Twitter v.s. Live Blogging

Twitter - Klik voor grotere versie

Ik ben er nog niet helemaal uit of de titel nou “v.s.” of “als hulpmiddel bij” moet zijn. Dit is dan ook zo’n post die dient als middel om mijn gedachten hierover in ruwe vorm op een rij te krijgen.
Vandaag tijdens de Fontys 3Luikdag heb ik via Twitter gedurende een groot deel van de dag notities/updates vastgelegd. Met dank aan Ton overigens voor de KPN schrapkaart die er voor zorgde dat ik Wireless netwerk had.

Aan de ene kant vond ik dat heel goed werken. Het was tijdens de paneldiscussie een handige manier om de vele statements die voorbij kwamen vast te leggen. Tijdens de sessies die ik gevolg heb kon ik eenvoudig URLs of andere notities vastleggen. Kortom als alternatief of vorm van live blogging tijdens zo’n dag werkte het prima.

Nu achteraf vind ik het vooral erg onhandig dat ik niet eenvoudig een “overzicht” van al die tweets van vandaag kan maken. Het zijn er namelijk best veel, dus ik wil ze niet één voor één op gaan slaan. Maar ik kan ook niet hier eenvoudig een overzicht geven van al mijn tweets tussen vanochtend 8:00 uur en vanmiddag 18:00 uur.
En dat mis ik dus nog wel. Tenzij ik natuurlijk een of ander handig tool gemist heb waarbij ik wél die selectie van tweets als lijstje beschikbaar kan maken op een site.
Via de API zou dat best moeten kunnen, zou me dus eigenlijk ook verbazen als dat nog niet iemand anders al een keer gebouwd heeft.

Zonder zo’n overzicht blijven het eigenlijk goed verstopte openbare notities, die weliswaar in principe voor iedereen te lezen zijn, maar door niemand anders dan mijzelf gelezen zullen worden. Kunnen worden eigenlijk, omdat ze nu nauwelijks terug te vinden zijn tussen die 590 tweets die ik nu heb (en dat zijn er maar heel weinig in verhouding).

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Kaj
Kaj
13 jaren geleden

Kan je niet je getwitter via rss opnemen en dan iets van een screendump maken. Of proberen alles te selecteren en dan kopiëren.
Anders zou ik het niet weten, nog te weinig ervaring.

Willem
13 jaren geleden

Volgens mij zou dat via Grazr zo te regelen moeten zijn. Maar ik probeer het even niet, want geniet van een week niet internetten! :-)

Jeroen v B
Jeroen v B
13 jaren geleden

Als ik had geweten dat jij ook liep te twitteren dan had ik wat meer moeite gedaan om mijn Twitter wachtwoord te achterhalen. Kon hier tijdens het paneldebat niet meer opkomen en heb daarna geen moeite meer gedaan.
Misschien dat de paneldiscussie met wat meer integratie een stuk minder saai had geweest ;)

Pierre
13 jaren geleden

@Jeroen: ik heb wel saaiere paneldiscussies meegemaakt hoor. De stoelen waren wat hard, maar ik vond de afwisseling tussen opgenomen stukjes en reacties van het panel best een leuk resultaat opleveren. Anders had ik niet zo veel tweets geproduceerd.