Presenteren voor een Green Screen


Op het Cool Cat Teacher Blog verwijst Vicki Davis naar de keynote die Dean Shareski had opgenomen voor het Flat Classroom Project. Los van het feit dat dat sowieso al een interessant project is om te bekijken vond ik ook de wijze waarop Dean de keynote gemaakt had een reden om hier over te schrijven.
Green Screen
Wat hij namelijk gedaan heeft is gebruik maken van een green screen dat hij gewoon aan de muur van zijn kantoor opgehangen heeft in combinatie met Pinnacle Studio 11.

In deze video laat hij zien hoe hij e.e.a. gemaakt heeft.

Niet Pixel Perfect
Wat ik er ook wel mooi aan vind is dat de videoclip zeker niet perfect is. Niet alleen wat betreft de green screen techniek (gaat Dean ook zelf op in de ‘behind the scenes’) maar ook natuurlijk als je je gaat afvragen of hij niet wat veel van de beschikbare techniek gebruikt heeft.

Sommige stukken van zijn video vind ik heel sterk vormgegeven, andere wat zwakker. Los van het feit overigens dat de boodschap een heel zinvolle is en zeker een paar nuttige tips bevat.

Just do it!
Maar waar ik enthousiast van kan worden is dat hij het gewoon gedaan heeft. Hij heeft dat screen aan zijn muur gehangen en is er mee aan de slag gegaan.
Het maakt het voor mij ook een heel authentiek verhaal. Het maakt het ‘haalbaar’ voor ons gewone amateurs.

En laten wij nou al de tools en voorzieningen die Dean gebruikt hier in huis hebben. Dus als jij bij Fontys werkt, je ziet deze clip en zegt ‘dat wil ik ook!’, laat het me dan even weten!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen v B
Jeroen v B
15 jaren geleden

Hoi Pierre.
Mischien kun je beter de Google video versie ( http://video.google.ca/videoplay?doci… ) in je bericht embedden. Ik kan hier op de Fontys PC’s het filmpje niet bekijken (niet de juiste versie van Flash :()
Met green- en blue screens kun je idd mooie filmpjes maken. Technische gezien is dit zeker niet zo ingewikkeld (is volgens mij vanaf Pinnacle studio 10 een standaard functie).
Maar ik denk wel dat dit qua invulling wat meer werk zal zijn. Als je een mooi en nuttig filmpje wilt maken zul je hier wel duidelijk een beeld van moeten hebben (wat wil je over brengen en hoe moet dit er uit zien b.v. in de vorm van een storyboard).

Het blijft natuurlijk wel gewoon een leuk idee. Ik ben benieuwd of er nog Fontys collega’s mee aan de slag gaan.

Pierre
15 jaren geleden

Ik vind de Vimeo player veel mooier dan de Google versie, maar bedankt voor de waarschuwing en de aanvullende link.
Het lijkt me echter dan sowieso logischer dat Fontys de Flash versie die geïnstalleerd staat eens bijwerkt. ;-)

Inderdaad, ook in versie 10 zit het standaard ingebakken, we hebben er al eens wat mee geëxperimenteerd toen we in een filmpje voor een collega rookwolken wilden laten komen binnen drijven.

Het uitschrijven van het idee is ook iets dat hij Dean aangeeft als noodzakelijk voor een gewoon filmpje. Enne als je er als Fontys collega mee aan de slag wilt, stuur me dan even een mailtje. Dan kun je zo terecht.