Hoe zet ik mijn YouTube video op de kaart?

YouTube locatie - Klik voor grotere versie

Als je bij YouTube een video toevoegt kun je tegenwoordig heel eenvoudig via een Google Map ook coördinaten toevoegen van de plek waar die video gemaakt is. Dat heb ik ook gedaan bij de clip vanaf het strand van Zoutelande. Maar ik kan nou nergen ontdekken hoe ik ook weer gebruik maak van die informatie.
Handmatig plaatsen
Ik ken wel deze uitleg over hoe je YouTube filmpjes handmatig toevoegt in Google Earth of op een Google Map, maar daar zitten de coördinaten in de KML-informatie, dan maak je dus geen gebruik van de informatie die je bij YouTube ingevoerd hebt.

YouTube layer in Google Earth
Ook op de YouTube layer die standaard in Google Earth zit kan ik de video niet vinden. Wel een aantal video’s van de marathon van eerder deze maand. Geen idee of het gewoon een timing issue is, dat de layer niet dagelijks bijgewerkt wordt of zo, of dat ze een kwaliteitsbewaking toepassen op de filmpjes die daar getoond worden. YouTube Google Earth - Klik voor grotere versie
YouTube API
Ook in de YouTube API geen verwijzing naar coördinaten en locaties, anders dan van de maker van de films, maar dat is dan tekstuele informatie die niet per film verschilt.

Maar..
Maar er is minimaal één site, Virtualvideomap.com waar het lijkt alsof ze er wel al iets mee doen. Al kon ik ook daar bij inzoomen op Zeeland weer niet de video’s vinden die ik in Google Earth wel te zien kreeg.

Kortom, vreemd. Je zou toch verwachten dat YouTube/Google tegelijkertijd met het toevoegen van de optie om de informatie aan te leveren ook iets zou maken waarmee gebruikers iets kunnen doen met die informatie.
Of heb ik iets gemist?

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Reinder Dijk
14 jaren geleden

Hallo Pierre,
ik zal je wel niet goed begrijpen, maar ik geef je een link naar een Google-map die ik aan het maken ben (demo-doeleinden) t.a.v. erfgoed-objecten in mijn woon-omgeving (Noord-Groningen). Ik embed een youtube-filmpje in een google-map, zoals je bv. kunt zien door bij Wittewierum op het object te klikken. Dan heb ik het filmpje toch ‘gevangen’ in een kaart? Met allerlei aanvullende info. Is te exporteren naar Google Earth. Klik hier: http://maps.google.nl/maps/ms?ie=UTF8
Groet,
Reinder Dijk

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Reinder,

Ja, maar daar hoef je die informatie (de coördinaten / de locatie) niet voor bij YouTube in te voeren.
Ik ga/ging er vanuit dat als ik die locatiegegevens eenmaal bij YouTube ingevuld had, dat ik dat dan niet nóg een keer moest doen bij een Google Maps kaart.

Reinder Dijk
14 jaren geleden

Oh ja, nu snap ik wat je bedoelt, je wilt filmlokaties eenmalig in YouTube afhandelen. Maar ik geloof dat ik dat liever in Maps doe, dan kan ik selecteren welke bronnen (filmpjes) ik wel/niet in beeld wil. Maar misschien kun je dat in GE wel aan/uitzetten, ik heb me daar nog niet zo in verdiept…Groet,
Reinder