Dipje

“Een groot deel van Brabant Zuid-Oost heeft woensdagavond korte tijd een ‘dip’ in de stroomvoorziening gehad, doordat in Helmond een hoogwerker tegen een hoogspanningsleiding was gereden. Een kabel raakte daarbij beschadigd, maar kan nog wel stroom geleiden. De politie zegt nog niet precies te weten hoeveel huishoudens hier last van hebben gehad.

Er wordt bekeken hoe de kabel gerepareerd kan worden. In Eindhoven is de stroom er enkele minuten vanaf geweest om de stroomvoorziening volledig te kunnen herstellen, zegt een politiewoordvoerder.”

(bron)

Ha, dat verklaard het rare verschijnsel vanavond waarbij het heel even leek alsof een deel van de apparaten in huis uit en meteen weer aan schakelde. Het rare was dat het wel leek alsof het van zo korte duur was dat de apparaten zelf het niet echt merkte. Want een aantal ervan zouden niet automatisch weer aanschakelen als de stroom echt uit en weer aan was geweest.