Twitter v.s. Live Blogging

 Gepubliceerd door om 21:57  Microblogging
okt 162007
 
Twitter - Klik voor grotere versie

Ik ben er nog niet helemaal uit of de titel nou “v.s.” of “als hulpmiddel bij” moet zijn. Dit is dan ook zo’n post die dient als middel om mijn gedachten hierover in ruwe vorm op een rij te krijgen.
Vandaag tijdens de Fontys 3Luikdag heb ik via Twitter gedurende een groot deel van de dag notities/updates vastgelegd. Met dank aan Ton overigens voor de KPN schrapkaart die er voor zorgde dat ik Wireless netwerk had.

Aan de ene kant vond ik dat heel goed werken. Het was tijdens de paneldiscussie een handige manier om de vele statements die voorbij kwamen vast te leggen. Tijdens de sessies die ik gevolg heb kon ik eenvoudig URLs of andere notities vastleggen. Kortom als alternatief of vorm van live blogging tijdens zo’n dag werkte het prima.

Nu achteraf vind ik het vooral erg onhandig dat ik niet eenvoudig een “overzicht” van al die tweets van vandaag kan maken. Het zijn er namelijk best veel, dus ik wil ze niet één voor één op gaan slaan. Maar ik kan ook niet hier eenvoudig een overzicht geven van al mijn tweets tussen vanochtend 8:00 uur en vanmiddag 18:00 uur.
En dat mis ik dus nog wel. Tenzij ik natuurlijk een of ander handig tool gemist heb waarbij ik wél die selectie van tweets als lijstje beschikbaar kan maken op een site.
Via de API zou dat best moeten kunnen, zou me dus eigenlijk ook verbazen als dat nog niet iemand anders al een keer gebouwd heeft.

Zonder zo’n overzicht blijven het eigenlijk goed verstopte openbare notities, die weliswaar in principe voor iedereen te lezen zijn, maar door niemand anders dan mijzelf gelezen zullen worden. Kunnen worden eigenlijk, omdat ze nu nauwelijks terug te vinden zijn tussen die 590 tweets die ik nu heb (en dat zijn er maar heel weinig in verhouding).

okt 162007
 
myPlick Google Presentation - Klik voor grotere versie

Ik kreeg vanochtend een mailtje met het bericht dat myPlick nu ook ondersteuning heeft voor Google Presentation, het onlangs toevoegde onderdeel van Google Docs dat een gratis online alternatief voor Microsoft PowerPoint is.
Met myPlick kun je een presentatie online zetten en koppelen aan een audiobestand. Vergelijkbaar dus met de slidecasts van concurrent Slideshare waarvan je hier een aantal voorbeelden kunt vinden.
Natuurlijk wilde ik dat wel even uitproberen.
[update 9:49] Ik heb al een reactie terug van myPlick! Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor myPlick heeft ondersteuning voor Google Presentation  Tags: