Nuance Dragon Dictate op iPhone en iPad spreekt nu ook beetje Nederlands

Er is een update beschikbaar gekomen van de gratis Dragon Dictate applicatie van Nuance voor de iPhone en nu ook voor de iPad. Nieuw is dat de applicatie nu ook ondersteuning heeft voor het Nederlands.

Nu is het zo dat de applicatie blijkbaar kan leren van je stem en dat de herkenning naar verloop van tijd beter zou moeten worden. Dat zou op zich niet slecht zijn, want foutloos is het nog niet helemaal. Dit is de tekst die ik insprak:

Dit is een stukje tekst dat ik inspreek op mijn iPhone 4.
Ik gebruik daarvoor de gratis applicatie Dragon Dictate van Nuance.
Die heeft sinds vandaag ook ondersteuning voor het Nederlands en natuurlijk wilde ik dat even testen.
Ik spreek deze tekst in terwijl ik die lees vanaf het scherm voor me.
Ik spreek hem zowel in mijn iPhone in als in een headset. Zo kan ik ook de audio opnemen en aan je laten horen.
Tot zover deze test.

Je kunt het hier beluisteren (WMA-bestand), dit is de audio zoals mijn headset die oppikte tijdens het inspreken.

En dit is wat ik aan tekst retour kreeg:

Dit is een stukje tekst dat ik inspreken op een iPhone vier. Ik gebruiken voor de gratis applicatie kwekkend de tijd van nu was. Die heeft sinds vandaag ook ondersteuning voor het Nederlands en natuurlijk wilde ik dat even testen. Ik spreek deze tekst in terwijl ik lees vanaf het scherm voor me. Ik spreek eens wel in een iPhone in als in een headset. Zo kan ik ook de audio opnemen en aan je laten horen. Tot zover deze test.

Zoals gezegd, zeker nog niet foutloos. Ik ben benieuwd hoe lang ik hem zou moeten trainen om aantoonbaar verschil zie.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] ook het bericht op het weblog van Pierre Gorissen  die de app uitprobeerde. Meer […]