UPC: Wintertijd is complex!

Wintertijd

Nee hoor, ik ga nu echt niet alleen maar negatieve berichten over UPC schrijven. Maar dit was zo’n mooie software-fout (niveau eerste jaars student) dat ik er eigenlijk wel om moet lachen.
Wintertijd
Zoals je weet is afgelopen weekend de wintertijd ingegaan. Dat betekent dat de klok één uur teruggezet is. Handig is dat ook mijn UPC Mediabox met PVR zelf zijn klok één uur teruggezet had. Scheelde alweer een apparaat opnieuw instellen.

Uurtje terug
Maar…vandaag merkte ik dat dat niet alleen gebeurt is bij de klok van het apparaat. Maar ook de instellingen voor de “geplande programma’s” (de ingeplande opnames) zijn een uur terug gezet.

Resultaat: zoals het nu ingesteld staat neemt de PVR alles precies één uur te vroeg op.
En omdat ik wél de eindtijd kan aanpassen van reeds ingeplande opnames, maar niet de begintijd, zit er niets anders op dan alle vijf de instellingen die ik heb te verwijderen en opnieuw toe te voegen.

Pfff.

[update] Ik realiseerde me vanochtend opeens dat als UPC dit via een van de nachtelijke updates wil repareren het wel eens tot gevolg zou kunnen hebben dat al mijn (opnieuw ingevoerde) instellingen een uur naar achteren opgeschoven worden. Nou maar hopen dat ze ergens in de PVR bijhouden wanneer zo’n opname planning voor het laatst gewijzigd is….anders mis ik deze week House. ;-)