mei 312007
 

Ik had hem al op een aantal plekken voorbij zien komen: Wikis in Plain English, van dezelfde makers als het filmpje over RSS.

Vreemd genoeg was er echter nog geen Nederlandse vertaling bij dotSUB. Dus die heb ik er maar even aan toegevoegd.
Productietijd: 20 minuten.

Deze vertaling is overigens minder goed dan de vorige. Deels omdat de timing van het oorspronkelijk Engelstalig transcript niet altijd goed is. Maar de teksten in dat transcript zijn vaak net wat lang. Omdat ik een bijna letterlijke vertaling gemaakt heb zijn de Nederlandse teksten ook redelijk lang en daardoor soms te snel weg om goed te kunnen lezen.
Hoe dan ook, het filmpje is weer heel mooi, ook zonder ondertiteling.

mei 312007
 

Wauw, dat is nog eens nieuws. Hans Mestrum, op dit moment nog een bekend/beroemd businessblogger gaat per 1 augustus aan de slag als leergroepbegeleider op het Orion College. Een school voor Havo/Atheneum waar Hans eerder dit jaar al een Studium Generale verzorgde. Zie ook dit bericht bij Hans.
Toch ook wel jammer voor Tulip natuurlijk. Van wat ik zag van Hans zijn werk (zowel in Nederland als daarbuiten was het een bedrijf dat zeker open staat voor dit soort werk (nee, ik ben niet aan het hengelen!). Ze zullen hem er dus zeker missen. Maar ja, dat is ook weer onze winst. Met mensen als Hans gaat het onderwijs er zeker niet op achteruit. 8)

MrMovie.nl – nu ook via Skype

 Gepubliceerd door om 22:30  Film en Boek
mei 292007
 
mrmoviepuntnl - Klik voor grotere versie

Ik kreeg vandaag een mailtje van Lucas van der Molen waarin hij verwees naar dit bericht waarin ik schreef over mijn ervaringen met bots in Skype. Lucas mailde dat MrMovie.nl op dit moment bezig was met het afronden van hun Skype bot. Ik hoefde alleen maar mrmovie.nl als Skype gebruiker toe te voegen. Dat heb ik gedaan en ik moet zeggen de bot is op het moment nog lekker snel. Dat kan natuurlijk zijn omdat er nog geen of nauwelijks gebruikers zijn, maar als ze deze performance weten te handhaven, dan vind ik het een goed werkende bot. Nou weet ik dat niet iedereen het nut inziet van zo’n bot. Kan ik me best iets bij voorstellen. Maar zolang hij alleen een regeltje is in Skype op het moment dat ik hem niet gebruik en er direct is als ik hem wel nodig heb (en hij onthoudt bijvoorbeeld welke stad ik het laatst opgevraagd heb), dan mag hij voorlopig blijven.

 Reacties uitgeschakeld voor MrMovie.nl – nu ook via Skype  Tags: ,
mei 292007
 

Ik ben vandaag in Nijmegen bij het Symposium van de Studievereniging Bedrijfscommunicatie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Thema van dit jaar is Social Software. Ik verzorg de inleidende sessie. Het presentatiebestand staat al op Slideshare en is ook als PDF te downloaden. De PowerPoint zelf is wat groot, zeker met videobestanden.
Geen idee of er draadloos netwerk is vandaag.

 Reacties uitgeschakeld voor Symposium Babylon 2007 over Social Software  Tags:

Sizer: klein maar fijn

 Gepubliceerd door om 05:49  Screencast
mei 292007
 
Sizer - Klik voor grotere versie

Via een tweet van Betsy Weber kwam ik bij deze Duitstalige website van PowerPoint-TV met een verwijzing naar een serie, eveneens in het Duits, bij Techsmith van 20 video’s over Camtasia Studio in 20 dagen. Het derde filmpje in die serie gaat over een programma genaamd Sizer. En dat is een heel handig klein tooltje wat mij waarschijnlijk veel werk gaat besparen bij het opnemen van screencasts. Het doet één ding: als je het programma installeert en opstart als je een screencast gaat maken, dan kun je op de balk van elk willekeurig venster dat open staat klikken en het venstere resizen naar een vooraf ingestelde afmeting. En dat is handig omdat ik meestal screencasts niet van een volledig scherm maak, maar met een afmeting van 640×480. Daarbij stelde ik nu altijd eerst het capture gebied in Camtasia in en maakte de vensters dan handmatig even groot als dat gebied, maar dit gaat natuurlijk veel sneller. Je kunt eenvoudig eigen afmetingen toevoegen als die er nog niet bij staan.
Het programma is gratis, en helaas voor de Vista-gebruikers nog niet aangepast voor Vista. Sizer is overigens gewoon Engelstalig.

Tinky Winky straks verboden in Polen?

 Gepubliceerd door om 16:24  Algemeen
mei 282007
 
“In het homofobe Polen is ongerustheid ontstaan over de Teletubbies. Eva Sowinska, de Poolse ombudsvrouw voor kinderen, ziet aanleiding om psychologen een onderzoek naar het televisieprogramma te vragen. Gevreesd wordt dat de kleutervrienden homoseksualiteit uitdragen. De psychologen moeten inschatten of de tubbies in het openbaar op televisie kunnen worden getoond.”

(bron)

Ik kan hier niet eens een grappig bedoelde reactie op verzinnen. En dit is een lid van de Europese Unie?

Corpse Bride

 Gepubliceerd door om 14:07  Film en Boek
mei 282007
 

Corpse Bride Tim Burton Corpse Bride
Ik dacht eerst dat Corpse Bride een tekenfilm zou zijn en daarom zag het er allemaal wat raar uit (dunne beentjes en zo). Op Wikipedia (let op, pas achteraf lezen!) las ik dat het gemaakt is met stom-motion techniek en toen werd dat wat duidelijker. Ook de “behind the scenes” laten daar e.e.a. over zien.
Hoe dan ook een maffe, grappige film met een lekker duister gevoel voor humor.

Een sprookje over Fair Use #3

 Gepubliceerd door om 13:58  Media
mei 282007
 
Featured Movie - Klik voor grotere versie

Er zijn zo van die dagen dat je denkt: “waar doe ik het allemaal voor”. Zo ook vandaag. Toen ik vanmiddag bij dotSUB langs kwam zag ik dat “A Fair(y) Use Tale” als featured movie op de voorpagina stond. “Leuk!” dacht ik eerst nog. Maar zag toen dat Posted by een andere naam vermelde dan ik verwacht had. Blijkbaar had iemand een week voor mij ook al een exemplaar van de film toegevoegd en een transcript gemaakt. Al dat werk zaterdag dus voor noppes gedaan, ik had alleen een vertaling hoeven te maken. :-( Nou maar hopen dat die onder de categorie “een ezel stoot…” opgeborgen kan worden. Want dit wil ik toch niet te vaak meemaken.

 Reacties uitgeschakeld voor Een sprookje over Fair Use #3  Tags: