besturingssysteem anders. Draait de Raspberry Pi op verschillende Linux varianten, de APC moet het doen met Android 2.3.

De prijs van al dat moois is wel weer vergelijkbaar: $49,-

Net als de Raspberry Pi is het niet mogelijk om er zo eentje te bestellen. Moet je bij de Raspberry Pi wachten in de bestellijn totdat ze voldoende kunnen produceren, de APC wordt nog helemaal niet uitgeleverd, de verwachting is juli 2012 en je kunt je aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van de pre-order proces. Dat heb ik dus maar even gedaan.

Ik durf nog geen uitspraken te doen over de levensvatbaarheid van deze Rapsberry Pi concurrent. Er zullen vast specifieke toepassingen zijn die geschikt zijn voor Android 2.3 op zo’n klein apparaat, maar ik ken ze nog niet. En zou Via hem nu echt zien als een vervanging voor een PC? Dus iets waar je gewoon alleen een toetsenbord, muis en monitor aan hangt en dan dagelijks gebruikt? Maar dat is dan toch ook niet echt iets waarmee je je hersenen aan het trainen bent.

Toch lijkt het filmpje dat VIA er zelf over online zet, het browsen op internet en het bekijken van YouTube filmpjes als belangrijkste gebruiksmogelijkheden te zien:

http://youtu.be/EAGxRqJZHE8

De APC zit hier ook netjes in een kastje. Terwijl Raspberry Pi juist meer de nadruk legt op het leren programmeren, het spelen met de mogelijkheden van de computer, die je haast altijd ook zonder omhulsel gedemonstreerd ziet worden. Kortom, bij nader inzien lijken ze zich toch op een hele andere doelgroep te richten.

(getipt door reghardware)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

VIA komt met “concurrent” voor de Raspberry Pi http://t.co/FdKh4ej7 #raspberrypi #android

trackback
9 jaren geleden

VIA komt met concurrent voor de Raspberry Pi http://t.co/4lf512MN