nov 252010
 

Ik heb er eigenlijk een hekel aan om nog voor Sinterklaas reclame te maken voor Kerstmis, maar aangezien deze twee aanbiedingen waarschijnlijk heel tijdelijk zijn, plaats ik ze nu toch maar al even. En The Velveteen Rabbit is geen kerstverhaal.

Je kunt op dit moment (25-11-2010 20:15) gratis twee boeken met Meryl Streep downloaden voor op je iPad. Ik wil ze niet echt “interactieve” boeken noemen, omdat de interactie opties beperkt zijn:

  • Je kunt een video afspelen met de afbeeldingen uit het boek en de stem van Meryl Streep die het verhaal verteld;
  • Je kunt het verhaal zelf lezen/voorlezen;
  • Je kunt het verhaal zelf inspreken; d.w.z. dat je bij elke pagina de audio inspreekt. Het idee is dat je kind dan het boek voorgelezen kan krijgen door jou zelfs als jij er niet bent.

Omdat ze in het Engels zijn, zijn ze hier in Nederland niet echt geschikt voor de allerkleinste kinderen, meer iets voor de categorie 9-10 jaar als ze al wat Engels aan het leren zijn op school.
De boeken zijn hier te vinden:

Kleine waarschuwing nog: The Velveteen Rabbit is best wel droevig. Ook al heeft het een happy ending.

nov 252010
 

Opvallend nieuws vandaag: Steve Coast gaat voor Microsoft werken. Wie is Steve Coast zul je zeggen? Nou, als je de titel van dit bericht gelezen hebt dan zul je vermoeden dat hij de oprichter is van OpenStreetMap en CloudMade.

O jee, krijgt Microsoft daarmee dan OpenStreetMap en CloudMade in handen? Was het eerste wat ik zelf dacht. Maar, nee, zo is het gelukkig niet. Steve is alleen nog maar aandeelhouder bij CloudMade en ook voor OpenStreetMap is het niet zo dat Microsoft nu alleen de beschikking krijgt over deze kaarten. Overigens, maakt het me dan nog niets eens uit of het over Microsoft, Google of een ander groot bedrijf gaat. Het is geen overname van de bedrijven.
In positieve zin is het wel zo dat ook Microsoft, in navolging van Yahoo, gaat toestaan dat het fotomateriaal van Bing gebruikt mag gaan worden in combinatie met OpenStreetMap. En dat is alleen maar positief.

Voor het overige ben ik benieuwd hoe het Steve gaat bevallen bij Microsoft. Als je twee zulke initiatieven op poten gezet hebt dan lijkt me dat het best wel aanpassen wordt als je opeens bij een heel groot bedrijf gaat werken. We zullen zien.

 Reacties uitgeschakeld voor Oprichter OpenStreetMap en CloudMade gaat voor Microsoft werken  Tags: ,
nov 252010
 

Via Twitter kreeg ik een tip over een aardige mashup van Foursquare en Google Maps. Je kunt de instructies hier vinden, het is heel eenvoudig (ik heb het even in wat meer stappen uitgesplitst:

  1. Ga naar http://foursquare.com/feeds/ (zorg dat je ingelogd bent!
  2. Kopieer de link waar voor staat “in KML:”
  3. Ga naar http://maps.google.nl/
  4. Plak de gekopieerde URL in het zoeken-vak; voeg er eventueel ?count=200 of een andere hoeveelheid aan toe om het aantal getoonde check-ins daartoe te beperken
  5. Klik op Zoeken in Maps

Het werkt, maar het laat in mijn geval ook zien dat blijkbaar niet alle check-ins 100% goed zijn gegaan. De Efteling ligt zover ik weet toch echt in Kaatsheuvel en niet ergens in de buurt van Ridderkerk.

Overigens, ik had hier nu ook een live voorbeeld van de kaart kunnen laten zien. Maar dat is niet echt de bedoeling. De URL’s zijn namelijk privé. Als je ze publiceert kunnen mensen daarmee altijd je check-in locaties opvragen, ook als je dat zou willen beperken tot alleen je vrienden op Foursquare.