UPC: Wintertijd is complex!

 Gepubliceerd door om 21:35  Media
okt 292007
 
Wintertijd

Nee hoor, ik ga nu echt niet alleen maar negatieve berichten over UPC schrijven. Maar dit was zo’n mooie software-fout (niveau eerste jaars student) dat ik er eigenlijk wel om moet lachen.
Wintertijd
Zoals je weet is afgelopen weekend de wintertijd ingegaan. Dat betekent dat de klok één uur teruggezet is. Handig is dat ook mijn UPC Mediabox met PVR zelf zijn klok één uur teruggezet had. Scheelde alweer een apparaat opnieuw instellen.

Uurtje terug
Maar…vandaag merkte ik dat dat niet alleen gebeurt is bij de klok van het apparaat. Maar ook de instellingen voor de “geplande programma’s” (de ingeplande opnames) zijn een uur terug gezet.

Resultaat: zoals het nu ingesteld staat neemt de PVR alles precies één uur te vroeg op.
En omdat ik wél de eindtijd kan aanpassen van reeds ingeplande opnames, maar niet de begintijd, zit er niets anders op dan alle vijf de instellingen die ik heb te verwijderen en opnieuw toe te voegen.

Pfff.

[update] Ik realiseerde me vanochtend opeens dat als UPC dit via een van de nachtelijke updates wil repareren het wel eens tot gevolg zou kunnen hebben dat al mijn (opnieuw ingevoerde) instellingen een uur naar achteren opgeschoven worden. Nou maar hopen dat ze ergens in de PVR bijhouden wanneer zo’n opname planning voor het laatst gewijzigd is….anders mis ik deze week House. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor UPC: Wintertijd is complex!  Tags: ,

Hoeveel euro zei je dat het was?!

 Gepubliceerd door om 19:52  Hardware
okt 292007
 
iliad - Klik voor grotere versie

Oei, dat is wel even schrikken. Ik lees bij PCMweb dat de iLiad nu ook te koop is in Nederland. Via Selexyz.nl. Voor ‘slechts’ 649 euro is hij van jou. Watblief? Jazeker, slechts 649 euro voor deze compacte pocketboek (155x216x16mm) met 128MB Flash geheugen aan boord goed voor circa 150 titels. De resolutie van het scherm is 1024x768pixels.
Maar…
Zet daar tegenover de aanbieding van Vobis van afgelopen weekend. Voor het bedrag van 799 euro (toegegeven dat is 150 euro meer dan de iLiad) krijg kreeg je een Toshiba A210-10Y notebook met 15,4 inch breedbeeldscherm, AMD Turion 64 X2 Dual-Core Tl-52 processor, 2GB intern geheugen, een 160GB harde schijf (hoeveel titels passen daar op?), Windows Vista Home Premium, een ingebouwde webcam, Wireless LAN, Bluetooth, 6-in-1 kaartlezer, ATI Mobility Radeon HD2400 videokaart, DVD+/- ReWriter Double Layer.
Vobis - Klik voor grotere versie
Toegegeven, hoewel ik voor beide systemen de aanvullende info niet heb, zal de iLiad ongetwijfeld lichter zijn en een langere accuduur hebben. Als je alle functionaliteit er uit haalt, het kleurenscherm vervangt door zwart/wit, de harde schijf en DVD brander vervangt door een hoeveelheid Flashgeheugen waar een gemiddelde USB Stick die ze gratis uitdelen op beurzen zich al niet meer mee durft te vertonen dan moet dat wel lukken.

OLPC
Maar voor deze bedragen kun je beter een OLPC machine kopen. Zelfs als je er daar twee van moet betalen (eentje voor jezelf en eentje voor een kind in een ontwikkelingsland), dan ben je nog goedkoper uit dan één iLiad.

Enige kans…
Enige kans die ik nog zie voor de iLiad is als iemand me een exemplaar te leen geeft en ik er in die tijd vreselijk verliefd op zou worden, maar anders vrees ik dat het ook met die ruim 100 gratis titels die Selexyz beschikbaar stelt geen hit gaat worden.

Google Pagerank update

 Gepubliceerd door om 09:43  Internet
okt 292007
 
PR Links - Klik voor grotere versie

Ik weet dat de grote veranderingen die sommige weblogs/sites (waaronder het ICT en Onderwijs BLOG) vorige week meegemaakt hebben inmiddels oud nieuws is (ik sprak er gisteren in de EduKast ook al even over), maar ik wilde toch nog even wat vreemde verschijnselen op een rijtje zetten.
Geen link: resultaten
Zo is het op het moment zo dat Google géén resultaten geeft als je zoekt naar sites die linken naar http://www.gorissen.info/Pierre. En dat is raar, want die sites zijn er wel. Als ik dat via de eigen Google Webmaster tools bekijk worden daar ook 7.425 externe links aangegeven.

PR externe links - Klik voor grotere versie Zoeken in blogs - Klik voor grotere versie

Wel voor pubs.php
Raar is ook dat op het moment sites die linken naar het “Wie is Pierre Gorissen” onderdeel van de site, niet getoond worden bij het zoeken in de hoofdindex, terwijl die wél getoond worden bij het zoeken in weblogs. Dát onderdeel van de site heeft ook nog ‘gewoon’ een PR van 5.

Geen zichtbaar effect op zoekresultaten
Toch lijkt ook voor hier de PR van 3 (was 5) geen gevolgen te hebben voor de positie in zoekresultaten bij Google gezien de volgende zoekopdrachten:
* Pierre Gorissen (alle hits op de eerste pagina met uitzondering van de link naar mijn naamgenoot die op plek 2 staat)
* screencast (positie 2, direct na wikipedia)
* ICT en Onderwijs (positie 6, niet slecht omdat er een aantal sites voor staan met in ieder geval ICT in de URL)
* edubloggers (plek 4 als ik in het Nederlands zoek, anders plek 5)
* PowerPoint video (plek 2)
* Adobe Breeze (plek 1)
* Adobe Connect (plek 6)
* Camtasia Studio (plek 5 bij zoeken op Nederlands, plek 9 bij algemeen zoeken)
* Adobe SHARE (plek 4!)

Vooral die laatste over Adobe SHARE is opvallend omdat ik daar slechts één keer, net voor mijn vakantie over geschreven heb. Ook een recent bericht als “Ik ben er weer…” komt in de index van Google voor.

En dus?
Zal ik er maar niet wakker van liggen dat mijn PR op het moment zo laag is. Als het een foutje in de index is zal het zich vanzelf wel weer herstellen. Al verwacht ik niet dat Google er dan veel ruchtbaarheid aan zal geven.
Als het niet zo is, nou dan blijft het gewoon zo.