iPads in het (basis-)onderwijs in Frankrijk en Nederland


Afgelopen dinsdag kwam er in het Jeugdjournaal een korte reportage voorbij over het gebruik van de iPad door leerlingen van groep 8 van een school in Frankrijk. Die kregen allemaal een iPad in plaats van boeken. In totaal ging het daar om 3300 leerlingen. Een stevige investering dus. Helaas voor de kinderen mogen ze de iPads niet mee naar huis nemen. Dat is (mede?) omdat buiten de school er geen toezicht is op wat ze op internet doen. Tja.

Gisteren plaatsten ze daarbij een aanvulling op hun site met een verwijzing naar het project bij het Lentiz -Geuzencollege (met dezelfde foto’s als bij dit bericht overigens). Daarbij gaat het dan overigens maar om één brugklas en niet over 3300 leerlingen. En het is geen basisschool. Dus helemaal vergelijkbaar is het niet.

Hoe dan ook, de iPad is in korte tijd alle lagen van het onderwijs binnen gedrongen. Nu wachten op de resultaten en evaluaties. Ik hoop dat daar net zoveel aandacht aan gegeven wordt als het uitdelen ervan.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
ICT en onderwijs - ELCS
13 jaren geleden

Toch blijft het moeilijk om platformen te vinden waarbinnen je content voor het onderwijs kunt ontwikkelen.