jun 292011
 

In films doen hackers altijd de meest fantastische dingen. In no time breken ze van buiten en gebouw door de firewalls heen die een bedrijf heeft. Nog een aantal toetsaanslagen later en ze hebben toegang tot de mainframe en nog even later hebben ze de informatie die ze nodig hebben, het geld overgeboekt of gegevens gewijzigd.

Toch blijkt dat soms niet zó vreselijk ongeloofwaardig. Netregard is een bedrijf dat je kunt inhuren om (o.a.) te laten controleren hoe goed de beveiliging binnen jouw bedrijf op dat gebied wel niet is. En het verhaal van een van hun cases kan zo in een film. Ze waren ingehuurd door een bedrijf. Dat bedrijf had vooraf een aantal spelregels opgesteld. Zo mochten ze geen gebruik maken van informatie die beschikbaar was via sociale netwerken, ze mochten geen gebruik maken van social-engineering en de telefoon (bijvoorbeeld: opbellen en je voordoen als iemand van de dienst IT die je even iets wil laten testen aan je computer of zo). Ook het gebruik van gewone USB-sticks werkt tegenwoordig niet zo goed meer. Er was een tijd dat een strategie was om gewoon een aantal USB-sticks naar een aantal mensen binnen het bedrijf te sturen. Op de stick stond dan ook code waarmee er toegang verleend werd tot dat systeem. Er was dan altijd wel iemand die de USB-stick in zijn computer op het werk stopte en dan waren ze binnen. Maar tegenwoordig voert Windows niet meer automatisch de autorun bestanden uit en is die manier van hacken een stuk moeilijker geworden.

Dus gingen ze op zoek naar een alternatief. Dat vonden ze in de vorm van een USB Logitech muis. Daar voegden ze een klein stukje elektronica aan toe dat onzichtbaar in de muis verwerkt was. Als de muis werd aangesloten, dan wachtte hij 30 seconden en dan zorgde de ingebouwde processor er voor dat alsnog een hack opgezet werd. Dat was er dan eentje die niet door de virusscanners opgemerkt werden.

Voor het overige werd een vergelijkbare strategie gevolgd als bij de USB-sticks. Ze kochten een adreslijst met medewerkers van het bedrijf, zorgden er voor dat de Logitech muis netjes in de verpakking zat alsof hij nieuw was en voorzien van de juiste vrachtpapieren. De muis werd verstuurd en drie dagen later maakte hij verbinding met de server van Netregard.

Schitterend. Maar ook wel een beetje eng. Er kan toch meer in het echt dan je zou denken.

Details over de hack kun je vinden op het weblog van Netregard. Met dank aan The Register voor de tip.

jun 282011
 

Er is een update beschikbaar gekomen van de gratis Dragon Dictate applicatie van Nuance voor de iPhone en nu ook voor de iPad. Nieuw is dat de applicatie nu ook ondersteuning heeft voor het Nederlands.

Nu is het zo dat de applicatie blijkbaar kan leren van je stem en dat de herkenning naar verloop van tijd beter zou moeten worden. Dat zou op zich niet slecht zijn, want foutloos is het nog niet helemaal. Dit is de tekst die ik insprak:

Dit is een stukje tekst dat ik inspreek op mijn iPhone 4.
Ik gebruik daarvoor de gratis applicatie Dragon Dictate van Nuance.
Die heeft sinds vandaag ook ondersteuning voor het Nederlands en natuurlijk wilde ik dat even testen.
Ik spreek deze tekst in terwijl ik die lees vanaf het scherm voor me.
Ik spreek hem zowel in mijn iPhone in als in een headset. Zo kan ik ook de audio opnemen en aan je laten horen.
Tot zover deze test.

Je kunt het hier beluisteren (WMA-bestand), dit is de audio zoals mijn headset die oppikte tijdens het inspreken.
Lees verder….

jun 272011
 

Ik kan me niet herinneren wanneer ik ooit een serieus (= niet om te testen) videogesprek met Fring gehad heb. Maar omdat ze zo hun best doen om Skype voor te blijven, wil ik toch nog wel even wijzen op hun iPad-versie die beschikbaar gekomen is. Hij is gratis en maakt het mogelijk om met maximaal 4 personen te videoconferencen (hier kun je hem downloaden).
Sjeltur heeft als probleem dat hij geen Fring-buddies heeft om het mee te testen. Nou, ik wil best je buddy zijn hoor op Fring (Fring naam: piair), maar ik heb geen camera in mijn iPad 1 zitten, dus voor een videotest heb je even niets aan me helaas.

Om ook de Android versie de groeps-optie heeft en ik op het moment tijdelijk het hele iPhone en Android arsenaal van onze dienst in huis heb, kon ik wel een test uitvoeren met een iPhone 3GS, een iPhone 4, een Galaxy S en een Galaxy Tab die een videoverbinding met elkaar hadden. Ik heb de foto’s hieronder gezet.
Fring 4-way chat Fring 4-way chat Fring 4-way chat
Nou zijn de foto’s niet haarscherp (had alleen de Zi8 bij de hand en licht was niet optimaal) maar je zult er uit op kunnen maken dat de videokwaliteit ook niet echt haarscherp is. Vreemd is dat de video van Galaxy S op de andere drie apparaten steeds gedraaid weergegeven wordt. Maar het draaien van de Galaxy S heeft niet het gewenste effect. Ik kreeg die video niet “rechtop”.

Maar…voorlopig lopen ze technisch nog even een beetje voor op Skype…

(getipt door mijnipad.net)

jun 262011
 

Archos kondigde deze week twee nieuwe producten aan waar ze Android in gestopt hebben: de Archos 35 Smart Home Phone is een DECT draadloze telefoon voor thuis. Maar dan met Android en een ingebouwde camera zodat je met 720p zou moeten kunnen videoconferencen. Via welke softwareclient dat dan moet gebeuren, wordt nog niet vermeld. Het toestel met $159 gaan kosten.
Het andere product is de Archos 35 Home Connect, een klokradio. Maar dan ook hier weer voorzien van Android 2.2 Froyo en toegang tot internet voor het afspelen van muziek. En ook de Home Connect heeft een camera ingebouwd zitten zodat je kunt videoconferencen of (zeggen ze bij Archos) op afstand de babykamer in de gaten kunt houden. Met behulp van een gratis applicatie kun je de Home Connect vanaf afstand vanaf je Android telefoon besturen. De adviesprijs van de Home Connect is $149.

Ik moet zeggen dat mijn klokradio niet meer doet dan me ’s ochtends om 6 uur er even aan herinneren dat er een nieuwe dag gestart is. Wellicht zou de klokradio meer op zijn plek zijn op mijn bureau als extra afleider met bijvoorbeeld het laatste weerbericht, tweets of andere meldingen.
Was mijn thuistelefoon aan vervanging toe dan zou ik zeker over de Smart Home Phone nadenken. De prijs valt mee en als ik de telefoonnummers direct met mijn Outlook adresboek zou kunnen synchroniseren, dan zou dat heel erg handig zijn. Als dan Skype ook nog video zou ondersteunen binnen haar Android client, dan zou dat natuurlijk helemaal tof zijn. 🙂

 Reacties uitgeschakeld voor Archos stopt Android in je thuistelefoon en je klokradio  Tags: ,
jun 252011
 

Ik heb gebruik gemaakt van de optie om via SURFspot.nl een Freecom ToughDrive aan te schaffen. Voor €49,- krijg je dan een compacte 2,5″ externe harde schijf met ingebouwde USB-aansluiting die tegen een stootje zou moeten kunnen. Op moment van schrijven hebben ze er volgens de actiepagina nog 100 stuks voor die prijs en de actie loopt nog uiterlijk tot/met 29 juni 2011.

Freecom wil er voor zorgen dat je de data op de schijf gemakkelijk kunt beveiligen. En dat is op zich heel mooi. Ze hebben de software daarvoor al op de schijf geïnstalleerd. Als je hem aansluit dan krijg je niet alleen de schijf te zien maar ook iets dat zich als CD voordoet en waar de benodigde software op staat. Maar ik had geen behoefte aan die software en wilde die er dus vanaf hebben.
Dat blijkt gelukkig gewoon te kunnen, maar je moet er wel even een programma voor downloaden. Dat programma kun je op deze website vinden.

Je moet het onder Windows 7 wel als administrator uitvoeren, anders krijg je de melding dat de schijf niet gevonden wordt. Mocht je de harde schijf overigens later een keer willen formateren, dan zul je ontdekken dat Windows 7 standaard niet meer de optie biedt om de schijf dan weer als FAT32 te formatteren. Mocht je dat nou juist wel willen, dan kun je hier een programma downloaden waarmee dat kan.

Balen is dat, hoewel de website zegt dat dit de “de meest milieuvriendelijke harde schijf” vanwege het lage stroomverbruik, het toch te veel is voor mijn Zolid router. Die herkent de schijf niet, ondanks dat hij met FAT32 geformatteerd is. De Zolid router herkent wel grotere harde schijven die wel voorzien zijn van eigen voeding, dus het is niet een kwestie van problemen met de omvang.

Ik krijg er overigens niet voor betaald om je op de Freecom actie te wijzen, ik wilde zelf even een bericht hebben met links naar de twee tools.

jun 242011
 

http://youtu.be/B5G_CkPfDOU

Ik zou zeggen: kijk er naar voordat de video weer weg is. Skype had blijkbaar bovenstaand filmpje op YouTube gezet, later als “private” weer onzichtbaar gemaakt, maar niet voordat iemand er een opname van gemaakt had (ik neem aan “gewoon gedownload”?). Razorianfly.com heeft dat filmpje weer opnieuw op YouTube gezet, maar als Skype bij hen aan de bel trekt neem ik aan dat het filmpje er zo weer vanaf is.
Maar goed, het ziet er allemaal netjes uit. Het werd ook wel hoog tijd. Want hoe leuk Apple zelf Facetime mag vinden, Skype is nog steeds dé standaard als het gaat om bellen en videoconferencen via internet voor gewone gebruikers. Het zou leuk zijn als Skype ook de mogelijkheid om met meerdere personen te videoconferencen aan de iPad versie toe te voegen.

Als Apple nou ook nog een beetje opschiet met die iPad 3….anders moet ik alsnog mijn iPad 1 vervangen zien te krijgen door een iPad 2…. 😉

p.s. The Next Web twijfelt aan de echtheid van de demo. Waarom? Omdat hij er te goed uit ziet:

The other factor that makes me really second-guess the authenticity of this is that the demo looks much more fine-tuned than what we typically see out of Skype. Not to mention the fact that the Skype for Mac UI is so incredibly bad that it doesn’t seem to make much sense that the iPad version would actually look this good.

Tja.

(getipt door mijnipad.net)

[update 25-6] Het bestaan is bevestigd (zie hieronder in de reacties) en CNET heeft foto’s van een versie die zij mochten testen. Verwachting is a.s. dinsdag.

jun 232011
 

Ustream Mobile. Ik weet niet precies hoe lang het al zo is, ik kon er niets over op het Ustream.tv blog vinden, ik weet alleen dat het niet altijd zo was. En daarom even een bericht erover. Het is al een tijdje mogelijk om vanaf je iPhone of Android apparaat video te streamen naar Ustream.tv. Je kon ook de streams van Ustream.tv bekijken op je iPhone of iPad, maar daar waren dan altijd maar een beperkt aantal streams beschikbaar. Alleen als je “featured” was, dan was je ook mobiel zichtbaar.

Maar het lijkt er op dat die noodzaak nu verdwenen is. Want ik kan ook mijn eigen kanaal en het testkanaal dat ik voor onze afdeling opgezet had gewoon bekijken op de iPhone en de iPad. Dat kan zowel in de aparte applicatie, maar ook gewoon in de browser op de iPad of iPhone. De video wordt dan gewoon weergegeven.
Het werkt ook op Android, al kreeg ik daar het aanbod om de stream in de Ustream applicatie te openen. Als je daar voor kiest en je heb de applicatie nog niet geïnstalleerd staan dan wordt je automatisch doorverwezen naar de juiste plek in de Google Market.
Het ziet er toch naar uit dat Flash meer en meer aangevuld wordt door HTML5 video. En ik kan alleen maar zeggen dat ik daar heel blij mee ben, want het maakt de video’s nog breder beschikbaar.

jun 222011
 

Echo360 on Android and iOS Ik heb zojuist de opname van het webinar zitten kijken dat Echo360 gisteren organiseerde over SafeCapture HD en EchoSystem versie 4. Ik vind het nog steeds apart dat ze die webinars niet via hun eigen systeem kunnen verzorgen, wat dat betreft kunnen ze een voorbeeld nemen aan de collega’s bij Sonic Foundy, maar goed, het was na te kijken en inhoudelijk zeker de moeite waard. Versie 4 brengt namelijk een aantal features die zeer de moeite waard zijn.

Het verhaal begon met uitleg over de SafeCapture HD, de nieuwe capture appliance die beschikbaar komt. Die is in staat om op beide ingangspoorten video tot 1080p of DVI/VGA input tot 1920×1200 te capturen met 30 frames per seconde. Beide poorten zijn identiek. Of dat ook betekent dat er echt geen verschil meer zal zijn tijdens het capturen weet ik nog niet helemaal zeker. Maar het zou zoals ik het nu begrijp ook betekenen dat je bijvoorbeeld filmpjes in een presentatie (bijvoorbeeld van YouTube) nu zonder problemen zou moeten kunnen capturen. Ik zal het niet kunnen testen omdat voor ons in ieder geval niet voorzien is dat we ons huidig apparaat inwisselen.

Ook aan de serverkant is er echter het nodige gewijzigd en EchoSystem versie 4 is ook met de ‘oude’ capture-appliances te gebruiken. Nieuw is het feit dat je het beheer nu kunt splitsen. Als je dus meerdere opleidingen of afdelingen hebt die samen een server delen, dan kun je het beheer van recorders, gebruikersrollen, rechten etc. van elkaar scheiden. Hebben wij zelf nu niet nodig, maar voor een bredere uitrol moet je dat gewoon in huis hebben als systeem.
Lees verder….

Het Peter Langenhahn effect

 Gepubliceerd door om 07:04  e-Learning
jun 212011
 

Vanavond verzorg ik een cursusavond tijdens de post-HBO E-learning opleiding van Fontys. Dit keer niet over social software, zoals ik de afgelopen jaren gedaan heb, maar over het maken van instructievideo’s.
Een van de onderwerpen waar ik dan kort bij stil zal staan is het gebruik van het Ken Burns effect voor foto’s. Maar ik denk dat ik er ook maar het Peter Langenhahn effect aan toe voeg.

Je kunt in het filmpje hierboven zien wat het Peter Langenhahn effect is. Hij maakt tijdens een evenement een groot aantal foto’s, tot zo’n 3.000 per avond. Hij maakt ze allemaal vanaf dezelfde plek. Na afloop combineert hij (een deel van) die foto’s dan tot één foto. Het effect is verbluffend. De resulterende foto is een zoekplaatje waarbij op elke vierkante centimeter dingen gebeuren. Nu wordt het gebruikt als kunst, maar je zou je kunnen voorstellen dat je dit toch ook voor instructie/uitleg/demonstratie moet kunnen gebruiken?
Voor €1.200,- per stuk zijn ze overigens veel te goedkoop als je bedenkt hoeveel tijd het kost om ze te maken.

Je kunt de foto’s en het productieproces in het filmpje zien, de foto’s zelf staan ook op de website van Peter (even doorklikken naar portfolio).

(getipt door Gizmodo)

Is dat een 4K monitor op je bureau?

 Gepubliceerd door om 22:45  Hardware, Video
jun 202011
 

Ik denk dat het voor de meesten van ons nog wel even zal duren voordat we de vraag krijgen of het een 4K monitor is die ze op ons bureau zien staan. De DuraVision FDH3601 kost namelijk, als hij beschikbaar komt in september, een slordige $36.000,-
Hij heeft dan wel ook een 4096×2160 resolutie, een 1.000:1 contrast ratio, twee DVI-D poorten, twee DisplayPoorten (met HDCP), 700cd/m2 helderheid, LED backlight en een besparingsstand. Die resolutie is me nog een beetje een raadsel. YouTube bijvoorbeeld staat video toe met een resolutie van 4096 x 2304 pixels in de 16:9 beeldverhouding). Daar kom je dan net wat beeldlijnen voor tekort om die écht op de volledige kwaliteit te bekijken.

Nou ja, geen risico van impulsaankoop in dit geval. Ik hou het lekker bij mijn 2×23 inch schermen die elk 1xHD weergeven (1920×1080). Niet zo groot en met zo hoge resolutie wellicht, maar wel te betalen. Belangrijker dan het praktisch kunnen kopen (of niet!) is in dit geval gewoon “dat het kan”. Ook 4K gaat beschikbaar komen op het bureau van mensen en niet alleen geprojecteerd tegen de muur.

(getipt door CrunchGear)

 Reacties uitgeschakeld voor Is dat een 4K monitor op je bureau?  Tags: ,