Toch maar UPC Digital?

Door Peter Breuls werd ik gewezen op het aanbod van UPC met betrekking tot de UPC Digital Video Recorder:
* UPC Digital Video Recorder
– 12 maanden slechts 4,99 extra per maand.
– Daarna 9,99 per maand extra. Geen activeringskosten.
– Harde schijf van 160 GB goed voor ruim 65 uur opnames.
Omdat ik nog geen UPC Digital TV heb:
* UPC Digital TV pack de eerste 12 maanden gratis (daarna 2,16 per maand).
* Tot en met 31 december 2006 geen 29,99 activeringskosten.

Dus voor net geen 60 euro heb ik een jaar lang een HDD-recorder in huis en UPC Digital? Hmmm, wel een reden om mijn mijn eerdere bezwaren nog eens langs te lopen.
#1 Ernstig
* Je videorecorder kun je niet meer gebruiken (of je moet opnemen wat je ook op dat moment aan het kijken bent). Dit vind ik wel een dodelijke beperking zolang ik nog geen HDD-recorder heb. vervalt door UPC recorder
* Opnemen op HD recorders en DVD recorders werkt vaak niet of waanzinnig slecht. Er is dus geen gegarandeerd uitweg, als is HD-recorder van UPC in zijn prijsstelling niet zo heel slecht, zeker als je bedenkt dat je die maar een jaar of 2 wilt gebruiken voordat je naar High Definition over wilt stappen. vervalt door UPC recorder, HDD-recorder is aantrekkelijk geprijsd
* Zappen gaat traaaaaaaaaaag. 1 a 2 seconden per kanaal wissel is heel gewoon (persoonlijk vind ik dat niet gewoon overigens).Ernstig, zappen moet snel gaan, ik begrijp dat firmware-updates dat verbeteren, maar dan wacht ik wel effe. Blijft?
* UPC ziet precies wat je kijkt en wanneer je kijkt. Big Brother is watching! Je kunt met UPC dan wachten op de direct marketing waarbij je ‘passende’ producten krijgt aangeboden (zonder te vragen krijgt toegestuurd). Zelfs als je de box niet aansluit zullen ze je bellen of je problemen hebt met aansluiten. Niet prettig! Blijft

#2 Vervelend
* UPC heeft de mogelijkheid om het doorspoelen van reclames en het opnemen van uitzendingen digitaal te blokkeren. Er wordt niet gezegd dat ze dat al doen, is dit overigens niet inherent aan digitale TV? Blijft, maar geen nieuwe berichten over gelezen
* Je 2e, 3e en 4e TV hebben het niet, je kunt het dus maar op 1 TV gebruiken. Je kunt natuurlijk wel per TV een abbonement afsluiten. Blijft, kan ik op de TV-kaart in mijn computer wel nog “gewone” UPC?

#4 Is dat zo?
* Klein beetje ruis wordt vervangen door groene blokjes die over je scherm springen. Bij ruis is het programma nog wel te volgen maar met groene blokjes niet meer. Gaat snel storen Blijft, maar niets meer over gelezen.
* Beeldkwaliteit is erg goed mits het beeld stil staat! Op het moment dat het beeld beweegt is het bijzonder slecht! Een voetbalveld waarop je de grassprietjes kunt tellen veranderd in een vage groene vlek, veel slechter dan normale analoge TV. Dit snap is niet, is ook niet consistent met andere berichten over heel goed beeld. Geen idee
* De box gebruikt 15W aan energie hetgeen maandelijks meer kost dan het abbonement! Tja, zijn die andere boxen dan zoveel zuiniger? Ik neem aan dat dat blijft

#5 Tja
* Veel mensen hebben de coax bekabeling in hun huis op zo’n manier aangesloten dat het niet of onvoldoende zal werken. Coax splitters en goedkope coax pluggen gaan niet goed samen met het digitale signaal. Hier kan UPC niets aan doen. Goede kabels zijn ook goed voor analoog beeld. Blijft
* UPC koppelt de smartcard aan de decoder. Het is dus niet mogelijk om andere decoders te gebruiken. Dit lijkt niet erg belangrijk maar het is wel heel belangrijk. Nieuwe TV’s krijgen meer en meer ingebouwde decoders (DVB tuners) maar met UPC heb je daar dan niets aan. Ehm, heb nog een oude TV, je moet ook niet té ver de toekomst in willen kijken, het is een huurbox, geen koop. Ik kan de aanschaf van een HDD-recorder dus een jaar uitstellen
* Weer een extra afstandsbediening er bij. TV harder zetten met de ene, zappen met de ander. Met een universele afstandbediening blijf je problemen houden dat bepaalde handige functies er niet op zitten. Vind ik niet ernstig Nog steeds niet ernstig

Wat ik nog niet helemaal weet is of ik er ook DVD’s mee kan afspelen. Als dat niet zo is dan betekent het een apparaat erbij, want dan moet ik de DVD-speler laten staan. Dat zou ik wel een minpunt vinden.
Is er iemand die al zo’n recorder heeft of meer specificaties kent? Morgen maar eens kijken of een van de verkooppunten in het dorp er eentje heeft staan.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
duimdog
15 jaren geleden

Je schrijft: "het is een huurbox, geen koop". Hoe zit het in dat kader met de opzegvoorwaarden en wat gebeurt er precies als je opzegt?

vwb "gewone" UPC voor 2e, 3e TV etc: voor wat ik uit de foldertjes van UPC tot nu toe steeds begrepen heb is dat het analoge signaal gewoon beschikbaar blijft.
Maar ik kan niet spreken uit eigen ervaring.

Pierre
15 jaren geleden

Ik heb nergens kunnen zien dat ik voor langer dan 12 maanden een contract aan ga. Bij beëindigen moet je het apparaat weer terugsturen/laten komen ophalen. Dat heb ik indertijd met mijn Chello-modem ook gedaan/moeten doen. Dat was ook in bruikleen.

Ik ben gisteren langs de plaatselijke Expert geweest. Het is inderdaad alleen een hardeschijf-recorder, dus zonder DVD-speler (jammer).

Het analoge signaal blijft gewoon beschikbaar, dus als het niet bevalt is het 60 euro die ik weg gooi.
Vind ik eigenlijk een risico dat ik wel wil nemen, dus ik ga hem aanvragen.