Geef je kinderen zakgeld via iTunes

 Gepubliceerd door om 22:36  iOS
nov 292010
 

Ik moet bekennen dat ik er nog nooit van gehoord had totdat ik er vandaag bij TiPb over las. Ik wist dat je cadeaubonnen voor iTunes kunt mailen of printen, ik wist zelfs dat je een app voor iemand anders kunt kopen. Maar je kunt ook voor een iTunes-account van iemand anders een maandelijks maximaal te besteden bedrag instellen. Die andere persoon hoeft dan geen creditcard te hebben om inkopen te kunnen doen.

Handig dus als je je kinderen wel de vrijheid wilt geven om muziek of applicaties te kopen op hun iPad, iPhone of iPod Touch, maar ze liever nog geen creditcard geeft om mee te betalen.
Lees verder….

Android op je iPhone

 Gepubliceerd door om 20:51  Android, iOS
nov 282010
 


Het is een filmpje van even geleden al weer, maar ik had nog geen tijd gehad om het te bekijken. En omdat het zo tegen alles wat “hoort” in gaat, wilde ik er toch een post aan besteden.
Het filmpje laat een iPhone 2G of iPhone 3G zien met daarop Android in dual boot. Dat betekent dat je bij het opstarten kunt kiezen tussen het opstarten van iOS of van Android. Geen idee of het echt werkbaar is, ik hoop dat ze het ook voor een iPhone 3GS voor elkaar krijgen, dan ga ik het zeker uitproberen.

De opmerking “there are still some things that do not work” is natuurlijk een beetje vervelend op het einde, het zou wel fijn zijn als ze vertelden wat er niet werkt, maar goed. Ik ben wel benieuwd welke van de twee betere accuduur heeft en of de Flash in Froyo ook op de iPhone werkt.
Heb jij wel een oude iPhone (waar je waarschijnlijk toch niet veel meer mee doet) en je wilt het zelf uitproberen, dan vind je de instructies hier in tekst.

 Reacties uitgeschakeld voor Android op je iPhone  Tags: ,

De iPad heeft shareware nodig!

 Gepubliceerd door om 08:39  iOS
nov 272010
 

Apple is er trots op, het enorme aantal applicaties dat beschikbaar is voor de iPhone, iPod Touch en de iPad. Maar voor gewone gebruikers wordt het meer een last dan een lust dat er zoveel te kiezen is. Zeker omdat voor de iPad de bedragen die voor een applicatie gevraagd worden gemiddeld hoger liggen dan voor de iPhone/iPod Touch.

Neem bijvoorbeeld applicaties om te kunnen printen. Apple heeft dan wel AirPrint toegevoegd aan iOS, het aantal printers dat daar ondersteund wordt is nog heel beperkt. Het is dan ook niet gek dat er heel wat (meestal betaalde) applicaties te vinden zijn die veel bredere ondersteuning beloven.
Lees verder….

nov 262010
 


Afgelopen dinsdag kwam er in het Jeugdjournaal een korte reportage voorbij over het gebruik van de iPad door leerlingen van groep 8 van een school in Frankrijk. Die kregen allemaal een iPad in plaats van boeken. In totaal ging het daar om 3300 leerlingen. Een stevige investering dus. Helaas voor de kinderen mogen ze de iPads niet mee naar huis nemen. Dat is (mede?) omdat buiten de school er geen toezicht is op wat ze op internet doen. Tja.

Gisteren plaatsten ze daarbij een aanvulling op hun site met een verwijzing naar het project bij het Lentiz -Geuzencollege (met dezelfde foto’s als bij dit bericht overigens). Daarbij gaat het dan overigens maar om één brugklas en niet over 3300 leerlingen. En het is geen basisschool. Dus helemaal vergelijkbaar is het niet.

Hoe dan ook, de iPad is in korte tijd alle lagen van het onderwijs binnen gedrongen. Nu wachten op de resultaten en evaluaties. Ik hoop dat daar net zoveel aandacht aan gegeven wordt als het uitdelen ervan.

Het is vandaag Black Friday 2010!

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet, iOS
nov 262010
 
Zwarte Vrijdag - Klik voor grotere versie
“Black Friday is the Friday after Thanksgiving in the United States, which is the beginning of the traditional Christmas shopping season. The term dates back to at least 1966, although its usage was primarily on the East coast. The term has become more common in other parts of the country since 2000. Because Thanksgiving falls on the fourth Thursday in November in the United States, Black Friday occurs between the 22nd and the 29th of November.”

(bron)

Zoals ik vorig jaar al uitlegde, kennen wij hier in Nederland Black Friday eigenlijk helemaal niet. Maar dankzij de online winkel van Apple kunnen we er daar in ieder geval van meegenieten.

Ik had vorig jaar de prijzen/aanbiedingen van de verschillende hardware die Apple verkoopt op een rij gezet en daarbij de korting die je vandaag kunt krijgen. De lijst van vorig jaar staat nog steeds hier. Toen kon je al zien dat “gewone” kopers vandaag het meeste voordeel hebben, terwijl kopers uit het onderwijs of kopers die via SURFspot korting krijgen geen of veel minder extra korting krijgen.
Ik heb hier de lijst van dit jaar online gezet. Opvallend is daarbij natuurlijk het voor het eerst voorkomen van de iPad. Je kunt daar vandaag 5-8% korting op krijgen afhankelijk van het model. Ook opvallend vond ik dat Apple er blijkbaar in slaagt om op een aantal plekken de absolute prijzen voor modellen iets te laten stijgen. Natuurlijk is er ook het nodige aan de hardware verbeterd, maar voor de omzet is het zeker niet slecht.

Tot zover het overzicht van dit jaar, doe er je voordeel mee.

nov 252010
 

Ik heb er eigenlijk een hekel aan om nog voor Sinterklaas reclame te maken voor Kerstmis, maar aangezien deze twee aanbiedingen waarschijnlijk heel tijdelijk zijn, plaats ik ze nu toch maar al even. En The Velveteen Rabbit is geen kerstverhaal.

Je kunt op dit moment (25-11-2010 20:15) gratis twee boeken met Meryl Streep downloaden voor op je iPad. Ik wil ze niet echt “interactieve” boeken noemen, omdat de interactie opties beperkt zijn:

  • Je kunt een video afspelen met de afbeeldingen uit het boek en de stem van Meryl Streep die het verhaal verteld;
  • Je kunt het verhaal zelf lezen/voorlezen;
  • Je kunt het verhaal zelf inspreken; d.w.z. dat je bij elke pagina de audio inspreekt. Het idee is dat je kind dan het boek voorgelezen kan krijgen door jou zelfs als jij er niet bent.

Omdat ze in het Engels zijn, zijn ze hier in Nederland niet echt geschikt voor de allerkleinste kinderen, meer iets voor de categorie 9-10 jaar als ze al wat Engels aan het leren zijn op school.
De boeken zijn hier te vinden:

Kleine waarschuwing nog: The Velveteen Rabbit is best wel droevig. Ook al heeft het een happy ending.

nov 252010
 

Opvallend nieuws vandaag: Steve Coast gaat voor Microsoft werken. Wie is Steve Coast zul je zeggen? Nou, als je de titel van dit bericht gelezen hebt dan zul je vermoeden dat hij de oprichter is van OpenStreetMap en CloudMade.

O jee, krijgt Microsoft daarmee dan OpenStreetMap en CloudMade in handen? Was het eerste wat ik zelf dacht. Maar, nee, zo is het gelukkig niet. Steve is alleen nog maar aandeelhouder bij CloudMade en ook voor OpenStreetMap is het niet zo dat Microsoft nu alleen de beschikking krijgt over deze kaarten. Overigens, maakt het me dan nog niets eens uit of het over Microsoft, Google of een ander groot bedrijf gaat. Het is geen overname van de bedrijven.
In positieve zin is het wel zo dat ook Microsoft, in navolging van Yahoo, gaat toestaan dat het fotomateriaal van Bing gebruikt mag gaan worden in combinatie met OpenStreetMap. En dat is alleen maar positief.

Voor het overige ben ik benieuwd hoe het Steve gaat bevallen bij Microsoft. Als je twee zulke initiatieven op poten gezet hebt dan lijkt me dat het best wel aanpassen wordt als je opeens bij een heel groot bedrijf gaat werken. We zullen zien.

 Reacties uitgeschakeld voor Oprichter OpenStreetMap en CloudMade gaat voor Microsoft werken  Tags: ,
nov 252010
 

Via Twitter kreeg ik een tip over een aardige mashup van Foursquare en Google Maps. Je kunt de instructies hier vinden, het is heel eenvoudig (ik heb het even in wat meer stappen uitgesplitst:

  1. Ga naar http://foursquare.com/feeds/ (zorg dat je ingelogd bent!
  2. Kopieer de link waar voor staat “in KML:”
  3. Ga naar http://maps.google.nl/
  4. Plak de gekopieerde URL in het zoeken-vak; voeg er eventueel ?count=200 of een andere hoeveelheid aan toe om het aantal getoonde check-ins daartoe te beperken
  5. Klik op Zoeken in Maps

Het werkt, maar het laat in mijn geval ook zien dat blijkbaar niet alle check-ins 100% goed zijn gegaan. De Efteling ligt zover ik weet toch echt in Kaatsheuvel en niet ergens in de buurt van Ridderkerk.

Overigens, ik had hier nu ook een live voorbeeld van de kaart kunnen laten zien. Maar dat is niet echt de bedoeling. De URL’s zijn namelijk privé. Als je ze publiceert kunnen mensen daarmee altijd je check-in locaties opvragen, ook als je dat zou willen beperken tot alleen je vrienden op Foursquare.

Slingplayer voor iPad beschikbaar

 Gepubliceerd door om 20:50  iOS, Video
nov 242010
 

Hij zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is hij dan ook echt beschikbaar (ook in Nederland): de Slingplayer speler voor de iPad.

Er was al een Slingplayer voor de iPhone, maar deze applicatie is voor de iPad geschikt gemaakt en geeft je TV-beeld schermvullend weer. Dat TV-beeld kan ook, zoals in mijn geval, een UPC-mediabox zijn en dan kun je alle functies van die mediabox vanaf je iPad bedienen. Dat kan thuis, via wifi, maar ook onderweg via 3G (kwaliteit van het beeld schakelt dan wel terug) of op andere plekken waar je wifi ter beschikking hebt.
Belangrijk nadeel: als ze thuis zitten te kijken dan moet jij exact hetzelfde kijken, de Slingbox heeft namelijk geen eigen tuner.
Ander belangrijk nadeel: ook al had je voor de iPhone versie betaald, dan nog moet je €23,99 neertellen om (ook) de iPad versie aan te schaffen.

Adobe Flash op Samsung Galaxy S

 Gepubliceerd door om 07:26  Android
nov 242010
 

Echo360 op Galaxy S Leraar 24 op Samsung Galaxy S
We kregen de Samsung Galaxy S uitgeleverd met Android versie 2.1, maar na het installeren van de Samsung sofware op een Windows laptop (geen Mac-versie beschikbaar) en het downloaden van de update werd hij probleemloos bijgewerkt naar versie 2.2 (Froyo). En daarmee kreeg hij ook de beschikking over Adobe Flash 10.1 en Adobe Air.

En nou kun je van Adobe Flash vinden wat je wilt, maar het ondersteunen ervan betekent wel dat er in ieder geval twee sites zijn die je op de Samsung Galaxy S wél kunt bekijken en op de iPhone/iPad niet. Wij gebruiken bij onze dienst nog steeds Echo360 voor het opnemen van presentaties. En die maakt gebruik van Flash voor het weergeven daarvan (gelukkig niet van Silverlight zoals Mediasite of Presentations2Go want dan had ik er nog niks aan gehad). En hoewel het schermpje van de Galaxy S veel te klein is (pas in versie 3 van Echo360 die over een paar weken verschijnt heb je volledige controle over de plek van de deelschermpjes) om de dia’s goed te zien, speelt de opname probleemloos af. Als je alleen video of dia’s in beeld brengt is het goed te volgen omdat met name ook de audio goed is.

En ook een site als Leraar24.nl is alleen te bekijken als je ondersteuning voor Flash hebt. En ook hier spelen de filmpjes probleemloos af op de Galaxy S. Netjes.