mei 242012
 

Engadget verwijst vandaag naar de winnaar van de Microsoft [email protected] wedstrijd. Het is helaas / uiteraard nog geen robot die je zo in de winkel kunt kopen, maar het is er wel eentje waarvan je mag hopen dat we hem ooit een keer als betaalbaar statief kunnen bestellen. Natuurlijk, je kunt de hardware onderdelen nu al bestellen, maar dan heb je nog niet de benodigde software erbij. En het is dan sowieso nog niet echt betaalbaar te noemen.
Lees verder….

mei 242012
 

Coach's Eye 2.0 Afgelopen oktober zag ik tijdens Educause 2011 voor het eerst een demo van Coach’s Eye van Techsmith. Een app voor de iPhone waarmee coaches/trainers sportfragmenten/stukjes trainingen etc. konden opnemen en dan op hun iPhone konden analyseren, voorzien van lijnen/pijltjes, commentaar en opmerkingen in audio konden toevoegen, kortom een complete analyse in video konden opnemen om met de sporter te delen.
Techsmith legt de focus duidelijk op sport, maar voor het onderwijs zijn natuurlijk ook anderen handelingsgerichte activiteiten van studenten zinvol om zo te analyseren.

Mijn eerste reactie toen ik de app zag was “komt er ook een iPad versie van?”, want mij leek dat grote scherm daar veel geschikter voor. Ik heb die suggestie ook in het online feedback systeem ingevoerd (op 20 oktober 2011) en sinds gisteren versie 2.0 beschikbaar gekomen is, is die melding officieel gesloten. Coach’s Eye is nu een universele binary voor iPhone en iPad. Dat betekent ook dat als je de andere versie al gekocht hebt, je de iPad versie nu ook gratis kunt installeren. Heb je hem nog niet gekocht, dan betaal je €3,99
Lees verder….