Tip: Driveletters en ASuite

Als je na het installeren van OSS Portable Office (zie deze screencast voor uitleg) zelf applicaties hebt toegevoegd aan de lijst, dan zul je merken dat die niet opstarten als de USB stick een andere driveletter krijgt toegewezen.
In de screencast komt dat niet aan de orde omdat ik dat probleem nog niet tegen gekomen was. Maar je kunt het eenvoudig oplossen.
Standaard situatie
Als je software toevoegt aan ASuite door er naar de bladeren op de schijf, wordt ook de driveletter meegenomen:
ASuite - Klik voor grotere versie De verwijzing (G:\programs\utorrent\utorrent.exe) gaat in bovenstaand geval alleen werken als de USB-drive de driveletter G: krijgt toegewezen.

Beter
Beter is het als je de driveletter én in dit geval de map programs verwijderd en vervangt door .., dus zo:
ASuite - Klik voor grotere versie Hoe lees je dit (..\utorrent\utorrent.exe):
Met de .. geef je aan dat ASuite vanuit zijn programs\ASuite13b (tenminste dat is de standaardlocatie) één map omhoog moet en dan weer omlaag naar de utorrent-map en daarbinnen het bestand utorrent.exe

Zou je nou een verwijzing naar de XAMPP control applicatie willen toevoegen die in \xampp\xampp-control.exe staat, dan wordt het: ..\..\xampp\xampp-control.exe
ASuite moet dan namelijk 2 mappen omhoog en dan omlaag naar de xampp-map.
Let op! \xampp\xampp-control.exe werkt niet!

Instellingenbestand
Je kunt de instellingen via de menu’s van ASuite aanpassen, maar je kunt ook het instellingenbestand in een teksteditor openen en daar de driveletters vervangen door de juiste combinatie van ..
Een applicatie ziet er ongeveer zo uit in de XML:
ASuite XML - Klik voor grotere versie
PathExe bevat het pad naar het op te starten programma, ook de andere verwijzingen waar mogelijk een driveletter in voor komt kun je vervangen.

[update] Ik was vergeten expliciet te vermelden dat ook het programs-deel uit het pad verwijderd moest worden. Is nu aangepast.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
15 jaren geleden

Zoals gezegd staat Asuite standaard in een subdirectory. Ik wil de Skype stick graag zoveel mogelijk eindgebruiker proof maken en zou het liefst willen dat Asuite automatisch start als je de stick in een computer stopt. In de meeste gevallen echter moet je dan iets in de BIOS wijzigen. Maar dan wil ik dat Asuite makkelijk start vanuit de root directory, liefst zonder lelijk .bat bestand dat je weer moet afsluiten. Ik heb het nu opgelost door Asuite wel in de root te plaatsen en de meeste bestanden onzichtbaar te maken, maar misschien ken jij een elegantere oplossing?

Pierre
15 jaren geleden

Willem, ik snap het probleem niet helemaal. De standaard setup van de OSS Portable Office Stick bevat een "Autorun.inf" en een "start_oss_office.bat".
Ik begrijp dat de .inf op Windows XP nooit effect hoort te hebben omdat die geen autostart van een gewone USB-stick zou ondersteunen tenzij het zo’n speciale U3 drive is. Maar als je dubbelklikt op start_oss_office.bat dan opent er zich even een venster en dan ASuite. Bij mij sluit het venster dat dan verschijnt zich weer automatisch nadat ASuite gestart is.
Normaal gesproken zou het maken van een snelkoppeling een optie zijn omdat je dan er voor kunt zorgen dat het venster geminimaliseerd blijft en je er een icoon aan kunt koppelen, maar omdat je dan in de snelkoppeling een verwijzing naar de driveletter hebt zitten is dat niet handig.
Ik heb dus eigenlijk geen echt alternatief als je de huidige batch niets vindt.

Willem
15 jaren geleden

Ik denk dat wat jij beschrijft niet meer geldt voor de neiuwste versie van Asuite (die ik heb). Als ik in Asuite een nieuw programma opneem (dat al ergens op de stick staat) geeft hij automatisch als pad: $Drive\Snippy\Snippy.exe
Dus $Drive werkt net zo als ..\ zoals jij beschrijft, maar wordt in de nieuwste versie van Asuite automatisch gegenereerd.
Eigenlijk vind ik zowiezo het aanbieden vande gigantisch grote zip bestanden met apps maar niks. Veel beter vind ik om te volstaan met verwijzingen naar downloadlinks, want dan heb je gelijk de nieuwste versies van de verschillende applicaties. Ook de pakketten vam OSOSS zijn al aardig verouderd….
Het batch bestand van de portable apps download werkt wel beter dan wat ik had, dus mijn vorige "call" is opgelost en kan gesloten worden.

Pierre
15 jaren geleden

Tja, het zal een beetje zijn zoals jij hierboven ook zegt: "eindgebruiker proof".
Het voordeel van een grote download is dat je er meteen mee aan de slag kunt.
Maar wat jij wil bestaat ook. Bij PortableApps kun je kiezen voor de Suite (in Lite en Standard versie) én ook gewoon voor de individuele applicaties waarbij je dan waar gewenst de nieuwste versie kunt downloaden.
Wat OSOSS er nog aan toevoegt zijn de verschillende handleidingen.