Je kantoor op een USB Stick

Klik om naar de Flash Player te gaan! - Klik voor grotere versie

Op de website van Open Source en Standaarden in het Onderwijs kun je inmiddels drie startpakketten downloaden. Een daarvan heet “OSS Portable Office” en bevat een verzameling van zo’n 23 toepassingen die allemaal vanaf je USB-stick kunnen werken. Het voordeel daarvan is dat je ook op een computer waar jee geen software mag installeren, die software (tekstverwerker, browser, mailprogramma, chattool, zipprogramma, noem amar op) kunt gebruiken. In deze screencast leg ik uit hoe je de installatie van het startpakket uitvoert en hoe je later zelf nog software er aan toe kunt voegen.
Je kunt de screencast hier online bekijken (Flash 8 nodig) in Flash-formaat, streaming online bekijken (WMV nodig) en natuurlijk ook downloaden:
video WMV-versie 640×480 (16 minuten en 28 seconden) video WMV-versie 320×240 (16 minuten en 28 seconden) video iPod-versie (16 minuten en 28 seconden)
Excuus voor de nog steeds grote omvang, ik doe mijn best om ze zo klein mogelijk te houden. Als je dat nog niet gedaan hebt, geef dan zeker ook bij dit bericht hoe jij de screencasts wilt krijgen.

De korte links uit de screencast:
* Directe downloadlink OSS Portable Office
* Portable Apps bij Wikipedia
* Lijst met sites met Portable Apps
* PortableApps.com
* Opera op USB
* Skype op USB
* WordPress op USB Stick
[20-01-2007] Als je zelf programma’s toevoegt en die niet meer kunt opstarten als de drive een andere driveletter krijgt toegewezen, lees dan ook even dit bericht.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
15 jaren geleden

Interessante screencast!
Het grappige is dat het in principe ook moet werken vanaf m’n iPod met 30Gb geheugen.
Wat ik goed vind is dat je nu "kortelinks" aanbiedt! Wat ik jammer vind is dat je die niet noemt in je artikel als een soort van "shownotes". Nu moest ik telkens het filmpje op pauze zetten om de url over te nemen.
Volgend item is misschien: Hoe beveilig ik de gegevens op een usb stick? Als je daar steeds meer op gaat zetten, zoals filezilla zul je ook iets met je wachtwoorden willen. Ik gebruik een usb stick met U3 technologie. Daarvoor wordt ook steeds meer aangeboden, zoals firefox. Je kunt die apps dan in beveiligde directories plaatsen…
Vreemd dat de iPod versie 2X zo groot is als de WMV versie voor 320X240. Het gaat toch om dezelfde resolutie zou je (misschien dom geredeneerd) zeggen?

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Willem,

Dank je, goede tip van die kortelinks. Ik zal ze alsnog toevoegen.
Beveiligen is inderdaad een goede om uit te zoeken, heb ik nog niet gedaan.
In Camtasia versie 4 zit een direct export naar iPod-versie (M4V). Dat levert dit resultaat op. Overigens waren de MP4-versies ook altijd al een stuk groter dan de WMV’s. Maar zoals gezegd, ik ben er nog mee aan het vechten.