UPC is erg hardleers!

UPC Slingbox - Klik voor grotere versie

UPC heeft er maar moeite mee. Nee, laat ik het anders zeggen: UPC moet per direct haar hele marketingafdeling ontslaan!
Ik ben nu sinds bijna een jaar gebruiker van UPC Digital. Ik heb een Mediabox met harde schijf en hoewel er van tijd tot tijd de nodige storing zit op een aantal zenders (die ik gelukkig toch niet vaak bekijk) ben ik er over de hele linie heel tevreden over.

Dus toen UPC onlangs aankondigde de Slingbox Solo te gaan leveren heb ik meteen op het webformulier aangegeven dat ik op de hoogte gehouden wilde worden van het beschikbaar komen. Zeker omdat in de berichten toen stond dat de introductieprijs 99 euro zou zijn in plaats van 150 euro.

Maar die oenige marketeers bij UPC hebben weer wat verzonnen waardoor ze vooral gezeur over zich heen zullen krijgen van mensen die terecht (vind ik) van mening zullen zijn dat UPC gewoon niet weet hoe ze met haar klanten om moet gaan.
Wat staat er namelijk in de mail die ik vanmiddag kreeg:

“Hartelijk dank voor uw aanmelding voor de Slingbox SOLO. De Slingbox SOLO is verkrijgbaar via de UPC website – www.upc.nl/slingbox voor € 149. De eerste 100 klanten die bestellen via de website ontvangen een korting van € 50. Deze korting zal via de factuur worden verrekend.”

Oh, dus als ik besteller 101 ben, dan kost hij 149 euro en anders 99 euro? Nou ja, dan wil ik natuurlijk wel eerst weten of ze er al 100 verkocht hebben.
Maar helaas, op de UPC website staat die informatie niet.

Nou vooruit, ik wilde hem hebben, het mailtje is pas net verzonden, laat ik hem maar gewoon bestellen.
Dus, alle informatie invoeren, automatische incasso gegevens invullen. Ik neem aan dat ik bij de bevestiging wel bericht krijg over wat er er nu voor moet betalen. Nou, nee dus.
Ik krijg gewoon een bevestiging voor 149 euro. En daarbij de vermelding dat ik het pakket binnen 3 weken thuisgestuurd krijg.

Toch maar even met 0800 18 72 bellen, het gratis informatienummer voor vragen dat in het bevestigingsmailtje staat. De vriendelijke meneer die me te woord staat had nog nooit van Slingbox gehoord. Na even kort overleg met zijn collega die hem een spoedcursus geeft weet hij mij te vertellen dat het inderdaad nu nog niet duidelijk is of ik 99 euro of 149 euro zal moeten betalen.
Dat zal pas blijken bij de volgende factuur.

Hij laat blijken dat hij er ook niet heel blij mee is, dit is iets wat de marketeers verzonnen hebben om mensen te trekken.
Ik heb hem verteld dat dit de beste manier is om klanten weg te jagen. Ik ben klant bij jullie!!!
Wat denk je dat ik doe als ik zometeen over drie weken zie dat ik 149 euro moet betalen ondanks dat ik binnen 24 uur na jullie bekendmaking van de start van de verkoop gereageerd heb?
Denk je dat ik dan denk “jammer maar helaas”? Of denk je dat ik dan besluit om toch maar niet mijn digitale abonnement te verlengen en dan in plaats daarvan een retourdoos aan te vragen voor mijn MediaBox omdat ik niets meer te maken wil hebben met een bedrijf dat ondanks alle problemen in het verleden, ondanks alle pogingen om haar gedrag te verbeteren, ondanks het in het leven roepen van een webcare team nog steeds zo ontzettend slecht met haar klanten om gaat?

Dat ze niet alle acties op deze manier aanpakken blijkt wel uit de brief (je weet wel een e-mail op papier) die ik vandaag ook kreeg van UPC. Over Internetten en Bellen via UPC. Daar staat als laatste regel “PS Dit aanbod is geldig tot 1 november 2007“. Kijk dat is een manier om een aanbod beschikbaar te stellen voor snelle beslissers. Niet “neem de gok en over drie weken laten we je de uitslag weten”.

Hoeveel euro denk je dat berichtgeving zoals dit jullie kost!!?

[update] Ik zie overigens in de Voorwaarden voor Verkoop op Afstand van UPC dat ik de koop binnen 7 dagen kan ontbinden zonder opgave van reden. Ik ga hier eens rustig een nachtje over slapen, ben nu veel te boos op UPC.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
15 jaren geleden

Ongelooflijk! Het lijkt Planet Internet/KPN wel :-(

Bram
Bram
15 jaren geleden

Is het niet zo dat die koop op afstand pas ingaat op het moment dat je het product hebt ontvangen? Dus zodra je de box binnen hebt kan je nog 7 dagen beslissen. Indien je het voor die stop zet is het gewoon een annulering, denk ik.
Just my 2 cents (geen zekerheid dus).

Groeten,

Bram

Patrick de Vos
Patrick de Vos
15 jaren geleden

Uit eigen ervaring (gestart met eigen webwinkel) weet ik dat die 7 dagen pas ingaan op het moment van ontvangen.

Zie hier voor meer info…
http://www.postbus51.nl/index.cfm/t/K… ]

Bram
Bram
15 jaren geleden

Tijd zat dus Pierre!

Pierre
15 jaren geleden

Hmmm, dan zou ik dus kunnen wachten tot het moment dat ik zeker weet of ik die 50 euro korting krijg. Maar dan moet ik hem wél zelf terugsturen als dat niet het geval is.
Terwijl als ik hem nu al alsnog annuleer dan wordt hij gewoon niet eens opgestuurd.