Google Pagerank update

PR Links - Klik voor grotere versie

Ik weet dat de grote veranderingen die sommige weblogs/sites (waaronder het ICT en Onderwijs BLOG) vorige week meegemaakt hebben inmiddels oud nieuws is (ik sprak er gisteren in de EduKast ook al even over), maar ik wilde toch nog even wat vreemde verschijnselen op een rijtje zetten.
Geen link: resultaten
Zo is het op het moment zo dat Google géén resultaten geeft als je zoekt naar sites die linken naar http://www.gorissen.info/Pierre. En dat is raar, want die sites zijn er wel. Als ik dat via de eigen Google Webmaster tools bekijk worden daar ook 7.425 externe links aangegeven.

PR externe links - Klik voor grotere versie Zoeken in blogs - Klik voor grotere versie

Wel voor pubs.php
Raar is ook dat op het moment sites die linken naar het “Wie is Pierre Gorissen” onderdeel van de site, niet getoond worden bij het zoeken in de hoofdindex, terwijl die wél getoond worden bij het zoeken in weblogs. Dát onderdeel van de site heeft ook nog ‘gewoon’ een PR van 5.

Geen zichtbaar effect op zoekresultaten
Toch lijkt ook voor hier de PR van 3 (was 5) geen gevolgen te hebben voor de positie in zoekresultaten bij Google gezien de volgende zoekopdrachten:
* Pierre Gorissen (alle hits op de eerste pagina met uitzondering van de link naar mijn naamgenoot die op plek 2 staat)
* screencast (positie 2, direct na wikipedia)
* ICT en Onderwijs (positie 6, niet slecht omdat er een aantal sites voor staan met in ieder geval ICT in de URL)
* edubloggers (plek 4 als ik in het Nederlands zoek, anders plek 5)
* PowerPoint video (plek 2)
* Adobe Breeze (plek 1)
* Adobe Connect (plek 6)
* Camtasia Studio (plek 5 bij zoeken op Nederlands, plek 9 bij algemeen zoeken)
* Adobe SHARE (plek 4!)

Vooral die laatste over Adobe SHARE is opvallend omdat ik daar slechts één keer, net voor mijn vakantie over geschreven heb. Ook een recent bericht als “Ik ben er weer…” komt in de index van Google voor.

En dus?
Zal ik er maar niet wakker van liggen dat mijn PR op het moment zo laag is. Als het een foutje in de index is zal het zich vanzelf wel weer herstellen. Al verwacht ik niet dat Google er dan veel ruchtbaarheid aan zal geven.
Als het niet zo is, nou dan blijft het gewoon zo.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Kaj
Kaj
15 jaren geleden

Ik zag dat verschillende pageranks al weer bijgesteld zijn. Zo was copyblogger naar, ik dacht, 3 gegaan en iets later opeens naar 7.

Mijn pagerank is naar 4 gegaan.

Pierre
15 jaren geleden

Ik las ergens dat Google nu al 3 updates in 1 maand had doorgevoerd, terwijl het normaal eerder 1 update in 3 maanden was. Zoals ik eerder schreef, ik kan niet anders dan nieuwsgierig zijn naar de achterliggende reden, al zou ik het natuurlijk helemaal niet erg vinden als de PR hier morgen ook opeens weer op 5 staat. Ik was wel aan die waarde gewend geraakt.

Kaj
Kaj
15 jaren geleden

Ik lees op het moment erg veel over de pagerank.De blogwereld is er erg mee bezig. Ik ben blij dat de mijne gestegen is.