Slingplayer voor iPad beschikbaar

 Gepubliceerd door om 20:50  iOS, Video
nov 242010
 

Hij zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is hij dan ook echt beschikbaar (ook in Nederland): de Slingplayer speler voor de iPad.

Er was al een Slingplayer voor de iPhone, maar deze applicatie is voor de iPad geschikt gemaakt en geeft je TV-beeld schermvullend weer. Dat TV-beeld kan ook, zoals in mijn geval, een UPC-mediabox zijn en dan kun je alle functies van die mediabox vanaf je iPad bedienen. Dat kan thuis, via wifi, maar ook onderweg via 3G (kwaliteit van het beeld schakelt dan wel terug) of op andere plekken waar je wifi ter beschikking hebt.
Belangrijk nadeel: als ze thuis zitten te kijken dan moet jij exact hetzelfde kijken, de Slingbox heeft namelijk geen eigen tuner.
Ander belangrijk nadeel: ook al had je voor de iPhone versie betaald, dan nog moet je €23,99 neertellen om (ook) de iPad versie aan te schaffen.

Adobe Flash op Samsung Galaxy S

 Gepubliceerd door om 07:26  Android
nov 242010
 

Echo360 op Galaxy S Leraar 24 op Samsung Galaxy S
We kregen de Samsung Galaxy S uitgeleverd met Android versie 2.1, maar na het installeren van de Samsung sofware op een Windows laptop (geen Mac-versie beschikbaar) en het downloaden van de update werd hij probleemloos bijgewerkt naar versie 2.2 (Froyo). En daarmee kreeg hij ook de beschikking over Adobe Flash 10.1 en Adobe Air.

En nou kun je van Adobe Flash vinden wat je wilt, maar het ondersteunen ervan betekent wel dat er in ieder geval twee sites zijn die je op de Samsung Galaxy S wél kunt bekijken en op de iPhone/iPad niet. Wij gebruiken bij onze dienst nog steeds Echo360 voor het opnemen van presentaties. En die maakt gebruik van Flash voor het weergeven daarvan (gelukkig niet van Silverlight zoals Mediasite of Presentations2Go want dan had ik er nog niks aan gehad). En hoewel het schermpje van de Galaxy S veel te klein is (pas in versie 3 van Echo360 die over een paar weken verschijnt heb je volledige controle over de plek van de deelschermpjes) om de dia’s goed te zien, speelt de opname probleemloos af. Als je alleen video of dia’s in beeld brengt is het goed te volgen omdat met name ook de audio goed is.

En ook een site als Leraar24.nl is alleen te bekijken als je ondersteuning voor Flash hebt. En ook hier spelen de filmpjes probleemloos af op de Galaxy S. Netjes.

nov 242010
 

Tango videoconferencing Hoewel lang niet iedereen het met me eens is dat videoconferencing op een smartphone zinvol is, kon ik natuurlijk niet anders dan van de gelegenheid gebruik maken om Tango te testen in combinatie met de iPhone 4 en de Samsung Galaxy S. Beide toestellen beschikken over 2 camera’s (eentje aan de voorkant en eentje aan de achterkant) en beiden worden ondersteund door deze nog tamelijk onbekende buitenstaander op het gebied van mobiele videoconferencing.

Er is een gratis client beschikbaar voor Android en iOS, je hoeft overigens niet persé twee camera’s te hebben om gebruik te kunnen maken van Tango, hier staat een lijst met ondersteunde toestellen.

Met één prijs gaat Tango in ieder geval al aan de haal: ze hebben het meest complexe systeem van tot stand brengen van contact.
Lees verder….