Adobe Flash op Samsung Galaxy S

Echo360 op Galaxy S Leraar 24 op Samsung Galaxy S
We kregen de Samsung Galaxy S uitgeleverd met Android versie 2.1, maar na het installeren van de Samsung sofware op een Windows laptop (geen Mac-versie beschikbaar) en het downloaden van de update werd hij probleemloos bijgewerkt naar versie 2.2 (Froyo). En daarmee kreeg hij ook de beschikking over Adobe Flash 10.1 en Adobe Air.

En nou kun je van Adobe Flash vinden wat je wilt, maar het ondersteunen ervan betekent wel dat er in ieder geval twee sites zijn die je op de Samsung Galaxy S wél kunt bekijken en op de iPhone/iPad niet. Wij gebruiken bij onze dienst nog steeds Echo360 voor het opnemen van presentaties. En die maakt gebruik van Flash voor het weergeven daarvan (gelukkig niet van Silverlight zoals Mediasite of Presentations2Go want dan had ik er nog niks aan gehad). En hoewel het schermpje van de Galaxy S veel te klein is (pas in versie 3 van Echo360 die over een paar weken verschijnt heb je volledige controle over de plek van de deelschermpjes) om de dia’s goed te zien, speelt de opname probleemloos af. Als je alleen video of dia’s in beeld brengt is het goed te volgen omdat met name ook de audio goed is.

En ook een site als Leraar24.nl is alleen te bekijken als je ondersteuning voor Flash hebt. En ook hier spelen de filmpjes probleemloos af op de Galaxy S. Netjes.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Bram
Bram
13 jaren geleden

Heb je al meer info over wat het gebruik van flash doet met de accuduur? Dit was 1 van de redenen waarom Apple geen flash op de iPhone toe staat. Ben nu wel eens benieuwd of dit ook ergens op slaat.

Bram
Bram
13 jaren geleden

(wat late reactie van mijn kant) Dank voor de link. Ik ga er eens verder induiken. Hoewel ik flash niet mis op mijn iPhone of iPad wil ik toch gewoon de vrijheid hebben om te kunnen kiezen.