myPlick heeft ondersteuning voor Google Presentation

myPlick Google Presentation - Klik voor grotere versie

Ik kreeg vanochtend een mailtje met het bericht dat myPlick nu ook ondersteuning heeft voor Google Presentation, het onlangs toevoegde onderdeel van Google Docs dat een gratis online alternatief voor Microsoft PowerPoint is.
Met myPlick kun je een presentatie online zetten en koppelen aan een audiobestand. Vergelijkbaar dus met de slidecasts van concurrent Slideshare waarvan je hier een aantal voorbeelden kunt vinden.
Natuurlijk wilde ik dat wel even uitproberen.
[update 9:49] Ik heb al een reactie terug van myPlick! PowerPoint -> Google Presentation
Natuurlijk is Google Presentation niet primair bedoelt als conversietool voor PowerPoint presentaties. Het is mogelijk om je presentatie rechtstreeks in Google Presentation te maken.

Maar omdat het een import optie heeft voor PowerPoint wilde ik dat natuurlijk wel even uitproberen.
Ik heb daarvoor even het PowerPoint bestand gebruikt dat ik vanmiddag tijdens de 3Luikdag van Fontys ga gebruiken. Dat gaat over Natschool en LOREnet.

De presentatie zelf bevat een aantal animaties, een aantal verwijzingen naar filmpjes en redelijk wat afbeeldingen.
Natuurlijk wist ik dat ik de verwijzingen naar de filmpjes kwijt zou raken bij de upload. Helaas verdwijnen ook bij Google Presentation de animaties en niet alle opmaak kwam 100% hetzelfde mee. De kwaliteit van de afbeeldingen in de slides ging er ook niet op vooruit.
Gelukkig kun je in Google Presentation de opmaak nog een beetje herstellen.

Google Presentation -> myPlick
Als je de presentatie gepubliceerd hebt in Google Presentation, dan is die via een URL te benaderen.
Die URL voeg je in bij myPlick bij het uploadscherm, koppelt daar eventueel een MP3-bestand aan en klaar ben je.

Ik had geen MP3-bestand voor bij deze presentatie, dus heb ik even alleen de presentatie toegevoegd.
Het resultaat viel een beetje tegen. Waar ik eigenlijk had verwacht dat Google Presentation al alle ‘eigenaardigheden’ uit mijn presentatie gehaald zou hebben verslikte myPlick zich toch nog op een paar van de slides.
Vooral de slides met de schematische weergave van LOREnet zien er niet uit. Je kunt die slide hierboven zien in de schermafdruk.
Maar ook de witte achtergrond van bijvoorbeeld de cirkels op dia 3 is erg lelijk.
Geen resultaat wat ik online zou willen zetten.

Ik doe het nu toch even zodat je het resultaat kunt zien, maar ik zal ook even een mail naar de mensen bij myPlick sturen. Eens kijken of ze de conversie aan de hand van mijn Google Presentation presentatie kunnen verbeteren. Ik laat het je weten als ik een reactie krijg.

[update 9:49] Nog sneller dan dat ik weer internet toegang had, had ik al een reactie terug van myPlic:

“Thanks for trying it out. Yeah, we did realize the problem. It’s actually due to a bug that happens on these Google presentations that are made by importing powerpoint files. It looks like some powerpoint objects (imported images in powerpoint and powerpoint specific objects), google showed well on web pages, but failed to print (to postscript/pdf/any printer) its background. I’ve already let google know about it, but haven’t heard anything back yet. That was, by far, the only problem we are aware of with google presentation. But, admitably, it’s not a negligible one as google presentation just kicked off and a lot of uses of google are tests and imported from ppts. We’ll definitely keep pinging google and try to solve the problem asap.
BTW, you can verify the problem by printing out your google presentation (printable view) at google docs, regardless which printer you use.”