Geef je kinderen zakgeld via iTunes

Ik moet bekennen dat ik er nog nooit van gehoord had totdat ik er vandaag bij TiPb over las. Ik wist dat je cadeaubonnen voor iTunes kunt mailen of printen, ik wist zelfs dat je een app voor iemand anders kunt kopen. Maar je kunt ook voor een iTunes-account van iemand anders een maandelijks maximaal te besteden bedrag instellen. Die andere persoon hoeft dan geen creditcard te hebben om inkopen te kunnen doen.

Handig dus als je je kinderen wel de vrijheid wilt geven om muziek of applicaties te kopen op hun iPad, iPhone of iPod Touch, maar ze liever nog geen creditcard geeft om mee te betalen.

De discussie die we hier aan de keukentafel wel nog even hadden was of €10,- per maand niet best al veel is. Dat is namelijk het kleinste bedrag dat je maandelijks automatisch kunt geven. Het is natuurlijk een beetje de vraag hoeveel zakgeld je je kinderen daarnaast nog cash geeft, maar in termen van wat je er mee kunt doen, staat het gelijk aan ongeveer 10 audiotracks, of een paar applicaties. Zeker voor een iPad kunnen de bedragen die je voor een app betaald tamelijk oplopen. De duurste die ik tot nu toe gekocht heb is de Slingplayer applicatie en die kost €23,99. Dat zou dus bijna 3 maanden sparen zijn.

Natuurlijk kun je dit ook oplossen door gewoon maandelijks een cadeaubon voor je kinderen te kopen, maar het feit dat Apple dit inbouwt zegt ook wel al iets over wat zij verwachten met betrekking tot de wijze waarop wij binnen gezinnen om zullen gaan met iTunes en het aanschaffen van applicaties en audio.
Hier in huis speelt de vraag nog niet. Voorlopig schaf ik nog alle apps aan. Maar het is goed om te weten dat de functie er is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Digimuziek
13 jaren geleden

Neem dan een Spotify Premium account. Hebben ze meteen 10 miljoen tracks en je kunt het met zijn drieën gebruiken.