mei 232012
 

Tweakers.net maakt melding van het feit dat de SKO (Stichting KijkOnderzoek) ook het kijkgedrag van consumenten naar live-tv-streams op apparaten als tablets, pc’s en smartphones in kaart wil gaan brengen. Ze gaan daarvoor samenwerken met UPC en Ziggo, en is ook in gesprek met KPN.

Ik vind het bericht grappig omdat ik de SKO als voorbeeld gebruik in de Pecha Kucha over mijn promotieonderzoek. En precies met als uitdaging het veranderende kijkgedrag en de vraag of de SKO dan nog wel een voldoende compleet overzicht zou hebben van de kijkcijfers.

In de reacties op Tweakers wordt al geopperd om hier de informatie uit de logbestanden te halen die UPC, Ziggo en KPN ongetwijfeld bijhouden. Maar ik ben benieuwd of ze al daadwerkelijk iets met die data doen en of ze in dat geval er ook al iets mee doen op een manier waar de SKO iets mee kan. Ik weet inmiddels uit ervaring dat dat zeker niet vanzelfsprekend is. ūüėČ

mei 232012
 

VIA_APC Ze noemen het “A Bicycle For Your Mind“, ik weet eigenlijk niet eens hoe ik dat het beste kan vertalen “Een Fiets voor je Hersenen” is waarschijnlijk het beste. Hij heet APC, dat staat voor “Android PC System” en hij wat je krijgt is vergelijkbaar met de Raspberry Pi¬†– een moederbordje (170 x 85mm klein) met daarop een¬†VIA 800MHz Processor,¬†DDR3 512MB geheugen en
2GB NAND Flash, HDMI aansluiting, VGA aansluiting (heeft de Raspberry Pi niet), 4x USB 2.0 aansluiting, Audio out / Microfoon in, een microSD slot (de Raspberry Pi heef een SD-slot) en 10/100 Ethernet aansluiting.

Naast de kleine verschillen in hardware is ook het besturingssysteem anders. Draait de Raspberry Pi op verschillende Linux varianten, de APC moet het doen met Android 2.3.

De prijs van al dat moois is wel weer vergelijkbaar: $49,-

Net als de Raspberry Pi is het niet mogelijk om er zo eentje te bestellen. Moet je bij de Raspberry Pi wachten in de bestellijn totdat ze voldoende kunnen produceren, de APC wordt nog helemaal niet uitgeleverd, de verwachting is juli 2012 en je kunt je aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van de pre-order proces. Dat heb ik dus maar even gedaan.

Lees verder….