Microsoft [email protected]: SmartTripod

Engadget verwijst vandaag naar de winnaar van de Microsoft [email protected] wedstrijd. Het is helaas / uiteraard nog geen robot die je zo in de winkel kunt kopen, maar het is er wel eentje waarvan je mag hopen dat we hem ooit een keer als betaalbaar statief kunnen bestellen. Natuurlijk, je kunt de hardware onderdelen nu al bestellen, maar dan heb je nog niet de benodigde software erbij. En het is dan sowieso nog niet echt betaalbaar te noemen.

Er wordt gebruikt gemaakt van het Eddie platform als basis. Die kost $1.249,-
Voeg daar een Kinect Controller ($249,-), een Windows laptop (zeg ongeveer $500,-), een lichtgewicht statief, een HD camera, een extra accu en nog wat andere onderdelen, dan ben je toch al gauw zo’n $2.500,- aan onderdelen kwijt.

Maar dan heb je natuurlijk wel ook een heel aardige multifunctionele automatische camera robot. Als je ongeveer 14 minuten hebt, dan kun je hem in onderstaand filmpje aan het werk zien en Arthur Wait, de persoon die hem ontwikkeld heeft, geeft uitgebreid uitleg over de werking ervan.

Arthur ziet zelf toepassingsmogelijkheden in het onderwijs, bij online instructies of bij het maken video’s met uitleg. Ik denk dat ik er zelf veel aan zou hebben als ik een workshop die ik geef zou willen opnemen. Want ik sta dan absoluut niet stil, zeker niet als de ruimte me toelaat om rond te lopen. Een camerarobot die je dan vanaf een afstandje in beeld houdt, zou dan moeten kunnen werken.

In een collegezaal zal dat waarschijnlijk dan een stuk moeilijker worden, daar heb je gewoon niet de ruimte om de robot rond te laten rijden. Daar zou je een variant van deze robot willen hebben die je vast op één plek kunt bevestigen en die dan met name ook dat zoomen onder de knie heeft, iets wat nu nog op de wensenlijst staat.

Hoe dan ook, mooi product.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

Microsoft [email protected]: SmartTripod http://t.co/iGCMV2Sb