Naar mobiele devices streamen met Ustream.tv in HTML5

Ustream Mobile. Ik weet niet precies hoe lang het al zo is, ik kon er niets over op het Ustream.tv blog vinden, ik weet alleen dat het niet altijd zo was. En daarom even een bericht erover. Het is al een tijdje mogelijk om vanaf je iPhone of Android apparaat video te streamen naar Ustream.tv. Je kon ook de streams van Ustream.tv bekijken op je iPhone of iPad, maar daar waren dan altijd maar een beperkt aantal streams beschikbaar. Alleen als je “featured” was, dan was je ook mobiel zichtbaar.

Maar het lijkt er op dat die noodzaak nu verdwenen is. Want ik kan ook mijn eigen kanaal en het testkanaal dat ik voor onze afdeling opgezet had gewoon bekijken op de iPhone en de iPad. Dat kan zowel in de aparte applicatie, maar ook gewoon in de browser op de iPad of iPhone. De video wordt dan gewoon weergegeven.
Het werkt ook op Android, al kreeg ik daar het aanbod om de stream in de Ustream applicatie te openen. Als je daar voor kiest en je heb de applicatie nog niet geïnstalleerd staan dan wordt je automatisch doorverwezen naar de juiste plek in de Google Market.
Het ziet er toch naar uit dat Flash meer en meer aangevuld wordt door HTML5 video. En ik kan alleen maar zeggen dat ik daar heel blij mee ben, want het maakt de video’s nog breder beschikbaar.