okt 302007
 
YouTube locatie - Klik voor grotere versie

Als je bij YouTube een video toevoegt kun je tegenwoordig heel eenvoudig via een Google Map ook coördinaten toevoegen van de plek waar die video gemaakt is. Dat heb ik ook gedaan bij de clip vanaf het strand van Zoutelande. Maar ik kan nou nergen ontdekken hoe ik ook weer gebruik maak van die informatie.
Handmatig plaatsen
Ik ken wel deze uitleg over hoe je YouTube filmpjes handmatig toevoegt in Google Earth of op een Google Map, maar daar zitten de coördinaten in de KML-informatie, dan maak je dus geen gebruik van de informatie die je bij YouTube ingevoerd hebt.

YouTube layer in Google Earth
Ook op de YouTube layer die standaard in Google Earth zit kan ik de video niet vinden. Wel een aantal video’s van de marathon van eerder deze maand. Geen idee of het gewoon een timing issue is, dat de layer niet dagelijks bijgewerkt wordt of zo, of dat ze een kwaliteitsbewaking toepassen op de filmpjes die daar getoond worden. Lees verder….

UPC: Wintertijd is complex!

 Gepubliceerd door om 21:35  Media
okt 292007
 
Wintertijd

Nee hoor, ik ga nu echt niet alleen maar negatieve berichten over UPC schrijven. Maar dit was zo’n mooie software-fout (niveau eerste jaars student) dat ik er eigenlijk wel om moet lachen.
Wintertijd
Zoals je weet is afgelopen weekend de wintertijd ingegaan. Dat betekent dat de klok één uur teruggezet is. Handig is dat ook mijn UPC Mediabox met PVR zelf zijn klok één uur teruggezet had. Scheelde alweer een apparaat opnieuw instellen.

Uurtje terug
Maar…vandaag merkte ik dat dat niet alleen gebeurt is bij de klok van het apparaat. Maar ook de instellingen voor de “geplande programma’s” (de ingeplande opnames) zijn een uur terug gezet.

Resultaat: zoals het nu ingesteld staat neemt de PVR alles precies één uur te vroeg op.
En omdat ik wél de eindtijd kan aanpassen van reeds ingeplande opnames, maar niet de begintijd, zit er niets anders op dan alle vijf de instellingen die ik heb te verwijderen en opnieuw toe te voegen.

Pfff.

[update] Ik realiseerde me vanochtend opeens dat als UPC dit via een van de nachtelijke updates wil repareren het wel eens tot gevolg zou kunnen hebben dat al mijn (opnieuw ingevoerde) instellingen een uur naar achteren opgeschoven worden. Nou maar hopen dat ze ergens in de PVR bijhouden wanneer zo’n opname planning voor het laatst gewijzigd is….anders mis ik deze week House. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor UPC: Wintertijd is complex!  Tags: ,

Hoeveel euro zei je dat het was?!

 Gepubliceerd door om 19:52  Hardware
okt 292007
 
iliad - Klik voor grotere versie

Oei, dat is wel even schrikken. Ik lees bij PCMweb dat de iLiad nu ook te koop is in Nederland. Via Selexyz.nl. Voor ‘slechts’ 649 euro is hij van jou. Watblief? Jazeker, slechts 649 euro voor deze compacte pocketboek (155x216x16mm) met 128MB Flash geheugen aan boord goed voor circa 150 titels. De resolutie van het scherm is 1024x768pixels.
Maar…
Zet daar tegenover de aanbieding van Vobis van afgelopen weekend. Voor het bedrag van 799 euro (toegegeven dat is 150 euro meer dan de iLiad) krijg kreeg je een Toshiba A210-10Y notebook met 15,4 inch breedbeeldscherm, AMD Turion 64 X2 Dual-Core Tl-52 processor, 2GB intern geheugen, een 160GB harde schijf (hoeveel titels passen daar op?), Windows Vista Home Premium, een ingebouwde webcam, Wireless LAN, Bluetooth, 6-in-1 kaartlezer, ATI Mobility Radeon HD2400 videokaart, DVD+/- ReWriter Double Layer.
Vobis - Klik voor grotere versie
Toegegeven, hoewel ik voor beide systemen de aanvullende info niet heb, zal de iLiad ongetwijfeld lichter zijn en een langere accuduur hebben. Als je alle functionaliteit er uit haalt, het kleurenscherm vervangt door zwart/wit, de harde schijf en DVD brander vervangt door een hoeveelheid Flashgeheugen waar een gemiddelde USB Stick die ze gratis uitdelen op beurzen zich al niet meer mee durft te vertonen dan moet dat wel lukken.

OLPC
Maar voor deze bedragen kun je beter een OLPC machine kopen. Zelfs als je er daar twee van moet betalen (eentje voor jezelf en eentje voor een kind in een ontwikkelingsland), dan ben je nog goedkoper uit dan één iLiad.

Enige kans…
Enige kans die ik nog zie voor de iLiad is als iemand me een exemplaar te leen geeft en ik er in die tijd vreselijk verliefd op zou worden, maar anders vrees ik dat het ook met die ruim 100 gratis titels die Selexyz beschikbaar stelt geen hit gaat worden.

Google Pagerank update

 Gepubliceerd door om 09:43  Internet
okt 292007
 
PR Links - Klik voor grotere versie

Ik weet dat de grote veranderingen die sommige weblogs/sites (waaronder het ICT en Onderwijs BLOG) vorige week meegemaakt hebben inmiddels oud nieuws is (ik sprak er gisteren in de EduKast ook al even over), maar ik wilde toch nog even wat vreemde verschijnselen op een rijtje zetten.
Geen link: resultaten
Zo is het op het moment zo dat Google géén resultaten geeft als je zoekt naar sites die linken naar http://www.gorissen.info/Pierre. En dat is raar, want die sites zijn er wel. Als ik dat via de eigen Google Webmaster tools bekijk worden daar ook 7.425 externe links aangegeven.

PR externe links - Klik voor grotere versie Zoeken in blogs - Klik voor grotere versie

Wel voor pubs.php
Raar is ook dat op het moment sites die linken naar het “Wie is Pierre Gorissen” onderdeel van de site, niet getoond worden bij het zoeken in de hoofdindex, terwijl die wél getoond worden bij het zoeken in weblogs. Dát onderdeel van de site heeft ook nog ‘gewoon’ een PR van 5.

Geen zichtbaar effect op zoekresultaten
Toch lijkt ook voor hier de PR van 3 (was 5) geen gevolgen te hebben voor de positie in zoekresultaten bij Google gezien de volgende zoekopdrachten:
* Pierre Gorissen (alle hits op de eerste pagina met uitzondering van de link naar mijn naamgenoot die op plek 2 staat)
* screencast (positie 2, direct na wikipedia)
* ICT en Onderwijs (positie 6, niet slecht omdat er een aantal sites voor staan met in ieder geval ICT in de URL)
* edubloggers (plek 4 als ik in het Nederlands zoek, anders plek 5)
* PowerPoint video (plek 2)
* Adobe Breeze (plek 1)
* Adobe Connect (plek 6)
* Camtasia Studio (plek 5 bij zoeken op Nederlands, plek 9 bij algemeen zoeken)
* Adobe SHARE (plek 4!)

Vooral die laatste over Adobe SHARE is opvallend omdat ik daar slechts één keer, net voor mijn vakantie over geschreven heb. Ook een recent bericht als “Ik ben er weer…” komt in de index van Google voor.

En dus?
Zal ik er maar niet wakker van liggen dat mijn PR op het moment zo laag is. Als het een foutje in de index is zal het zich vanzelf wel weer herstellen. Al verwacht ik niet dat Google er dan veel ruchtbaarheid aan zal geven.
Als het niet zo is, nou dan blijft het gewoon zo.

Ik ben er weer…

 Gepubliceerd door om 17:09  Algemeen
okt 272007
 
Zoutelande

Ik ben er weer. De foto’s staan bij Flickr, niet allemaal voor iedereen zichtbaar, maar duidelijk zal zijn dat we prima weer gehad hebben afgelopen week. Dank ook voor de verschillende reacties in tekst die ik bij mijn bericht van afgelopen week en op andere plekken online (bijvoorbeeld hier, hier en hier) tegen kwam. Helaas (nog) geen reacties in audio, maar voldoende om morgen over te praten in de EduKast.
Mail wegwerken ging redelijk snel, RSS-feeds heb ik nog niet helemaal doorgewerkt. Ik ben nog even aan het bijlezen over de Google Pagerank update van afgelopen week. Daardoor duikelde ik hier van een PR van 5 naar een PR van 3. En dat is maf want daarmee is de PR lager dan van de EduKast website (was PR 4 en bleef PR 4). De verhalen over betaalde links lijken me redelijk onzin, want de enige betaalde links die ik hier heb zijn van Google zelf en die heb ik ook op de EduKast website.

Nou ja, we zullen wel zien of het gevolgen gaat hebben voor het aantal bezoekers.
Vreemd is overigens dat individuele berichten soms een hogere zichtbare Pagerank hebben, zo heeft mijn bericht waarin ik me afvraag of Adsense aan het bezuinigen is een PR van 4. Andere berichten hebben helemaal geen PR.

Die daling in inkomsten van advertenties (ook niet levensbedreigend, maar eveneens verrassend) is overigens ook voor de maand oktober gebleven. Dat was $100,- per maand, nu voor de tweede opeenvolgende maand zo’n $70,-.
Ik hoef er mijn vakantie niet van te betalen, maar ik ben natuurlijk wél nieuwsgierig naar de oorzaak van die daling (net zoals ik dat zou zijn bij een stijging).

Toen ik mijn telefoon vanmiddag aan zette kwamen alle SMS-berichten van Twitter binnen. Ben ik blij dat dat maar alleen berichten zijn die ik ‘track’. Als ik alle updates via SMS zou laten lopen dan had mijn telefoon nog een hele tijd SMS berichten binnen gekregen.
Oh, en ik had drie voicemail berichten van een meneer van UPC naar aanleiding van mijn klacht. Hij belt volgende week terug. Ik ben benieuwd.

Even uitwaaien

 Gepubliceerd door om 06:26  Persoonlijk
okt 202007
 
Uitwaaien

Ik ben er even een weekje niet. Geen laptop, telefoon mee, dus ook geen updates via Twitter.
Normaal gesproken gooi ik ook altijd de reactie-optie hier dicht maar ik heb besloten ze nu gewoon eens open te laten. Geen ruzie maken terwijl ik weg ben! :-)
Wat doe jij tijdens je vakantie?

audio directe link naar mijn bericht  
Wat doe jij tijdens je vakantie, ga je offline of probeer je vooral online te blijven. Laat het me weten voor de volgende aflevering van de EduKast.

Adobe SHARE beta

 Gepubliceerd door om 20:38  Tools
okt 192007
 
Adobe Share - Klik voor grotere versie

Via Twitter werd ik gewezen op Adobe SHARE beta. Het is een nieuwe (nu nog?) gratis dienst van Adobe waarmee je documenten kunt delen met anderen. Je kunt tot maximaal 1GB aan documenten uploaden en een document kan voor iedereen zichtbaar en te bekijken zijn of slechts voor een beperkte groep. Ik was nieuwsgierig genoeg om met mijn Adobe ID in te loggen.

Flash versie 9
Bij het opstarten van de site kreeg ik de melding dat ik Flash versie 9 geïnstalleerd moest hebben om er gebruik van te kunnen maken. Ik weet niet of je dat ook moet hebben om de documenten zelf te bekijken die ik verderop in deze post heb geplaatst. Lees verder….