Alweer een Google PageRank update!

 Gepubliceerd door om 11:33  Internet
feb 292008
 
PR4 - Klik voor grotere versie

Ik wordt er een beetje moe van. Google heeft weer een PageRank update uitgevoerd. Stond ik de eerste paar jaar stabiel op een PR van 5, na de duikeling naar een PR van 3 vorig jaar oktober, de terugkeer naar een PR van 5 afgelopen januari, zie ik dat er nou een PR van 4 staat.

Belangrijkste verandering: in januari stond te teller voor backlinks in Google op 1820 en nu nog maar op 888. Heeft er weer iemand bij Google aan de database gezeten? Vast iemand die bij de Nederlandse belastingdienst gewerkt heeft.

feb 292008
 
Some storage servers... (by Skimaniac)
“Alle studenten van de Radboud Universiteit krijgen één gigabyte aan externe schijfruimte die ze naar eigen inzicht kunnen gebruiken. De schijfruimte is bereikbaar op de campus, maar ook via internet overal ter wereld.”

(bron)

Dit bericht op voxlog.nl kan rekenen op een drietal reacties: iemand die 1GB karig vindt ten opzichte van de 6,5GB van Google, iemand die moppert over het feit dat de directe verbinding tot haar Mac niet meer werkt, iemand die oppert dat het niet legaal is om de data van studenten te beschermen.
Het is duidelijk dat de hoeveelheid opslag die een onderwijsinstelling aan haar studenten aanbiedt in hetzelfde verdomhoekje zit als de gratis mailadressen van een paar jaar geleden (die overigens nu nog steeds verstrekt worden). Doe je het niet, dan is het niet goed, doe je het wel, is het dan mogelijk om je studenten tevreden te stellen? Of gaat het hier om de 0,1% klagers die je altijd hebt en betekent dit dat die andere 99,9% heel tevreden zijn met dit aanbod?

Je zou “onbeperkte opslag” kunnen aanbieden zoals Yahoo! doet voor haar mailproduct. De vraag is dan of je geen klachten krijgt over de veronderstelde verspilling van geld die dat waarschijnlijk met zich mee brengt.

Is dan het positieve van dit geheel dan alleen dat ze bij de Radboud Universiteit zo verstandig geweest zijn om dit niet zelf te regelen maar het te outsourcen naar een bedrijf dat hier in gespecialiseerd is? Of is daar ook discussie over mogelijk?

feb 282008
 


OK, je houdt er in dat geval zelf ook een laptop aan over. Jammer dat de website bij Zapp het niet mogelijk maakt om naar delen van de site te linken. De pagina met info en links is namelijk best de moeite waard. Daar vind je bijvoorbeeld een link naar deze presenteertips. Oei, dat moet ik terugnemen, want Mylène noemt (bij 3. Gebruik beeld) PowerPoint handig als extra spiekbriefje. NEE!

 Reacties uitgeschakeld voor Win een smartboard voor je juf of meester  Tags:
feb 282008
 
Joffrey - Klik voor grotere versie

Nee hoor je hoeft niet te kunnen programmeren om aan Joffrey’s Java Beta Test mee te kunnen doen. Het gaat namelijk om dat spul waar deze Java zijn naam aan te danken heeft. Koffie dus!
Ik dacht, och kan geen kwaad, ik meld me aan. Maar toen ik bij stap twee kwam van de aanmeld procedure kwam ik bij een pagina die geen ruimte bood voor het invullen van een land en alleen voor “state”. Een op de VS gericht formulier. Balen. Maar toch maar even een reply gestuurd naar het mailadres dat er bij hoorde met de vraag of de actie alleen op de VS gericht was aangezien het formulier dat wel was. Niet veel later kreeg ik de volgende reactie van de Director of Digital Strategy van het bedrijf achter de actie:

“Yes, the form does…but just get all your info in there and I’ll try to get you a sample.
I’d like to allow everyone to test…great to see response from overseas!”

Kijk, dan win je mijn gratis reclame natuurlijk al. Zelfs als het ze niet gaat lukken een pak koffie tot hier te krijgen. It is the effort that counts! :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Wil jij ook Joffrey’s Java Beta Tester worden?  Tags:

Dipje

 Gepubliceerd door om 21:52  Algemeen
feb 272008
 
“Een groot deel van Brabant Zuid-Oost heeft woensdagavond korte tijd een ‘dip’ in de stroomvoorziening gehad, doordat in Helmond een hoogwerker tegen een hoogspanningsleiding was gereden. Een kabel raakte daarbij beschadigd, maar kan nog wel stroom geleiden. De politie zegt nog niet precies te weten hoeveel huishoudens hier last van hebben gehad.

Er wordt bekeken hoe de kabel gerepareerd kan worden. In Eindhoven is de stroom er enkele minuten vanaf geweest om de stroomvoorziening volledig te kunnen herstellen, zegt een politiewoordvoerder.”

(bron)

Ha, dat verklaard het rare verschijnsel vanavond waarbij het heel even leek alsof een deel van de apparaten in huis uit en meteen weer aan schakelde. Het rare was dat het wel leek alsof het van zo korte duur was dat de apparaten zelf het niet echt merkte. Want een aantal ervan zouden niet automatisch weer aanschakelen als de stroom echt uit en weer aan was geweest.

 Reacties uitgeschakeld voor Dipje  Tags:

Machinima 101

 Gepubliceerd door om 20:47  Gaming
feb 272008
 

Via Massively.com kwam ik vandaag bij deze interessante minidocumentaire over Machinima. Gericht op de absolute beginner, maar ook als je al wat meer voorbeelden gezien hebt is hij interessant.
Een paar links van Machinima voorbeelden die genoemd worden:
* Red vs. Blue
* Medieval Weapon
Niet in de documentaire genoemd, maar eerder zelf over geschreven:
* The Grid Review

Oh, en mocht je niet weten wat nou een Bedazzler is (helemaal op het eind), dan bij deze. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Machinima 101  Tags:

FeedBurner niet meer jarig?

 Gepubliceerd door om 22:31  Internet
feb 262008
 
Feedburner - Klik voor grotere versie

Vorig jaar schreef ik:

“Opvallend is ook dat er ter ere van de verjaardag geen grootse aankondigingen waren van nieuwe features voor trouwe klanten. Maar ja, wellicht is dat ook de reden dat ze nog steeds zelfstandig zijn en nog niet zijn opgekocht.”

(bron)

Dat was een dag na de derde verjaardag van Feedburner.
Dat betekent dat ze nu dus 4 jaar geworden zijn, maar op hun BLOG vind je daar geen vermelding van. Is een bedrijf niet meer jarig nadat het opgekocht wordt? Telt dan ook voor Feedburner alleen de verjaardag van Google nog?

Nou, hoe dan ook. Ze zijn dan wel niet zelfstandig meer sinds mei vorig jaar, ze zijn nog steeds een stabiele partij voor mijn RSS-feeds. Gefeliciteerd!

 Reacties uitgeschakeld voor FeedBurner niet meer jarig?  Tags:

Wat koop je met een koopwijzer?

 Gepubliceerd door om 22:00  Test en Co
feb 262008
 
Koopwijzer - Klik voor grotere versie

Waarschuwing: dit is een post met kritiek op een gratis dienst/product zonder dat ik daarbij een alternatief voor heb.
Kennisnet Ict op school heeft weer een nieuwe Koopwijzer uitgebracht. Deze gaat over Elektronische Leeromgevingen. En ik weet echt niet goed wat ik hier nu van moet vinden.
De koopwijzer is lekker gemakkelijk te lezen geschreven, behandeld kort even wat een ELO is, gaat dan in één pagina per product door de verschillende ELO’s heen, netjes met eenvoudig te begrijpen + en – samenvatting op het einde. Daarna een overzichtelijke tabel en een checklist op het einde. Handig zou je zeggen voor de scholen die nog geen ervaring met ELO’s hebben. Lees verder….

feb 252008
 
“DivX has announced plans to shut down its video hosting service Stage6 on February 28th. As of this morning, the company has disabled the uploading feature, but if there’s a few videos you’ve been meaning to watch, you’ve only got a few days to cross them off your list”

(bron)

Stage6 - Klik voor grotere versie

Jeetje. Ik heb er gelukkig maar 2 video’s staan, dus het direct ongemak is te overzien. En natuurlijk duurt ‘gratis’ zo lang als dat de aanbieder het vol kan houden. Maar Stage6 was voor mij altijd zo’n voorbeeld van waar het naar toe zou gaan. Zij deden al hoge kwaliteit video voordat al die andere grote jongens (en meisjes) dat deden. Jammer.

[update] Techcrunch heeft inmiddels een vernietigende analyse online gezet.

feb 242008
 
VHS Heaven...or Hell. (by makelessnoise)

De HD DVD v.s. Blu-Ray strijd is voorbij, we kunnen dus nu veilig kiezen voor de opvolger van de DVD maar dat betekent natuurlijk niet dat er niet nog heel wat exemplaren van de voorloper van de DVD in omloop zijn.
Ik ben vandaag (deels) bezig geweest met opnemen van VHS banden. Daarbij heb ik een vijftal VHS banden omgezet naar WMV bestanden. Ik weet het WMV is een evil format, maar dat kan me nu effe niet schelen. De kwaliteit (576×768 en 25 beelden per seconde) van de opname is vergelijkbaar met wat ik “live” vanaf de videoband op mijn TV te zien krijg, en het zal nog wel effe duren voordat ik die WMV bestanden niet meer kan afspelen. Langer dan dat het geval zal zijn voor die VHS banden die nu de kast op zolder in kunnen.

Digitaliseren is een tijdsintensief proces. Het opnemen van de videorecorder via een Analoog naar Digitaal omzetter naar mijn laptop kost net zo lang als de band (tussen de 30 minuten en 90 minuten) lang is. Daarna staat mijn laptop dan nog 60 tot 90 minuten te stampen om er een WMV bestand van zo’n 700MB tot max. ongeveer 1,2GB van te maken.

Je hoeft er gelukkig niet de hele tijd naast te blijven zitten, maar het is iets wat ik zeker niet met de hele collectie VHS banden ga doen. Lees verder….