Archos stopt Android in je thuistelefoon en je klokradio

Archos kondigde deze week twee nieuwe producten aan waar ze Android in gestopt hebben: de Archos 35 Smart Home Phone is een DECT draadloze telefoon voor thuis. Maar dan met Android en een ingebouwde camera zodat je met 720p zou moeten kunnen videoconferencen. Via welke softwareclient dat dan moet gebeuren, wordt nog niet vermeld. Het toestel met $159 gaan kosten.
Het andere product is de Archos 35 Home Connect, een klokradio. Maar dan ook hier weer voorzien van Android 2.2 Froyo en toegang tot internet voor het afspelen van muziek. En ook de Home Connect heeft een camera ingebouwd zitten zodat je kunt videoconferencen of (zeggen ze bij Archos) op afstand de babykamer in de gaten kunt houden. Met behulp van een gratis applicatie kun je de Home Connect vanaf afstand vanaf je Android telefoon besturen. De adviesprijs van de Home Connect is $149.

Ik moet zeggen dat mijn klokradio niet meer doet dan me ’s ochtends om 6 uur er even aan herinneren dat er een nieuwe dag gestart is. Wellicht zou de klokradio meer op zijn plek zijn op mijn bureau als extra afleider met bijvoorbeeld het laatste weerbericht, tweets of andere meldingen.
Was mijn thuistelefoon aan vervanging toe dan zou ik zeker over de Smart Home Phone nadenken. De prijs valt mee en als ik de telefoonnummers direct met mijn Outlook adresboek zou kunnen synchroniseren, dan zou dat heel erg handig zijn. Als dan Skype ook nog video zou ondersteunen binnen haar Android client, dan zou dat natuurlijk helemaal tof zijn. 🙂