Zet je Foursquare check-ins op de kaart

Via Twitter kreeg ik een tip over een aardige mashup van Foursquare en Google Maps. Je kunt de instructies hier vinden, het is heel eenvoudig (ik heb het even in wat meer stappen uitgesplitst:

  1. Ga naar http://foursquare.com/feeds/ (zorg dat je ingelogd bent!
  2. Kopieer de link waar voor staat “in KML:”
  3. Ga naar http://maps.google.nl/
  4. Plak de gekopieerde URL in het zoeken-vak; voeg er eventueel ?count=200 of een andere hoeveelheid aan toe om het aantal getoonde check-ins daartoe te beperken
  5. Klik op Zoeken in Maps

Het werkt, maar het laat in mijn geval ook zien dat blijkbaar niet alle check-ins 100% goed zijn gegaan. De Efteling ligt zover ik weet toch echt in Kaatsheuvel en niet ergens in de buurt van Ridderkerk.

Overigens, ik had hier nu ook een live voorbeeld van de kaart kunnen laten zien. Maar dat is niet echt de bedoeling. De URL’s zijn namelijk priv√©. Als je ze publiceert kunnen mensen daarmee altijd je check-in locaties opvragen, ook als je dat zou willen beperken tot alleen je vrienden op Foursquare.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
13 jaren geleden

Wellicht een aardige aanvulling is WeePlaces. Die duikt meteen in je historie http://www.edwinmijnsbergen.nl/2010/08/foursquare-visualiseren-met-weeplaces.html